Дунав се покачва притеснително

В момента под вода са три острова при Видин - Кошава, Безимен и Малък Близнак
20 апр 2008 13:52,
14
Дунав се покачва притеснително
Снимка: Dnes.bg

Покачването на нивото на река Дунав в целия български участък продължава, съобщават от Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав (АППД).

За последното денонощие има покачване средно с 30 см, като при Ново село е с 23 см, Видин - с 30, Лом - с 32 и Оряхово - с 27 см.

В момента под вода са три острова при Видин - Кошава, Безимен и Малък Близнак, а ако продължи покачването на водата, ще бъде залят и остров Кутово.

Нивото при Видин днес е 600 см, при Лом 599 см. Корабоплаването е нормално, съобщиха от речна администрация.

Прогнозата за вторник е за ново покачване с около 30- 40 см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Щом е само притеснително... да не се тревожим а?Хахаха
12
0
 
0
 
! Отговори
simo преди 15 години
Покачването на р.Дунав е неоспорим факт.Аз съм от прекрасния крайдунавски град Видин и в момента се прибирам от разходка в парка до реката.И нека да Ви кажа,че място за притеснения наистина има.До критичната точка на нивото на водния стълбостават само около 4 метра,ПОВТАРЯМ 4 (ЧЕТИРИ МЕТРА).Питам се що за притеснителна новина е това.Направете си изводи сами.Мисля,че страшното в този случай са хората,които Ви поднасят подобни откачени "новини".И така празнувайте Цветница ,бъдете здрави и немислете за Дунав.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По-добре да прелива, отколкото да изсъхне съвсем!Планетата Земя показа, че за последните 10 години за баланс не може и да става дума, така че или едното, или другото!
10
0
 
0
 
! Отговори
Slavi преди 15 години
Eiii nashia grad si e nai gotinia tva ee nemi triabva Sofia s neinite zadrustvania,dano viarno Dunav da neni zaleee che shte stane kofti rabota prez 2006 shteseh da ni zaleee beshe na ruba pochnti naravno beshe s brega sea namalko se razmina ama za taia godina nese znae :) .
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vidin e edin ot nai-krasivite gradove.Dano ne se stigne do navodnenie.
8
0
 
0
 
! Отговори
маришки тигър преди 15 години
Кво да я прайш!Ту горе,ту доле.Тва и е работата.И ся кво!?!
7
0
 
0
 
! Отговори
Кашпировски преди 15 години
Всичко ще се оправи!!!Българската министърка Емел Етем вече си е взела поука от предишните наводнения и ще вземе необходимите мерки!Ще мобилизира армия, полиция, запасняци и безработни, и без да участват частни фирми ще се оправи всичко!!!Техника останала от социализма има в изобилие, изобщо не е нарязана и продадена на скраб, строителни войски са на поста си денем и нощем, а и ми писна през година -две да ме викат запас за по месец и да си играем на войници , които отстраняват бедствия и аварий.А и като знам какви честни и достойни хора на по 50 години са в гражданската зашита, наистина ви казвам спокойно!!!Евросъюза ни прати помощи, с тях е купена нова техника за СНАВР-(спешни и неотложни аварийно -възстановителни работи),спокойно Ви казвам!!!39,38,37................3,2,1....А сега се събудете и внимавайте как ще гласувате на следващите избори.....
6
0
 
0
 
! Отговори
Боцмана преди 15 години
Дунав тече - Видин остава!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма страшно ние в лом си имаме лодки да му мислят тия каде нямат
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
така вече със снимката може!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо ми изтрихте коментара! Каква е тази гнусна снимка и каква и е връзката с бедните българи, които се притесняват за имотите си !
2
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
Май Ломчани ще трябва да мигрират вече. За пореден път ще ги залее. ;о( Кофти работа.
1
0
 
0
 
! Отговори
калоян преди 15 години
много подпочвена вода излиза и наводнява мазетата