Кратки валежи в западната част на страната днес

Има условия и за градушки
16 юли 2020 07:41,
1
Кратки валежи в западната част на страната днес
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд над страната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в западните и централните райони ще превали дъжд. След обяд, след временно намаление на облачността, над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. На Източна Българияя през целия ден времето ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще е от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°. Атмосферното налягане е близко до средното за юли - ще се понижи. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали дъжд. След обяд, след временно намаление на облачността, над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече преваля.