Младите в Пернишко се чувстват самотни

Повечето млади хора в Пернишко изпитват самота, въпреки че не живеят сами
2 юли 2008 15:41,
7
Младите в Пернишко се чувстват самотни
Снимка: БГНЕС

Повечето млади хора в Пернишко изпитват самота, въпреки че не живеят сами. Това показват резултатите от анкета, проведена в 12 училища в региона.

Най-често възникват конфликти между младежите, девойките и родителите им, случва се да спорят и с връстници и приятели. Повече от половината запитани не са склонни да вземат лекарство, за да постигнат временен ефект на промяна в настроението.

Двадесет и седем на сто от младите хора определят, че учението им върви добре.Според 57 на сто от запитаните
образователният процес е сравнително добър. Само на два процента от гимназистите учението им върви зле.

Отсъствали от училище повече от пет дни, защото са избягали са 12 на сто от анкетираните. За други 15,4 на сто причина за отсъствията е болест.

Почти половината ученици признават, че са им предлагани наркотици, малцина са били принуждавани насилствено да вземат дрога.

Допитването е сред 1231 ученика от девети до дванадесети клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
I zashto samo v Pernik? I zashto samo ot 9 do 12 klas? Povirvaite mi poznavam dosta hora nad 20 koito sashto sa dosta samotni. Da, imat si dobra rabota, sobstven apartament i kola, obache... :-( Ta kato darzhite da pravite prouchvania, ako ne drugo provedete gi v tsiala Balgaria.
5
1
 
0
 
! Отговори
Даскалов преди 15 години
Ква самота бе , бате , науи има чауга , има отуежауа гроздова , има Гоуф на 12 години резачка,бе бате .Кви даскауи кви компютри- компютаро си за свауяне на чауга и на гаджета в ахато ,оти еумазо е спари
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
с тия даскали не става та половината от тях не умеят да работят с компЮтри не следят новостите по света мразят раз4упеното мислене а и тая 4алга дето се бълва денонощно води до затъпяване ни се смее целия свят
3
1
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Мога да си представя каква досада изпитват младите хора в училище, когато пред тях стоят учители, които просто отработват пенсията си.Къде по- интересно е в интернет-клуба, обаче само това не стига.Днес не е достатъчно някой да си изпее урока да каже на учениците- учете,бе! Мисля, че имаме и изключително умни деца - скоро един приятел по повод Дивна от Пей с мен ми каза това вече е шестата раса. Така че учителите трябва да знаят много и да имат различен подход за различните ученици. Откъде ще ги вземем тези учители - не зная. Естествено е младите хора да се неудовлетворени, да се оплакват, че им е безинтересно и скучно - така е било винаги. Добре е ако учителите и родителите могат да им внушат лююбопитство и интерес към науката и знанието - тогава Интернет- океанът ще им предложи невероятни възможности - и те ще се забавяват и учат нови неща едновременно. Човек колкото повече знае, толкова по-добре може и да се забавлява!
2
1
 
0
 
! Отговори
Soseto преди 15 години
Първо на първо...от къде тука 12 училища,бе?Второ на второ...бягаме си системно от даскало за много повече от 5 дни.Освен това за какъв образователен процес говорим при положение,че ако учениците по някаква случайност са на даскало,то учителите ги няма.Да не говорим,че отсъстващите по болест са много по-малко,защото това,че дават бележка от доктор не доказва,че са били болни!И интересно на кои са им предлагани наркотици?Дилърите си имат постоянна клиентела,която сама си ги търси.Я малко се осъзнайте и проверете фактите преди да преписвате някое чуждо "проучване"
1
1
 
0
 
! Отговори
синя пръскалка преди 15 години
Ми да се мятат на Голфовете и да си намерят мацки и съответно за момиченцата да се мятат в Голфовете на момченцата :D