Челопечене пак гърмяло през нощта

Обстановката там сега е спокойна и няма данни за замърсяване на околната среда
4 юли 2008 08:08,
99
Челопечене пак гърмяло през нощта
Вчерашните експлозии. Снимка: БГНЕС

Между полунощ и тази сутрин е имало нови взривове в склада за боеприпаси в Челопечене, заяви пред БНР началникът на ГЩ на българската армия генерал Златан Стойков.

Обстановката там сега е спокойна и няма данни за замърсяване на околната среда.

Малко преди 6.30 часа вчера мощен взрив разтърси село Челопечене. За броени секунди станаха още няколко експлозии, които продължиха с голяма интензивност в продължение на няколко часа.

През целия ден взривовете в склада за военни боеприпаси не спираха въпреки твърденията на официалните власти, че взривовете са спрели. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***, щом сега не успяхме да се организираме и да излезем на улицата, за да получим някои отговори, какво повече да приказваме. Роби сме и роби ще си умрем. А най-лошото е, че и децата си възпитаваме като роби.
37
0
 
0
 
! Отговори
Rokeriikata преди 15 години
Че сме си овце...овце сме си,че всеки седи и само плюе по форумите и никой нищо не предприема е вярно...ама я ми кажете какво ще се промени след подобен митинг-протест?Смятам,че пак ще дойдат същите ***,пак ще крадат,ще ни унижават и ще ни тъпчат!Тука е така....докато съвсем не затрият България!Та те това искат-само,че няма да има кой да им бачка!!!!!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
31,и с какво написаното от Ивайло противоречи на написаното от теб? Може би искаш да кажеш, че заради високите температури на времето, капсул-детонаторите се взривили и снарядите започнали да фърчат "накъдето им видят очите"? Добре, тогава я уточни по спецификация, при колко градуса по Целзий (келвин), измерена върху корпуса на детонатора, може да настъпи самовзривяване на детонаторите? И още нещо - то па тази година сефте има температури над 30 градуса щото? А преди 15 години, температурите по места като стигнаха 45 на сянка? М?
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Огненото езеро
34
0
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 15 години
А бе да попитам аз , някой знае ли как се казва това езеро или язовир на снимката ?
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Aam hora az mislq che tova nqma da spre skoro taka pisheshe v druga statia ...kazaha che prodaljava oshte CELI 24 4asa bog da vi e na pomosht v 4elope4ene
32
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
30,поразгледай коментарите за последната една година и се замисли, дали нямам основание да пиша така! Не се изкзвай неподготвен/а!
31
0
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Малииии! Параночните многознайковци пак започнаха да филосовстват! Правителства се свалят,винивни се търсят...ама правителсвото,което е виновно за хиляди други неща,точно охраната на складове с боеприпаси не му е работа! Има си други хора и институции,отговарящи за тези неща!Малко разяснения за профаните(Ивайло,чети):артилерийския БОЕПРИПАС е съставен от снаряд(туй,дето фърчи),гилза,пълна с метателен заряд,капсул-детонатор.Фугасно-осколочния(ФО) снаряд има и взривител,който се монтира в челната част на снаряда преди зареждането му в оръдието и този взривител детонира взривното вещество в снаряда.Бронебойния(ББ) кинетичен снаряд НЯМА взривно вещество. Взривителите на ФО снаряди се съхраняват отделно! Какво става при загряване на БОЕПРИПАСИТЕ? ФО:капсул-детонатора се взривява и детонира метателния заряд,снаряда хвърчи "накъдето му видят очите",ако падне в огън,МОЖЕ на се взриви.ББ:същото,само че снаряда НЕ МОЖЕ да се взриви. Барутът не се съхранява в бъчви,като в пиратските филми! Той може да е САМО в състава на боеприпас! Взривните вещества(тротил,пластит) се съхраняват в отделни сгради,далеч от детонатори и взривители. Писна ми от некомпетентни мнения,стига с тази телевизия,бе!
30
0
 
