Румъния пак вдига таксата за "Дунав мост"

Това е второто увеличение на цената от началото на годината
16 апр 2008 10:28,
15
Румъния пак вдига таксата за "Дунав мост"
Дунав мост. Снимка: blogspot.com

Румъния отново повиши таксата за преминаване на Дунав мост. От вчера за леки автомобили тя вече е променена от 7.14 на 9.50 евро. Тази година това е второто увеличение на цената.

От първи януари България повиши таксата си от 6 на 8 евро, за да се бъде изравнена с румънската.

В началото на февруари при посещението си в Букурещ еврокомисарят Меглена Кунева каза, че в Европа няма такива такси и е изненадана, че двете страни все още не са ги премахнали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
varg vikernes преди 15 години
краката си да дигнат че да ги поебеме трайно
13
0
 
0
 
! Отговори
Rue de la loi 1 преди 16 години
Има деректива на ЕК която е много кратка и ясна. Тол такси могат да бъдат вземани ЕДИНСТВЕННО ако има дублиране на пътното съоръжение. А в Русе НЯМА . Ферибот НЯМА. втори път по който може да минеш НЯМА. Парите които давате са напълно излишни. Някой ги отчита кътедо трябва. Това е кражба и тя продължава.Ако не вярвате прочетете споразуменята между страните членки. Решение има просто трябва да си паркирате една сутрин колите от дунав мост до хижа Приста и да ги заклучите и да се приберете да гледате новините. Кто стане опашка от тирове до Бяла някой чиновник може да се сети да прочете споразуменията и да спре таксата. Кумитар Кунева е в директорат конкурентноспособност и не я касаят транспортните проблеми. Човекът се казва Джак Барот. Тои много добре си спомня предния месец стачката на френските фериботи в Ла манша. Имаше тирове чак до Лондон.
12
0
 
0
 
! Отговори
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА.. преди 16 години
"еврокомисарят Меглена Кунева каза, че в Европа няма такива такси и е изненадана, че двете страни все още не са ги премахнали"МУХАХА тая не е патувала с кола из шенгена ;-)
11
0
 
0
 
! Отговори
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА.. преди 16 години
Е има много мостове в шенген на които до сега не съм спирал да плащам такса. Да не съм са объркал а? А има и платени магистрали където като си платиш получаваш настилка от зелена гума 8-D
10
0
 
0
 
! Отговори
TAfricanski преди 16 години
Какво общо има Шенген тука бе, пичове? Таксата не е за полицейската проверка, а за преминаване по МОСТ! МОСТ! *** МОСТ ЗА 8? на кола. Да ви го повторя пак, неграмотни селски душици, които освен НДК и морето други природни забележителности не познават. ПЛАЩАШ 8?, ЗА ДА КАРАШ КИЛОМЕТРА ПО МОСТ! Мостът е построен преди 50 години, отдавна е изплатен, таксите наистина са под предтекст поддръжка, което е смешно. Освен това отиват директно в бюджета, като по този начин софийското ви метро се финансира с пречене на икономическото развитие на моя регион. Тъй като не е част от националната пътна мрежа, винетката не важи за него. Не е и в общината, въпреки че входът му е в града, така че и на това основание не може да се направи нищо. Просто България и Румъния си пълнят бюджетите за моя сметка. Напълно законно, но и напълно неправилно.
9
0
 
0
 
! Отговори
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА.. преди 16 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА в лудницата ли да пуснали нет? Умника написал статията и той май не е наясно ама с нищо.Я да вдигнат ръка всички които не са наясно КОЕ ТОЧНО Е ШЕНГЕН КОЕ ЕС КОЕ ЕВРОПА!КОЛКО ПРАВЯТ РАЗЛИКА А? РУМЪНИЯ И БГ НЕ СА В ШЕНГЕН! ТАКА ЧЕ КАКВИ 5 лева. По СТРАШНОТО е че и журналиста е май над тия нещаАЗ В ШЕНГЕНА НЕ СЛИЗАМ ОТ КОЛАТА СИ като минавам граница! ЯВНО НА БАЛКАНИТЕ ИМ Е ПЪЛНА БОЗАТА :D :D
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Такса да се събира е абсолютно правилно и няма нищо общо с границата. Това, че таксата е доста "солена", при положение че не се правят ремонти по поддържането на моста е съвсем отделен въпрос, който подлежи на обсъждане от отговорните лица. А друг въпрос е къде отиват въпросните пари?
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** работа! И нашата, и румънската!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
taksata do sega be6e 8.00 evro.. zna4i njakade po traseto ni cakat s 0.86 evro
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
а с какви пари да се поддържа моста тогава? нормално е да има такса, но не и общо 20 Евро в 2те посоки...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
@ Nr. 1Не разбираш кога си преминал границата, защото са в Шенген, което няма нищо общо с ЕС.
3
0
 
0
 
! Отговори
Eli преди 16 години
И защо да е нормално,при положение,че в 95% от ЕС няма такива такси,точно между България и Румъния да има?Какъв резон би изтъкнал?
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
напротив нормално е
1
0
 
0
 
! Отговори
Eli преди 16 години
Разбира се,че не трябва да има такива такси и е крайно време да бъдат премахнати.Почти навсякъде в ЕС,дори не разбираш като пътуваш кога си минал границата,например между Словакия и Австрия,Белгия и Германия и т.н.Не е нормално за 60 км Русе-Букурещ,да трябва да платиш такса в двете посоки общо 20 евро?!Поздрави!