Защо Шаби Алонсо е луд по часовниците?

Първият в колекцията му е от стадион "Кемал Ататюрк"
29 май 2024 20:15, Петър Бойчев
9
Защо Шаби Алонсо е луд по часовниците?
Снимка Фейсбук

Треньорът хит на годината Шаби Алонсо е маниак на тема часовници. Но първият в колекцията му е от невероятния финал в Истанбул, изигран на 25 май 2005 година, на стадион „Кемал Ататюрк“, между Милан и Ливърпул.

Той завърши с изпълнения на дузпи след 3:3 в редовното време, при един от най-великите обрати във футболната история. Мач, който несъмнено ще се помни завинаги.

Тогава "Ливърпул", в който играе Алонсо, спечели Шапионската лига. След мача собственикът на една от най-скъпите марки часовници в света Франк Мюлер подари на всеки от отбора по един уникален часовник на фирмата със специална индивидуална маркировка. И след този подарък Алонсо се запалва.

Неговата колекция расте, след като добавя към нея възпоменателни часовници за победите на Европейското и Световното първенство. И се започва - всеки особен момент от кариерата на Шаби Алонсо е подпечатан с часовник в колекцията му. Нещо като машина на времето - слагаш го на ръката и  се пренасяш в бясната атмосфера на  стадиона в Истанбул или в деня на разгрома над италианците на "Олимпийския стадион".

Сега колекцията на Алонсо е огромна, но на въпроса кой му е любимият той винаги отговаря - победният часовник срещу "Милан".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3 "Редовно се продават екземпляри от 50-те за по 2-3 милиона евро." Да, защото това са екземпляри с екстремно малък брой произведени тогава. Сегашните Патек се произвеждат в десетократно или стократно по-големи серии. Все пак е приятно, че има хора, които се интересуват и оценяват такива неща. Радвам се.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1 "Хубавият часовник е инвестиция, която покачва стойността си във времето." Това е погрешно схващане, което се е формирало в "златните" години на луксозните марки - между 1992 и 2022. Също така важи само за определени модели на оределени марки дори в тези години.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 5 - то няма гаранция и че акциите на Тесла и Епъл ще са на печалба след 15 години, но народа инвестира масово в тях. За мен, швейцарските автоматици са наравно с недвижимите имоти и картините са си сигурна и инвестиция за хора, които разбират за какво си дават парите. Дори и за златото не може да се абе подобно нещо.
4
1
 
3
 
! Отговори
аз също преди 1 месец
Малко се промениха нещата при часовниците, имам в предвид качествени швейцарски автоматици. Факт е, че цените имат тенденция надолу. Няма гаранция, че един сегашен Rolex ще е двойно след, да речем 15 години!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябва да се подценява силата на часовниците като инвестиционен инструмент. Най-скъпата марка в света, Патек Филип, е нещо като джобен дворец. Има продаден часовник от марката за 24 милиона долара. Редовно се продават екземпляри от 50-те за по 2-3 милиона евро. Така че, е нормално да си колекционер на маркови часовници. Същото като да си колекционер на изкуство на известни творци. Стига да имаш средствата, това е много по-добра инвестиция от недвижимите имоти или акциите.
2
2
 
5
 
! Отговори
Нури преди 1 месец
Защото е Ценител
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубавият часовник е инвестиция, която покачва стойността си във времето. Не случайно се чака на опашка да си купиш нов Ролекс. Ако го купиш нов за 15к евра и имаш търпението да го задържиш 15-20 години, може да го продадеш на четворна цена.