Челопечене пак гърмяло през нощта

Обстановката там сега е спокойна и няма данни за замърсяване на околната среда
4 юли 2008 08:08,
99
Челопечене пак гърмяло през нощта
Вчерашните експлозии. Снимка: БГНЕС

Между полунощ и тази сутрин е имало нови взривове в склада за боеприпаси в Челопечене, заяви пред БНР началникът на ГЩ на българската армия генерал Златан Стойков.

Обстановката там сега е спокойна и няма данни за замърсяване на околната среда.

Малко преди 6.30 часа вчера мощен взрив разтърси село Челопечене. За броени секунди станаха още няколко експлозии, които продължиха с голяма интензивност в продължение на няколко часа.

През целия ден взривовете в склада за военни боеприпаси не спираха въпреки твърденията на официалните власти, че взривовете са спрели. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Селянка преди 15 години
Като Ви чета глупостите, се чудя друга работа нямате ли?Вие освен да се обиждате, друго не правите.Вместо да съчувствате на хората, Вие се делите на селяни и граждани.Ами тия софиянци всички ли са родени в центъра на София? А някой да ми каже.
57
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
шопския манталитет е завладял държавата. От там произхожда и цялата ни мизерия и неадекватност на държавата. Не случайно сме станали най-бедната държава от ЕС. Имаме нужда от радикални промени.
56
0
 
0
 
! Отговори
Martina преди 15 години
evalata, saglasqvam se! prozrenieto e off the hook! BOW
55
0
 
0
 
! Отговори
CevilishSoul преди 15 години
Боби,Никога не съм се подигравал, че са гръмнали складовете!Нещо повече, ако си следил постовете ми от вчера, многократно казах:"дано няма жертви" наистина! Това, което ме подразни е , че много се пише тук и се плюе, предимно от софиянци (те казват от коя част на София са), знам изказванията на някой от тези никове (ако допуснем, че пишат едни и същи хора винаги с тях) по адрес на хора от провинцията и в същото време ми е повече от ясно, че въпреки възмущението им за случилото се, след една седмица няма си спомнят какво е станало... Жалко за "селяните" - хорицата от Челопеч и околните СЕЛА (а да - квартали на София били, вярно!), които ще се чудят как да си поправят къщите... Защото по стара Българска традиция, нито община, нито държава ще им помогне... Колкото до нас тук, ние също имаме военни заводи ("Аркус" например, но той е в безлюдна местност, на повече от 2 км от най-близкото населено място... - разумно проектиране, а?), а и сме доказали през годините, че при подобни бедствия си помагаме, кой с каквото може... Ами хайде- помогнете си и вие-нека някоя софийска строителна фирма или фирма за дограма да иде и да поправи безвъзмездно или дори на половин цена или дори просто без калкулирана печалба къщите на "селяните" от софийския квартал!... Не само да парадираме тук... - Тук е лесно... На живо е трудно!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пак слагам програма за живеене:Събота и Неделя - на чист въздух сред природата с 2 домата и бучица сиренцеПонеделник - на работа, с разход на енергия от климатици, служебноВторник - леко подмиване на основните органи - пестене на водаСряда - никаква консумация на ел.енергия, вкл. на телевизорите е опасно за вашето здравеЧетвъртък - НА ПРОТЕСТ ПРЕД НСПетък - сготвяте за цяла седмица, 2 часа разход на ток
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искаш да кажеш, че са й скроили номер ли? хахаха. Точно тук е уловката! Този път е била заета с по-важна задача:)
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само #47 е прозрял истината. Тези слухове за отровената вода и радиацията не са случайни. Напротив, напомнят ми на някои комунистически похвати за всяване на паника и смут сред населението. Взривът може и да не е тяхна работа, но в случая им върши перфектна работа. Всичко е с цел да се отклони вниманието от масовото и шоково покачване на цените на ВСИЧКО. Повярвайте ми, имам над 10 човека приятели живеещи из цяла Европа, говоря почти през ден с тях и те са ми казвали, че има и при тях покачване на цените, но било толкова незначително, че почти не го усещали...Страх ги е, много ги е страх, че и този мандат няма да го изкарат и че им иде края на царството. И с право, ако сега сме се отдали на апатията и непукизма, то ще ви видим какво ще стане ЗИМАТА, като ни запукат новите сметки за парното и увеличеният разход на тока. И не мислете, че това ще е последното увеличение...
51
0
 
0
 
! Отговори
evil преди 15 години
Ами затварят поделението - следва ревизия - как да се скрие, че всичко е гепено - бум..... и е ок.
50
0
 
