Морето е солено, да. ?50 за гипсиране на ръка, за 20 мерят кръвно

Колко струва болестта по време на морската почивка?
23 юли 2008 13:25, Петя Славова
48
Морето е солено, да. ?50 за гипсиране на ръка, за 20 мерят кръвно
Снимка: БГНЕС

Доста солено ще ви излезе морето, ако пострадате и ви се наложи да потърсите лекарска помощ в летните курорти.

Например за гипсиране на крак или ръка в Слънчев бряг ще трябва да платите между 50 и 70 евро.

Причината е, че обслужващите доктори по хотелите са изцяло на частна лекарска практика.

Доста скъпи са и зъболекарските услуги, предлагани на Черноморието ни.

Ако поседите повечко на плажа и се наложи да ви измерят кръвното, ще се наложи да се разделите с 20 евро.

Ако пък сте в състояние на колапс, прегряване или сте получили слънчев удар, трябва непременно да имате заделени 50 евро.

В Слънчев бряг се разхожда и частна “Бърза помощ”, която предлага услугите си само на богати чужденци.

По-успокояващи са обещанията на Общинския съвет на Несебър, според които идва помощ от столични лекари.

Те ще помагат на колегите си от Спешния център в Несебър. Ще работят на 12 дежурства, като разходите им ще се поемат от общината в морския град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Petar преди 15 години
поредния селски *** - управител на хотел, хаха :) като си управител да не си хванал Господ за ... :) дано си останеш още дълго време такъв, няма развитие в тая професия :) ***
26
0
 
0
 
! Отговори
Ванката преди 15 години
с това отношение, не само туристи, но скоро и обслужващ персонал от Българи няма да имаш :) хаха, жал ми е за тебе чичко!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
от чичо с хотел преди 15 години
А ревнахте в един глас. Ами то още преди 10-ти нямаше българи по сънито само обслужващ персонал беше българи. Така ,че боли ме г..зо за вас. Едвам ли ще имаш смелоста да дойдеш в хотела на който съм управител и да вършиш простотий. Има едни ячки момчета и ще ви свият сърмите . само дето се ерчите тук.Духай дудупод водата.
24
0
 
0
 
! Отговори
Гаврил Хлътев преди 15 години
Не се подигравам с никого. И на Запад има бедни и богати .Има достъпни места за различни по имотно състояние хора .За мене и моите деца не се тревожи .Те са осигурение. Успокой се .И на тебе пожелавам ,ако нямаш достатъчно средства да работиш и по законен начи н да си ги спечелиш .Успех.
23
0
 
0
 
! Отговори
Dumev преди 15 години
От личен опит зная как е в Гърция. Наложи се да търся помощ от зъболекар голям курорт. Взех такси ,което ме закара в спешен център.След прегледа ми изписаха антибиотик и направо бях изумен ,когато попитах колко струва прегледа. Познайте....НИЩО. Абсурдите не свършиха с това. Отвън чакаше таксито ,което ме докара. Качих се отидохме до аптека име върна обратно до камиона. Вече усещах как бавно ,но сигурно ми избиват зъбите,но попитах КОЛКО??? Отговора беше НО;НО филе НО МЪНИ НО;НО Добре че не беше като в БГ,че щом за мерене на кръвно дерат 20евро незная как щях да платя на бакшиша.
22
0
 
0
 
! Отговори
ivendur преди 15 години
Bravo!Evala!Hubavo mu go sloji na nomer 8,mn se izkefih.Taka e-prava si zatova koeto kazvash :)
21
0
 
0
 
! Отговори
do 18 преди 15 години
А ти нали точно това търсиш. Малко акъл и голям . и пак се оплакваш. Видя ли, че все пак съм прав. Просто ви дай да се оплаквате.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако здравноосигурен българин отиде при лекар и той му откаже здравна помощ, лекарят да отива на съд. Живеем в България, въпреки че може да сме на курорт, почивка. Не сме крепостни селяни, за да си ходим у дома за лекар. Трябва да се направи експеримент и да се набутат няколко тарикати-лекари в затвора за отказ за оказване на здравна помощ.
19
0
 