0
 
! Отговори
пссст преди 15 години
DevilishSoul НИЕ се подиграваме на селския манталитет не на местоживеенето, аз гаранция давам, че в София има повече от т.нар. СЕЛЯНИ отколкото в много други български градове.. то тва е до манталитет не до града, в който живееш... и не ми отричай факта че вие сами също се делите и лаете против софиянци.. и аз не веднъж съм чувала "мръсни шопи" и айде и аз да не изброявам и пействам.. и в крайна сметка кой те е карал да идваш тук да НИ дишаш мръсния въздух.. като че ли навсякъде другаде дишате въздух от Алпите... факта че делиш дори въздуха в България на ВАШ и НАШ просто говори колко не се делите сами...
29
0
 
0
 
! Отговори
anis преди 15 години
v francia oneq ca po dobre ot teb e neca oneq ca mnogo umni xora les magreb t as compris mon pote ???....c est pas de la culture ca ?(komentar 13)
28
0
 
0
 
! Отговори
#20 преди 15 години
това е така.Но Бургас се напълни с млади хора, а колко села има в България с жители над 60 годишна възраст.И как те си спомнят с умиление за Татово време когато хладилника им е бил пълен а сега има едно кисело мляко и то сквасено в домашни условия от последната им коза която няма как да я хранят защото няма пари за фураж
27
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
25,когато 1986 леглото ми подскачаше - ти сигурно още не си бил роден! А когато цялата търновска област се обедини за да помага на Стражица и Попово с всичките им прилежащи села, си пролича кои колко са задружни! И не ние се делим, вие ни се подигравате, хайде да не пействам коментари от форумите на днесбг... И още нещо - аз не съм дошъл да живея в София, няма и да дойда да ви дишам въздуха, освен по работа! така, че не слагайте всички провинциалисти под знаменателя на преселниците!
26
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Емел Етем ви виновна... Нито бюджетния излишък разпределя, нито определя минималните заплати, нито тя ще отпуска средства за възстановяване на пострадалите в Челопеч и района къщи... тия министесрва за бедствия и аварии не разбрахте ли че са само за да пускат официални комюникета за медиите... Истинските решения се вземат от други такива... А нашият живот зависи от тях!
25
0
 
0
 
! Отговори
пссст преди 15 години
Абе DevilishSoul много ми е интересно като вие, които дори сами се делите от общото население като провинциалисти, та ако вас ви взривят кво толкоз по-различно от софиянци ще направите.. защото е адски лесно да четеш за експлозии и земетръси кой знае къде и да клатиш глава съпричастно, но когато сутрин се събудиш щото леглото ти се мести из стаята и се чува все едно живеем в Ирак не е много приятно.. та питам.. какво ще направиш ти ако в твоя град стане така???
24
0
 
0
 
! Отговори
14 преди 15 години
abe, moje da se pospori... nali vidq v 4erveniq burgas kakvo stana na kmetskite izbori...
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никои да не гласива! Срам ме е че нягога съм гласувала за тези ! Но и нито един човек да не гласува те пак ще се изберат! Не е само тези гърмежи цялата страна е гръмнала но няма кой да види
22
0
 
0
 
! Отговори
koча преди 15 години
те от БСП са свикнали да ги свалят точно уличните митинги... затова и няма как да ги сварите неподготвени. Но да речем, че с едно мощно излизане на вън главате на така омразната турска министърка Ем е Мл Етем ще падне... което не че ще промени нещо съществено. Иначе до понеделини всичко е забравено, гаранция....
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тогава сме ние!
20
0
 
0
 
! Отговори
гласоподавател преди 15 години
нали се сещаш, че тука се коментира от хора на средна възраст 25 години.А пенсионерите въобще не са на това мнение.Дори и ние да не гласуваме те пак ще отидат и пак ще ни управлява БСП и ДПС
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mai4itzeeeeee,kakvi sme robiiiiiii,edna istinska raia.........lujat ni,a nie si pliampame........zaslujavame si upravnitzite