0
 
! Отговори
Anonimus преди 15 години
Em nishto i nqma na snimkata! Napravena e tochno sutrinta ;-) Nali se seshtash che ne vseki fotoaparat ili telefon ili kvoto iskash mu kaji predava tochnoto kachestvo na kartinata?
49
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 15 години
Първо до 45 - да, прав си, поправям си думите от "селянин" на "***". И какво заради мен ме мразят бре? Те си ни мразят така или иначе. има доста нормални хора, които са от провинцията, но те са СУПЕР малко. Повечето са изпълнени с яко омраза без причина - просто сме им антипатични. Може би, има някакво наслагване на омраза от времето на Софийските визи, не знам...Колкото до DevilishSoul - чисти софианци са си, браточка... И браво, че си живееш в града, който ообичаш и в който си роден - похвално, но за какво е тази омраза към софианци, та дори и се подиграваш с това, че ни е взривило и прочие?
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сега ми дойде прозрение, че дори да са запалени складовете умишлено, негодниците от правителството нямат нищо общо с това и не са знаели какво ще стане - доказателството ми е желязно - ОНАЯ *** ЕМЕЛ ЕТЕМ БЕШЕ В БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВЗРИВОВЕТЕ !!! Знаем я иначе как като подуши само за наводниния или каквито и да е бедствия, моментално хуква в чужбина, за да се измъкне от отговорност !!! А сега не избяга - значи не е знаела !!!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Способни са и на по-големи зулуми, за да не виждаме ЦЕНИТЕ, за да не виждаме МИЗЕРИЯТА, за да не виждаме НИСКИТЕ СИ ЗАПЛАТИ, за да не виждаме НЕСПОСОБНОСТТА им да управляват, за да не виждаме НИЩО! Да ослепеем и обезумеем завинаги! Пълен мрак!
46
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Между другото, Gnusmus сега се замислям и за друго:ако допуснем че пожар е предизвикал първоначалната детонация и складовете за различните боеприпаси са били физически отделни (отделни сгради) как пожарът от първата "гръмнала" сграда се е пренесъл в другите? Не твърдя, че разбирам от боеприпаси, инженер съм, имам някаква обща култура, обясни, ако знаеш... Предполагам не е "военна тайна":)
45
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 15 години
Абе Боби, абе селянино, ей заради такива като тебе хората мразят софиянци. Аз лично нямам никакви предразсъдъци за това кой от къде е. Важното е какъв е. Защото като ти чета приказките, си много повече комплексиран селянин отколкото някои хора които наистина са от село, защото "селянин" това е манталитет, а не принадлежност към дадено населено място. Аман от такива.
44
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
43,ако имаш в предвид пожар, който да е предизвикал първоначалната детонация в 6:30 сутринта... може и да си прав.. дам, има логика...
43
0
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
"Трето. Всеки запознат поне малко от малко с експлозивите знае, че за да се стигне до експлозия трябва детонатор. Дори барутът без детонатор просто изгаря много бързо..." - ИМА ДЕТОНАТОР В БОЕПРИПАСА! Това искам да кажа! А кой отрича,че е имало пожар? Говорим за ПОЖАР! При пожар МОГАТ да се достигнат температури,които да задействат детонатора!
42
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
41,Аз си живея в града в който съм роден! Града от който са родителите ми, баба ми и дядо ми! А твоите от къде са? От Велико Търново съм! А твоя род от София ли е? М?
41
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 15 години
Абе DevilishSoul, много си тъпичък, ей. Ако беше станал този взрив в селото, в което живееш, какво щеше да стане? Да ви изпонападат прозорците и къщите, щяхте да се хванете за палците и само да чакат да ви го натресат със засилка... Като сте толкова единни какво правите в София бе? Много селянчета идват в София, поживяват около 1-2 годинки и вече казват "Аз съм софианец". И вие всички искате да дойдете в София, но НЕ МОЖЕТЕ и това ви дразни... Заради това ни мразите - понеже сме по-добре от вас. А който е против София - ами да не идва и да се маха оттук - така или иначе много селянчета се навъдиха, които са продали всякакви ниви, мотики и кирки, за да може да си вземат едно едностайно апартаментче в Люлин, Обеля или Надежда и да бацат по строежите, карайки своите ладички и жигулета и се мислят за гъзари. А на който не му се работи - влиза в някой пръднал университет в София, живее в общежитията евтино и пак работи, за да може да ходи "пу кафиетата, уа"... Като не искате гадната, мръсната и грозната София се махайте... И да ни тресе, и да ни гърми - кофти е, но само за нас, софианците, които сме родени и отраснали тук и обичаме София. А тези, които не са оттук - правят се на шокирани, защото така гледали, че правят софианците по "телевизора"...
40
0
 
0
 
! Отговори
пссст преди 15 години
DevilishSoul аз съм ги разгледала и те не са такива само тук.. дразни ме тва делене на две части и факта че някой си "столичен" комплексар е насолил няколко пъти двама трима че са "селяни" трябва да показва кой е селянина в случая.. аз имам адски много познати извън София, но вместо да ги псувам и обиждам ги приемам като нормални хора, равни на мен без значение къде живеят, къде са родени и т.н. не им викам *** и де да знам и аз още кво ... но както и да е явно е че за теб всички "столичани" са под един знаменател.. оправяй се ;)be cool \//
39
0
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 15 години
Нещо има нередно в тази снимка, разпространена от БГНЕС. Доста тъмно още за 6.30 сутринта, па чак и изгрева на слънчето червения звяр бил скрил.Нещо не са наред тези хора, по ми прилича на вечерно изпълнение, но не тук и не вчера.