Мормони твърдят: Православен ни покани в бургаската църква

Скандалът с изгонените от храм мормони стигна до американски сайт
7 юни 2008 16:20,
77
Мормони твърдят: Православен ни покани в бургаската църква
Скандалът с изгонените мормони стигна и до американски сайт. Снимка: Булфото

Свещеници от Българската православна църква от черноморското крайбрежие са поискали от българското правителство да изгони всички мормонски мисионери, посочва американският сайт ksl.com. Искането дойде след инцидент в град Бургас.

"Сайтове от района съобщават, че свещениците са разгневени, защото мисионерите прекъсват техни богослужения"- отбелязва ksl.com.

Американският сайт цитира и съобщение до медиите от „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни“.

В съобщението се казва: „Противно на неверните информации в медиите двамата мисионери, действащи в Бургас (България), не са направили нищо, с което да прекъснат богослужението в местна църква, а когато са били помолени да напуснат, са го направили веднага. Мисионерите бяха поканени да присъстват на църковната служба от един от богомолците.“

Dnes.bg припомня, че група мормони нахлуха в четвъртък сутринта в православния храм “Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас.

Те са искали да проповядват на гражданите по време на литургия за големия християнски празник Спасовден, твърди отец Захарий- дългогодишен свещеник в храма.

Между отец Захарий и групата мормони е възникнал скандал пред очите на десетките посетители. Свещеникът е подал жалба в полицията.

Мормоните раздавали брошури и приканвали православните да последват тяхната вяра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Много ми е смешен оня католик дето се изказа обиден,че папата бил еретик. Драги ми, щом католиците са изменили толкова неща установени на събори от първите векове те се смятат за еретици. Ето на за папата те смятат, че е безгрешен при все че е човек. За св. Богородица смятат, че не е носила първороден грях в себе си въпреки, че тя си има и баша и майка и ред други работи да не ги изреждам. Думата еретик не е обида, но за тези който не знаят тя си остава обида. Православните признават Католицизма но не могат да се съгласят с неговите изменености.
55
0
 
31
 
! Отговори
С. Стойчев преди 15 години
Можем само да сме "благодарни" на нашето правителство и либерални партии,че допусна на територаията на България да правят каквото си искат всякакви секти и терористични организации. Най-страшни са те за младите и неориентирани хора... Но в България какво ли е наред!
54
0
 
31
 
! Отговори
VYRA преди 15 години
Кой посяга на вярята? Който се страхува от нея? Нищо ,че много православни имате в Америка -дошли да ви работят? Там просто мормони ,нямате шансове ! Затова ли сте в България?
53
0
 
31
 
! Отговори
VASILEV преди 15 години
***, как може да защитавате мормоните, стига вече, през турското робство е имало такива като вас ФАНАРИОТИ. Това е изрудщина да се отричаш от собственото заради това че ти дават една супа, и пет лева на *** да ядат. *** ТОВА Е БЪЛГАРИЯ. МОРМОНИТЕ СА АГРЕСОРИ.
52
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Абе трябва един здав неокастрен кол за всичките тия секти тогава и през ум няма да им мина да се гаврят с Православието!
51
0
 
31
 
! Отговори
tea преди 15 години
mormonskite mnogojenci da si hodiat otkadeto sa doshli. absolutni nagli *** koito si pozvoliavat da vliazat v carkva po vreme na slujba za da zaribiavat pravoslavni hristijni. palen otvrat!
50
0
 
31
 
! Отговори
Realist преди 15 години
Преди време,в началото на демократичните промени у нас,съветникът по националната сигурност на САЩ-Хенрих Бжежинскисе изказал така:Във всичко ги превзехме.Остана само православната им вяра!Това показва,защо са тук тези момченца,костюмирани и покрито любезни.Да внимаваме!
49
0
 
31
 
! Отговори
православен родител преди 15 години
Аз отдавна съм се образовал и съм православен (каквито са били дедите ми), та не ми давай акъл и не ми агитирай за тия безсрамни мерзавци и лъжци. Децата ми са малки, но слава Богу, съм ги образовал и насочил към единствената спасителна вяра и Църква - Православната. А тия мормони и подобни негодници от други секти трябва да бъдат смачкани веднъж завинаги, а не да им се позволява да се гаврят с християнството и да заблуждават хората в идиотските си лъжи и простотии
48
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Християнската религия е само една - Православието. През 1054 г. след великия разкол от него се отделя католицизма. Няма никакви нови "християнски" религии. Това са мошеници, които се гаврят с Христос и долно лъжат хората. Отнася се за всички секти, както и за т.нар. мормони. Трябва всичките тия сектанти, довлекли се отвън да бъдат моментално изхвърлени извън България, а не да ги оставят да отклоняват хората от правата вяра - Православието-
47
0
 
