Аспаруховият мост във Варна пред срутване

Свлича се земен насип от моста, оголени са кабели; заграждат мястото и почват да правят оценка на щетите, говорят и за ремонт
14 яну 2008 16:19,
31
Аспаруховият мост във Варна пред срутване
Снимка: Булфото
Земен насип се е свлякъл в началото на  устоите на Аспаруховия мост във Варна.

Сигналът за пропадането е подаден в 9  часа сутринта.

Веднага по нареждане на кмета Кирил Йорданов експерти са направили оглед на моста.

Констатирано е, че банкетът заедно с бордюра е свлечен и е оголен кабела за осветлението в ширина около 3 метра.

Свличането вероятно е заради силното овлажняване на земната маса.

За обезопасяването на района кметът е разпоредил поставянето на ограда и предупредителна табела.

Според варненския градоначалник е необходимо назначаването на комисия за извършването на цялостен оглед на моста и изготвянето на предложение за възстановяването на моста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
sas преди 16 години
Здравей,куку.Радвам се да те видя тук!!!! :))))
9
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Леле само аз съм виновен:)Кат завидя на някой град и почват му падат "работите" - де козирки, де мостове, де саксии, де ***, де ... други работи :P~
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Аз не мога едно да разбера,кой пуска тези пълни ама пълни глупости в тези форуми!!!!! как може,да напишете АСПАРУХОВ МОСТ- ПРЕД СРУТВАНЕ! От както Варна стана най добрият град за живеене,веднага започнаха и завижданията .... всеки ден минавам по този мост,къде се чуло че се събаря "Свличането вероятно е заради силното овлажняване на земната маса" кой е измислил тази простотия,аман вече ми писна да чета глупости за падащи предмети .... и то все от ВАРНА?? аее моля ви се,станахте смешни и банални всичките.... пуста завист в нашата ДЪРЖАВИЦА,простоо ...нямам думи
7
0
 
1
 
! Отговори
Xesiona преди 16 години
Абе спокойно, Варна е най-добрия град за затрупване от падащи инфраструктури. Но няма да е лошо кмета да сложи една табела и в езерото, че като падне моста да не затрупа някой рибар.. Че тогава ще се наложи подводница на НАТО да идва да го вади.. лелее.. при варненските темпове за вадене на затрупани, този път ще минат не два дни, ами две години сигурно..
6
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Рапорт даден! Даскалеску:) И без това изчезвам след малко ;)Съвет: изберете Аспаруховия мост за символ на България... доде го има още:)
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Този мост е зиграждан от държавата - някога! Дори е бил национален обект! И дори 10 общини като Варна да се съберат, не могат да направят нещо кой знае какво! има си Министерство по строителството - да си свърши работата! Що с местни комисии и комисарки нищо няма да стане! В цял свят изгражаденто и поддръжката на мостове от този тип е работа и приоритет на Държавата! Време е даже и в София да го разберат! И не само да да дават пари, а да контролират и безкомпромисно разхода им! Иначе ще стане каро в Бургас - елате ни вижте! 4 месеца ремонти, милиони левове, нов асфалт и какво? Същата дупка, заради киоято стана целия цирк се отвори наново! Обаче частната фирмичкка си взе парите, както и другите покрай нея! да ни е честита новата дупка!
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
АМИ, АЗ МИНАВАМ ВСЕКИ ДЕН ОТ ТАМ. ТАКА НАРЕЧЕНОТО СРУТВАНЕ Е ПОНЕ ОТ 6 МЕСЕЦА. СЕГА Е МИНАЛА КОМИСИЯ И ГО Е ВИДЯЛА.
3
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Е, Варна прогресира:)След козирковалежа, следва... мостопад!
2
0
 
1
 
! Отговори
Viliste преди 16 години
Докато се натуткат с камисията мостът ще падне. На Кирил Йорданов само забранителните му заповди са светкавични. Всичко друго му е бошлав работа.
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Аре да се гъта моста и варна ще стане рекордьор по срутване тази година. Когато трябва да го проверяват порофилактично, "Секспертките" само дремят под бюрата и духат кинти от общината. А сега като се гюфне в гьола - спешна комисия. Да бе кратуни с кратуни прости!!!