0
 
! Отговори
въобще не ми дреме преди 15 години
Въобще не ми пука вече какво става по родното ни мизерно черноморие - тази година отново смятам да почивам в Анталия а и за напред нямам намерение да почивам на море в България - идете и вижте по възможност как се глезят туристи в чужбина аз поне вече съм убеден в това.
18
0
 
0
 
! Отговори
Рос преди 15 години
номер 16,на теб акъла ли ти е малко или х.я ти е голям, какви глупости дрънкаш,говориш ми за Слънчев бряг,все едно ми хвалиш Ривиерата.Всеки,който има пари,нали се сещаш,че няма да отиде да ги харчи в лайнчния курорт и да пълни гушите на измислени бизнесмени, а ще отиде някъде където ще го посрещнат като бог и ще се отнасят с него като такъв,стой си в Сл.бряг и си мисли, че си луд кусметлия.
17
0
 
0
 
! Отговори
не местен преди 15 години
кажи ми къде имаш хотел да дойда да се изс...ра пред него!!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
местен преди 15 години
Какво сте ревнали . Като не ви изнася стойте си в къщи. Щом имаш пари за сънито то значи ,че си заможен. Голяма работа ухапала го бълха.Ай сиктир.
15
0
 
0
 
! Отговори
ВХ преди 15 години
В Германия ще ви измерят кръвното налягане във всяка аптека БЕЗ пари!Докога ще търпим!? Нямам думи за ситуацията в тази ненормална държава!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХОРАТА ХОДЯТ В ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, ЕГИПЕТ, ТУНИС И ДРУГИ КЪДЕТО ДОРИ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО ОТ БЪЛГАРИЯ.ЗА ОБСЛУЖВАНЕ И ХРАНА ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА КОМЕНТИРАМЕ.КОЙТО Е ЛУД ДА ХОДИ НА МОРЕ В БЪЛГАРИЯ И ДА ЯДЕ И ПИКНЯТА И ПОВРЪЩАНОТО НА ВСИЧКИТЕ ХОТЕЛИ И КООПЕРАЦИИ ЧИИТО НЕЧИСТОТИИ СЕ ИЗХВЪРЛЯТ НАПРАВО В МОРЕТО.СМЕШНА РАБОТА
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аайде на евтиното кръвноооо! Ееевтино го меряяяяя. 20 еевроооо. Иима ли болниииии, ииима ли сакатииии. Боолни от сърцеее, инфарктииии. Кооойто разбираа при мене се спирааа.
12
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 15 години
Гавриле, драги, не е така , скъпи ми момко. Тъпо е с лека ръка да си кажеш - който е беден, кучета го яли...Адски тъпоъгълно ми звучат подобни коментари - който няма пари да мре, който е богат незнам си кво. Вместо да отписваш хората, които нямат възможност за подобни неща, се замисли колко хора в България могат да си позволят скъпи почивки, твоята баба предполагам яде филия с лютеница или кофичка кисело мляко, докато ти сигурно днес си се завърнал от Бъкингамския дворец, ядеш черен хайвер и пиеш Дон Париньом? Мизерията и недоимъка не са за подгравка, защотото така както вървят нещата не се знае дали твоите деца ще имат след 15 години стотники за дъвки...айде със здраве
11
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Do 8, не се изказвай неподготвен, аз предпочитам Гърция и Турция!! Мога само като отида на Черноморието да ви се изс..ра пред хотелите и нищо повече не бих направил .... не бих останал и ден там.
10
0
 
0
 
! Отговори
неизвестен преди 15 години
бреииии "приятелю", не са те изяли пираните в габровско, но поне си научил правописа
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Както в една стара поговорка"Един умира,а друг му го НАВИРА...Народът ни е просто гениален в поговорките си.
8
0
 
0
 
! Отговори
Гаврил Хлътев преди 15 години
Който няма пари да си стои вкъщи или да сади домати на село