31
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН преди 15 години
Знаеш ли какво ще ти кажа? Това КОЕТО изпльоскал/а е една гнусна мръсотия. Мормоните са една долна и отвратителна секта, която трябва да бъде забранета. Всички секти - вякакви мошеници като мормони, муун, свидетели на Йехова, т.нар. църква на светиите от последния ден и т.н. - всичко това е отвратителна гнусна пропаганда, която се гаври с християнството. И тези които проповядват тези лъжи го правят за пари, лошото е че погубват много лабилни хора, които се подвеждат по долните им агитации. Тези лъжци подмамват хора, които дават пали за сектата. А много млади хора стигнаха до самоубийство. Аз съм горд, че съм православен християнин и че имаме Пългтарска Православна църква почти 1150 годити. Още от времето на св. цар Борис Покръстител. И не сме някакви папуаси, та да идват отвън някакви и да ни лъжат - горепосочените, а и други секти. Никой не ев състояние да унищожи Светото Правосляавие, най-малко пък такива ***. Тия секти заслужават до крак да бъдат набутани по затворите. А аз призовавам православните българи да дадат категоричен отпор на тия негодници и да защитат нашата православна вяра. Щото наглостта на сектите мина всички граници!
46
0
 
31
 
! Отговори
kukuriak преди 15 години
4e kakva BG pravoslavna tzarkva ima v USA?
45
0
 
31
 
! Отговори
USA84103 преди 15 години
VSI4KI AMERIKANSKI SEKTI,VAN OT BULGARIA! VSI4KI BULGARSKI PRAVOSLAVNI IMIGRANTI,VAN OT USA.KAKVA RABOTA IMA BULGARSKATA PRAVOSLAVNA TZARKVA V AMERIKA?
44
0
 
31
 
! Отговори
kukuriak преди 15 години
Prestanete s tazi duma SEKTA. Mormonstvoto ne e sekta, a Hristianska religia. Tova e amerikanskoto hristianstvo - savsem nova religia, koiato ne se vazpriema dobre ot katolitzi i pravoslavni. Prakticuvali sa poligamy(mnogojenstvo), koeto ot 100 godini e zabraneno sas zakon, vapreki 4e tuk tam niakoi go praktikuvat vse o6te. Niamam namerenie da komentiram tova. Moje da se pro4ete vav vsiaka entziklopedia. Misalta mi e druga. Ne mojete da obijdate i da hulite vseki, koito ne e pravoslaven ili ne6to ne mu haresva v pravoslavieto. Tova e vapros na svoboden izbor. Ne mojete da nari4ate tezi hora bezbojnitzi. Viarata v boga, vis6a sila ili razum e dvigatel za dobro i ne e neobhodimo nepremenno tova da bade Isus na pravoslavnite.Kolkoto do tova, koeto e stanalo v Burgas, ne se znae to4no. Mormonite sa mnogo vazpitani i liubezni. Profesionalisti sa i edva li sa bili tolkova agresivni, kakto se predstavia. A tova, 4e otetz Zaharii si e zagubil misalta po vreme na slujbata e drug vapros.
43
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
дето псуват мормоните - образовайте себе си образовайте децата си за да развият критично мислене и сами да си решат в какво да вярват и кого да следват. Колкото по ограничено става нащето общество толкова повече ще виреят тези секти.
42
0
 
31
 
! Отговори
дадада преди 15 години
Към 32 "всички религии са лоши... Достатъчно е да си добър и коректен човек - стига с тия богове и вероизповедания - всичко това е лъжа, фалш и лицемерие." - не може да си добър и коректен човек и да говориш по този начин
41
0
 
31
 
! Отговори
православен християн преди 15 години
Всички секти трябва да бъдат изринати от България. Муун, Свидетели на Йехова, мормони и всякаква друга подобна гнусна *** трябва да бъде моментално забранена и изхвърлена извън пределите на православната ни Родина!
40
0
 
31
 
! Отговори
herbofil преди 15 години
Не ми се ще да съм мормонче в щата Юта -фанатизиран фадър да разгонва мойта мама.По ми харесва да се впусна в битка лютавръз бял чаршаф със негърка от Алабама.
39
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
честно казано ако съм бил там щях да разбия главата на поне единият от тях защото тези *** нямат място тука!
38
0
 
31
 
! Отговори
vanex преди 15 години
многоуважавани форумци, и аз също се дразня от хора, които изневеряват на вярата си , приели като деца- поверени от родители те им- аз съм католик- само с едно не съм съгласен- да се говори за проблемите на западната църква преди векове- всеки е имал грешки, не че православието не е имало- до тук мисля, че съм ясен. Второ сми знаете, че бенедискт 16 точно това каза, че свещениците посегнали на деца и не само - трябва да се разкаят и католическата църква е против тези неща. и друго- както сми казвате и мног православни свещеници- не са точно в рамките на нещата- само да ви подсетя-какво казваше предишният папа- западната и източната църква са белите дробове- един без друг не могат- дай боже един ден да станат една- както са били! както знаете в България, никога не е имало проблем между католици и православни-само дето един митрополит НИколай каза, че папата бил еретик, ако един западно православен епископ, е еретик- то какви са източните??? също да споделя, че православни или актолици- се "отделят" и преминават към тези секти- никой не е застрахован- за съжаление- иначе сте прави за парите на мормони и т.н. ИНаче сме застрашени от религиони проблеми- но това не само в българия- така и по света- не правим деца, за да са християни....... :(((( - моето мнение е - БПЦ по близо до народа, за да не ходи в чужди кошари :!!!
37
0
 
31
 
! Отговори
dfl преди 15 години
Аллах акбар, аллах керим, вилях билях