Втори ден Севлиево и половината от селата в общината са без вода

Хората се снабдяват на големи интервали с вода от местни водоизточници, която не е добре пречистена
19 авг 2005 12:07,

Втори ден град Севлиево и половината от селата в общината са без вода след тежка авария на магистралния водопровод, станала миналата нощ вследствие на пороен дъжд - 47 литра на квадратен метър.

33 хиляди жители на Севлиевско са потърпевши от аварията, информира Митко Астарджиев, директор на "Гражданска защита" в Габрово, цитиран от БТА. Хората се снабдяват на големи интервали с вода от местни водоизточници, която не е добре пречистена.

По думите на Астарджиев от "Гражданска защита" в Севлиево са се обърнали с писмо към Министерството на отбраната за доставяне на специализирана техника, която да проникне до
труднодостъпния терен на аварията в река Видима, за да стане възможно отстраняването на повредата. 

Миналата нощ пороен дъжд се изля над Севлиево и нивото на река "Видима" се вдигна с четири метра. Водите са скъсали тръбата на магистралния водопровод в района на местността Чакала
между селата Душево и Шумата и са отнесли 60 метра от 16-тонното стоманено съоръжение. Отнесен е и един от четирите 15-тонни бетонни постамента, върху които е била положена тръбата, а останалите три постамента са се наклонили и са се разхлабили, информираха от "Гражданска защита".

По първоначални данни щетите от аварията се изчисляват на около 50 хиляди лева. За отстраняването на аварията е мобилизирана цялата техника в областта, а екипи на местната водоснабдителна фирма "Бяла" работят денонощно за разчистване на труднодостъпния терен и направа на подходи към мястото на повредата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание