Алармират за опасност от неокастрени клони и дървета в Пловдив

Над 1000 заповеди от район Централен в Пловдив за кастерене и изсичане на дървета са неизпълнени от общинското предприятие "Градини и паркове"
3 юни 2008 18:22,

Над 1000 заповеди от район Централен в Пловдив за кастерене и изсичане на дървета са неизпълнени от общинското предприятие "Градини и паркове", съобщи днес кметът на района Райна Петрова.

В особена опасност са около 60 обекта, където се намират детски градини и училища. Неокастрени клони има и около пътните знаци, осветителните тела и кабелите, което представлява потенциална опасност за гражданите, въпреки, че проблемът е поставен многократно пред "Паркове и градини" от там твърдят, че не разполагат с необходимата техника и парите не стигат.

По този повод кметицата предизвика среща, която ще се състои утре в община Пловдив в присъствието на заместник-кмета Георги Григоров. Пловдивчани масово се оплакват от лошото поддържане на зелените площи.

Според повечето жалби тревата не се коси, градинките са неоформени, не се засаждат нови дървета и цветя. От две години стоят неизпълнени и проекти за изграждане на напоителни системи с помпи за поливане на тревните площи.

Съвместно с КАТ общинската охрана и общинската полиция, администрацията на район Централен започва акция срещу колите, които паркират на тревните площи на тротоарите. От утре всеки нарушител ще бъде глобяван с 20 лева, съобщи още Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание