Василев наточи сатъра за общинския чиновник

"Първо съкращаване на щатове, после - по-високи заплати", отсече министърът
19 юни 2008 12:49,
24
Василев наточи сатъра за общинския чиновник
Снимка: БГНЕС

"Повечето от общините не са започнали да правят съкращение в щатовете си и да оптимизират структурите и се надяват да им се размине, но ще настоявам правителството да има твърд подход към тези общини които нарушават закона за бюджета", обяви министърът на държавната администрация Николай Василев.

Той прогнозира, че административните структури, които не са извършили тази оптимизация в края на годината ще имат проблем.

По думите му има значителна диспропорция в заплащането в отделните общини, без логика.

"Ще се опитаме този проблем да бъде решен, както беше решен в областните администрации, където през 2005 г. имаше разлика в заплатите с около 100 лева, но след години последователни мерки, без да искаме пари от бюджета, а само с вътрешно преструктуриране изравнихме заплатите и сега в областните администрации те са към 700 лв", каза той.  

Василев обяви, че министерството на финансите готви много голямо съкращение.

По думите ме около 7000 души са съкратени от държавните администрации.

"Колкото по-рано се извършат съкращенията, толкова повече фонд ще остане за по-голямо увеличение на заплатите", добави министър Николай Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
. преди 15 години
Аз не мога да разбера докога ще се сравняват общинските и държавните администрации и докога всички общини ще са под един знаменател...Василев иска намаляване на щата, увеличаване на работното време, хиляда простотии още а заплатите не мърдат. Редно ли е хора с образование и отговорности да взимат по-малко от една магазинерка? Ако продължава така скоро никой няма да остане на работа в администрацията. Цените в магазина растат за всички
2
0
 
2
 
! Отговори
sisi преди 15 години
na 4inovnicite i tezi pari sa im mnogo.tartei.ne moje v staia po 5 4oveka.za edin podpis obikalia6 5 stai.bravo vasilev.namaLI TUNEIADCITE.
1
0
 
2
 
! Отговори
ей преди 15 години
Ей ***, кага ще пораснеш, бе? Акълът ти е пропорционален на ръста. Само глупости вършиш, бе. Сега си измислил да пишем ежедневни отчети за това какво сме свършили през деня, бе. Малката ти кратуна може ли да осъзнае какво е това, бе, каква огромна глупост пак си сътворил? Ай оди се гръмни, бе ***.