Кунева на Дунав мост: "Такса "Мост"? Такова нещо в ЕС няма

За пресичането на моста от наша страна се плаща 8 евро, а от румънска - таксата е още по-висока
5 фев 2008 17:04,
15
Кунева на Дунав мост: "Такса "Мост"? Такова нещо в ЕС няма
Дунав мост. Снимка: wikipedia.org

"Такса "Мост"? - Такова нещо в Европа няма. Така възкликна европейският комисар Меглена Кунева, която днес премина моста, за да отиде в Букурещ, където откри Евроцентър на потребителя.

Кунева изрази изненадата си, че година след приемането на България и на Румъния за членове на Европейския съюз все още продължава да се събира такса "Мост", която изкуствено затруднявала връзките между европейските граждани.

От 1 януари 2008 година за пресичането на "Дунав мост" от българската страна се плаща осем евро, а от румънска - таксата е още по-висока, недоволстват българските и румънските граждани, особено живеещите в Русе и в Гюргево.

Според нея, няма пречки проблемът да бъде решен на ниво министерства на двете страни. В противен случай тя смята, че трябва да се съдим с Румъния в европейски съд.

Меглена Кунева изрази съжаление, че дори парите, събирани до сега, не са отишли за поддържане на пътното съоръжение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
sc преди 15 години
Gledam, che e izminala polovin godina, a na nikakvo nivo ne e razreshen vyprosa. Izliza, che dunav most ne e v Evropa ili kak, g-zha Kuneva?#12, "pochti navsjakyde" e izhvyrljaneto na nekompetentnija, a? kato mozhe lesno da se ustanovi, daj mi statistika ili utochni kakvo e "pochti navsjakyde". Za poslednite 10 godini, prez koito pytuvam iz Evropa s leka kola nito vednyzh ne e imalo taxa za most i za tunel.
13
0
 
0
 
! Отговори
ачо преди 15 години
кунева, когато спре да се изказва неподготвена тогава може да започнем да я слушаме и да спрем да я плюем.на колко места се плаща в европа. като със сигурност се плаща на още доста ...аз оправдавам госпойца кунева... допускам, че пътува основно със самолет, та за това не знае, че съществуват такси за мостовете :D
12
0
 
0
 
! Отговори
hater преди 15 години
както усещам май повечето коментари са на незапознати хора ...такса за мостове и тунели си има почти навсякъде в европа, лесно може да се установи стига да се поинтересувате. на мен ми звучи несериозно евро Кунева да ни заявява толкова убедено, че такова нещо не съществува в европа, когато реално го има. още повече с цялата история се спекулира. разберете - това не е такса за преминаване на границата, а на едно пътно съоръжение. било то магистрала, било то тунел, било то мост ... ами нали и в Албена да отидеш си плащаш още на входа на "града" за престоя си там през деня.който не иска да минава през моста да се научи да лети, да плува или да ходи на ферибот, ако му е по-изгодно. предполагам и корабчетата вече са се изплатили, така че и те може да са безплатни :Dза човека който по-надолу се изказа за митничарите ... ами те митничари на пункта не останаха.така че нека спрем с неподготвените изказвания в стил Меги Кунева.
11
0
 
0
 
! Отговори
Тина преди 16 години
Всички, които правят коментари относно изказването на Кунева първо да попътуват колкото нея по света пък и дори само със самолет и тогава да се изказват! Да, има такси - най-вече за магистрала или съоръжения, които далеч надхвърлят малкия мост над Дунав, чийто размер, пък и вече доста окаяно състояние не оправдават плащаната сума от 16 лв при българския пункт и 25 леи на румънския! За тези пари в Европа, пък и не само там може би ще ти струва да минеш участък от 100 км . добре подържана магистрала!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
а тая ***-шматка знае ли колко ще се плаща по магистралите докато изобщо стигне до дунав мост. абе що не я взеха на работа там. поне нещо полезно да свърши за тираджийте.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
По- добре помогни на варненци да си съберат парите за изгорелите електроуреди от некачествената стока "ток"!иначе такса мост има навсякъде където мостовете са частни- пътна такса. Явно тази лелка не е ходила много мног из европата.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Този мост е целият в дупки, а по тъмно лампите светят само тук-там. Къде отиват парите от таксите? Да не говорим, че мамалигарите и с рестото лъжат!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Разликата е, че таксите са много по ниски, мостовете по дълги + има възможност за електронно плащане без да се забавя движението. Проблемът с Дунав мост е кой и защо ги събира тези такси??? Ако отиваха за компания подържаща моста ок, но в случая са просто някакъв нов данък!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Kuneva trqbva da premahne i taksite za preminavane na Lamansha :) nali v Evropa taksi nqma...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ха-ха-ха В ЕС може да няма ,но в България има г-жо Кунева !Знаете ли какво казват митничарите като минаваме през мостта "такса -традиция"?Много сте далеч от реалността !На Дунав мост такси си има и май винаги ще има!Защото след подадена жалба,вие нищо не направихте!Митничарите продължават да скубят всеки ден и румънци и българи и всеки минаващ от там!Живея в Русе и знам!Имаше хора скоро,които подадоха жалба,но накрая нищо!Че и не искат само за себе си,а и за другите си колеги,които са на смяна!И надявам се,да не мислите,че ни дават документ срещу взетите пари!
4
0
 
0
 
! Отговори
ssssssssssssssssssss преди 16 години
Kak da niama taksa most v EC!? Taz kioravata ne sliza ot samoleti za tva ne znae
3
0
 
0
 
! Отговори
120 годишната емигра преди 16 години
Абе, комисарке, кво се чудиш *** ??? Я по-добре я внедри тази такса из Европата, че да усетят и те как живеем тук на Балканите. Белким ни съжалят и ни построят с тези такси 2-3 маста по Дунава, или да възстановят онези в Югославия, разрушени от "МИРНИТЕ БОМБИ" на американците( цитирам яловата Екатерина Михайлова).
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
добре де ами Кунева не може ли да направи нещо по въпроса? Нали отговаря за това в Европейската комисия. Или и там си клати краката
1
0
 
0
 
! Отговори
SSSR преди 16 години
Попитали Господ, кога българите и ромънците ще станат по манталитет "нормални европейци" и Господ заплакал...