Няма да слагат паметник на Георги Димитров в Димитровград и туй то!

Общинският съвет в Димитровград днес отхвърли предложение за повторно монтиране на паметника на Георги Димитров в града
25 яну 2007 14:35,
Общинският съвет в Димитровград днес отхвърли предложение за повторно монтиране на паметника на Георги Димитров в града.

Докладната записка беше внесена от председателя на сесийната група на обединената левица Пенко Ганев. Това съобщи пресаташето на общинския съвет Живка Тодорова.

Паметникът на Георги Димитров се издигаше на площада в центъра на Димитровград, но беше демонтиран през 1992 г. с решение на тогавашния общински съвет, припомни Тодорова. Тя допълни, че днес е било предложено статуята да бъде поставена до входа на парк "Марица". При поименно гласуване 13 съветници са изразили подкрепа, 11 се обявили против, а 8 се въздържали.

Общинският съвет организира през миналата година допитване за съдбата на паметника, което беше осъществено със съдействието на местните средства за масова информация. В него се включиха 1067 жители на града, които изразиха мнението си в анкетни карти.

Над 800 от тях подкрепиха идеята за повторното монтиране на паметника, каза Тодорова.

Според председателя на общинската организация на БСП Димитър Петров паметникът на Георги Димитров би могъл да се превърне в туристическа атракция за Димитровград. Той смята, че през този мандат на общинския съвет това предложение няма да се приеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание