Ценовò търкаляне на доматите

Според икономическия министър голяма част от цените на хранителните продукти са тръгнали надолу
27 май 2008 13:29,
31
Ценовò търкаляне на доматите
Снимка: Булфото

Министърът на икономиката Петър Димитров обяви, че голяма част от цените на хранителните продукти са тръгнали надолу.

Той обвърза тази тенденция с очакванията за добра реколта.

"Хлябът не би трябвало да поскъпва", отбеляза министърът и припомни, че през последните седмици цената на пшеницата е паднала.

Димитров беше категоричен, че няма негативни очаквания за цената на пшеницата и хляба в страната.
 
Министърът заяви още, че е отворен за всички конструктивни обсъждания във връзка с цените на горивата.

"Ако има варианти, които са изгодни за потребителите и за тези, които осъществяват услугите, аз съм готов да правим такива срещи", допълни Петър Димитров.

Той каза още, че има възможност да се обсъди вариант, при който  природният газ да започне да се използва в производството на  електроенергия.

"Това може би ще бъде по-евтино, като се има предвид, че два големи газопровода ще преминават през България, предполага се, че ще има и достатъчен ресурс на достъпна цена", заяви министърът.

Димитров отбеляза, че е важно за България природният газ масово да навлезе и в бита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
x преди 15 години
Domatite bili turski ,kuhi i t.n.Tsql svqt qde turski domati,samo na bulgarina ne mojaha da se ugodqt.Ako ne mojesh da go proizvejdash,si prinuden da go kupish.Takav e zakona na prirodata.Naskoro bulgarina shte kupuva i fastatsi ''kaju'' ot TUrtsiq.Zashtoto go imat zasadeno veche
29
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Ще има добра реколта ама от рапица. Ще ядем биодизел.
28
0
 
0
 
! Отговори
yoyo преди 15 години
какавото и да каже този човек ,то винаки се превръща в култова реплика и забележете той и неговото министерство никога няма какво да направят и не носят отговорност за спекулативните цени, оправдавайки се с 'пазарна икономика'.Петър Димитров е най-слабия икономически министър от 15 години насам.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато слушам или чета изказвания на министър Димитров винаги достигам до извода,че този човек никога в живота си не е отварял учебник по икономика.Всъщност единстеното нещо,което чете и препрочита е устава на БКП.Изглежда да бъдеш министър на икономиката и.... енергетиката това е достатъчно!Въобще доближаваме се до т.нар."експертно правителство".Липсва само бисерът в короната- Р.П..
26
0
 
0
 
! Отговори
стефан попов преди 15 години
Тоя има ли ум,руска,газпром ***,газта в момента е толкова скъпа а той ни агитира да минем на газ.Аз предлагам нещо по-умна-да минем на по-високи заплати.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тъй като е азбучна истина, че за всичко Костов е виновен, според мен - щом доматите поевтиняват, значи Костов е бил някъде надалеч в почивка, и затова нашето мъдро комуноидно правителство е успяло да направи крачка напред в борбата с инфлацията!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ ТОЯ СКОРО ПАЗАРУВАЛ ЛИ Е ГОВОРИ ГЛУПОСТИ
23
0
 
0
 
! Отговори
ll преди 15 години
с тия домати,човека има интереси в бизнеса с природен газ.Обърнете внимание на последното изречение.
22
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Бах само домати ли ве... То една краставица ко нема между доматите посредата... ква салата ще е ...
21
0
 
0
 
! Отговори
Драганова преди 15 години
След като ядохме турските кухи домати на 3лв че и нагоре, естествено, че сега родните вкусни летни домати ще паднат на жълти ст:(((И после кой нормален човек да се занимава със земеделие.....
20
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Napravete kato men...premestete si go ot levia v desnia... Sorry Tania... Kakvo vi dreme, che se turkalqt ili za "Zagnili"...nali zatova si ima BURKANI....
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов, разбира се.
18
0
 
0
 
! Отговори
Tania преди 15 години
А бе, не виждате ли, че заглавието няма нищо общо със съдържанието на статията?Егати тъпите журналисти! Не се научиха да пишат!
17
0
 
0
 
! Отговори
комсомолец преди 15 години
Тоя дето ги говори че, хранителните продукти тръгнали надолу е голямо *** ! Или ще да я сляп или ще да е нагъл СОЦИАЛИСТ!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цените падата, заплатите растат, задръствания почти няма, мафията е на изчезване и за корупция не съм чувал от години ... оства само да си изплатим външния дълг другата седмица и май май това е :)
15
0
 
0
 
! Отговори
venera преди 15 години
мале, малеееееееееее
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Верно падат цените, онзи ден гледах на пазара череши за 1.50 килото, ама бяха абсолютно загнили!
13
0
 
0
 
! Отговори
kismit преди 15 години
Не знам при вас, но в града ни падат цените само на вече скапалите се и почти не ставащи за ядене плодове и зеленчуци. И нормално, като хубавата продукция не е по джоба на купувачите.
12
0
 
0
 
! Отговори
Злознайко преди 15 години
Светът се променя - мини и ти на алтернативен начин на хранене. Стани шоуядец или мъстядец. В бг вече само такива виреят. Първите се хранят от славка учиндолска, айдъли, сървайвъри и т.н. Вторите - от наказване на злодеи (Костов, Максим, Майкъл Шийлдс, Кадафи) и освобождаване/оздравяване на невинни (ангелоравните сестри, Мануела Горсова). Мъстоядците са доста анерексично изглеждащи, докато шоуядците имат депутатски вид ;). Ако имаше такива, които се хранят с нормална храна (каквато ядат в лошия капиталистически запад) - нямаше да се вижда жълто паве от тях при тези заплати, цени и данъци...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ох, добре, че хапнах повечко плодове и зеленчуци по костово време, че сега цените са по - високи през юни, отколкото през април. Ама не знам още колко ще ме хранят тези спомени:)))