С улов на два тона черноморски акули откриха сезона рибари в Каварна

Това е първото ни влизане за годината, радвам се, че успяхме да изпреварим развалянето на времето, каза нейният собственик Фьодор Чупринов
5 фев 2006 13:20,

С улов на повече от два тона черноморски акули откриха сезона рибари в Каварна. След три дни и половина ловуване в открито море на буна 1 първо се завърна екипажът на лодката "Ели" с капитан Валентин Иванов. След 15 минути пристигна и "Диана".

Това е първото ни влизане за годината, радвам се, че успяхме да изпреварим развалянето на времето, каза нейният собственик Фьодор Чупринов.

Той обясни, че открили пасажа край шабленското село Крапец, на около 12 морски мили от брега. Започнали да опитват с пробните парагати с по 100 въдици, после заложили основните въжета с навързани на тях 3000 куки.

За стръв използвал 250 кг замразена скумрия, нарязана на парчета. Чупринов каза още, че очаква от продажбата на деликатесната риба около 7000 лева. Като се приспаднат разходите за тридневния преход за нафта, стръв и надници на екипажа, печалбата от 1 тон улов по думите му оставала 4000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание