Мормони твърдят: Православен ни покани в бургаската църква

Скандалът с изгонените от храм мормони стигна до американски сайт
7 юни 2008 16:20,
77
Мормони твърдят: Православен ни покани в бургаската църква
Скандалът с изгонените мормони стигна и до американски сайт. Снимка: Булфото

Свещеници от Българската православна църква от черноморското крайбрежие са поискали от българското правителство да изгони всички мормонски мисионери, посочва американският сайт ksl.com. Искането дойде след инцидент в град Бургас.

"Сайтове от района съобщават, че свещениците са разгневени, защото мисионерите прекъсват техни богослужения"- отбелязва ksl.com.

Американският сайт цитира и съобщение до медиите от „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни“.

В съобщението се казва: „Противно на неверните информации в медиите двамата мисионери, действащи в Бургас (България), не са направили нищо, с което да прекъснат богослужението в местна църква, а когато са били помолени да напуснат, са го направили веднага. Мисионерите бяха поканени да присъстват на църковната служба от един от богомолците.“

Dnes.bg припомня, че група мормони нахлуха в четвъртък сутринта в православния храм “Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас.

Те са искали да проповядват на гражданите по време на литургия за големия християнски празник Спасовден, твърди отец Захарий- дългогодишен свещеник в храма.

Между отец Захарий и групата мормони е възникнал скандал пред очите на десетките посетители. Свещеникът е подал жалба в полицията.

Мормоните раздавали брошури и приканвали православните да последват тяхната вяра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
31
 
! Отговори
Vrag na Gospoda преди 15 години
Da vi go hahakam ha vsi4ki Pravoslavni 6matki-Xristieni.Vie ste tapa pasmina.
35
0
 
31
 
! Отговори
nehristiqnin преди 15 години
ще се въздържа да обсъждам БПЦ защото друга е целта на моето писание, нека всички се замислят какво са протестантските и всякакви други секти произведени в Америка в България. зададох въпрос и сега ще отговоря на него. всички секти в България са ПЕРФЕКТНАТА МАШИНА ЗА ПАРИ, знам че има хора които ще скочат срещу мен но аз имам доводи за това свое твърдение , ето и доводите , всеки член да протестантска секта е длъжен да внася 1/10 от своя доход в касата на сектата умножено по броя на членовете и по размера на техните доходи :) простете но не мога да смятам толкова много,каква е дефиницията за БИЗНЕС ? бизнес е начин законно да измъкнеш парите отджобовете на хората и не че това е лошо на това се крепи световната икономика но е добре когато става дума за стокооборот реален пари срещу продукт с реална стойност а всички знаем какъв продукт лансират въпросните секти именно за това те така напористо желаят и за съжаление успяват да завземат нови територии и заблудени души
34
0
 
31
 
! Отговори
nehristiqnin преди 15 години
ami da takiwa sa eretici i sektanti
33
0
 
31
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН преди 15 години
Православието е най-толерантната религия. Тя никога не се натрапва, за разлика от много други. Никой, който се е обърнал към Православната Църква не е сбъркал. Точно обратното. Православието е спасило много хора и им е посочило правилния път. Няма нито един случай на екстремизъм от страна на православни християни. За разлика от лъжците и негодниците, които проповядват какви ли не секти и лъжеучения и подмамват предимно много хора, голяма част от който завършват със самоубийство. А Православната Църква ни е спасила през хилядолетията при изключително тежки моменти от историята ни. Не се подвеждайте по секти - никой не видял добро от тия лъжеучения за наивници.
32
0
 
31
 
! Отговори
. преди 15 години
всички религии са лоши, а вие тук се нападате взаимно с такава злоба, че направо ми настръхва косата. Достатъчно е да си добър и коректен човек - стига с тия богове и вероизповедания - всичко това е лъжа, фалш и лицемерие.
31
0
 
31
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН преди 15 години
Призовавам всички честни българи да защитят нашата вяра - Православната. Вярата на дедитени. Тази вяра, на която дължим съществуването си. Вън всички психопати-сектанти от България! Муун, мормони, Свидетели на Йехова и т.н. - всички тези мошеници погубват душите на невинни хора и ги отклоняват от истинската спасителна вяра - Православната. Това са сатанински изчадия, които нямат място не само в Родината ни, но и по целия свят.
30
0
 
31
 
! Отговори
До 13 преди 15 години
Кой си ти, за да се гавриш със Светата Православна Църква и да богохулстваш? Кой ти дава право да се подиграваш със Светото Православие - единствената спасителна религия и вяра, която ни е съхранила като народ и нация? Едно от най-жестоките неща е заблудата и невежеството. Никой не ти дава право да хулиш Православието. Eдинственото, което можеш да направиш е да се изповядаш за тия мръсотии, които си написал.
29
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Религията е робство !
28
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
ИМА ЛИ ПРАВОСЛАВИЕ ИМА БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ЛИ ПРАВОСЛАВИЕ, НЯМА БЪЛГАРСКИ НАРОД!
27
0
 
31
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРКА преди 15 години
Сектите вън!!!
26
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Явно старите моми от Днес.бг също са с обръснати катерици и се намерат за много интересни с тая си част от тялото щом ми изтриха поста.
25
0
 
31
 
! Отговори
staria преди 15 години
....11 резни му зелката на тоя *** Г.Д.... бензина от мен.... А ти лайньо Г.Д.си затваряй *** ,който по една случайност ти е и уста..., че ти се . а отма....Ти ли *** скапан, плод на пиянска чик.я се намери да даваш оценка за Православната ни Света църква....
24
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Знаете ли чия омраза е най-страшна ? Омразата на довчерашния роб, който е бил бит и мачкан и унижаван и не е могъл да се защити дори с дума. Неговата омраза е най-страшна ... много ми прилича на вашата.
23
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Аууу тука се е заформила една културна дискусия. Културна по български - с много псувни и омраза ... скучни сте .. и интересни като тоалетна хартия.
22
0
 
31
 
! Отговори
Brut преди 15 години
Кръщенето ли е дребна услуга, *** смотан? Ти във филма "Време разделно" хората не си даваха вярата тази вяра , която на крепи като народ 1000 години, знаеш ли , че сме единствената държава в света запазила името си и територията си от самото си създаване. И всичко е заради православието. Сега береме плодовете на 45 годишен атеизъм наложен ни от БКП, зари това такива *** като тебе правят кофти коментари, свещенника бил облечен в черно , а с прашки и камшик ли да е... Ти не заслужаваш да носиш святото име Георги!
21
0
 
31
 
! Отговори
More преди 15 години
и 13 и 19 са един и същи анoнимник. безбoжн, ругаващ нашата църква и пишещ лъжи.
20
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Кой си ти, дето така плюеш православието? На кого си кръстен бе, *** такава? По името ти всички разбрахме, че православни са те кръстили. Ти ли се намери най-хитър да се гавриш с религията на дедите си, тарикат гнусен? Не ни пука каава религия изповядваш, *** мазна, но изискваме от теб да уважаваш вероизповеданието на другите. В момента ти се гавриш с милиони православни, за които храмът е надежда и успокоение. Как искам да видя за тези ти думи как ще го отнесат децата ти......защото но тях ще се върне, за да те заболи.....ама много да те заболи.
19
0
 
31
 
! Отговори
kukuriak преди 15 години
Hei #16, po-spokoino! #13 ima pravo. Dosta istina ima, znam go ot li4en opit.
18
0
 
31
 
! Отговори
Православен преди 15 години
Ей ти си напьлно изперкал кумунистическо мамкати сектанска ***.....
17
0
 
31
 
! Отговори
Осил преди 15 години
По едно време тези добре облечени момчета ходеха и звъняха по апартаментите в София.Звъни се един ден,отварям аз и веднага две хубаво подстригани и обръснати момчета ми връчват една брошура.Беше отпечатана на български и руски.В същата имаше покана за предстояща проповед в НДК.На въпроса ми дали са мормони,те отговориха утвърдително,тогава аз им казах,че ако искат да споделя тяхната вяра трябва да ми доведат поне две млади мормонки защото при тях без брак можеш да имаш няколко жени.Познайте какво стана ,повече не ги видях.