Овчари сме, не сме овце!

Овцевъди щурмуваха сградата на Областна дирекция "Земеделие и гори" в Кърджали
29 юли 2008 14:25,
36
Овчари сме, не сме овце!
Снимка: Булфото

Над 50 овцевъди от Източните Родопи днес в 12,15 часа щурмуваха сградата на Областна дирекция "Земеделие и гори" в Кърджали. Полицейски кордон ги отблъсна пред масивната метална врата на входа.

Захвърлено шише с вода счупи стъклото над вратата. В сблъсъка пострада млад мъж, потърсена беше медицинска помощ.

На шестия ден от началото на мирните протести на животновъдите от Кърджалийска област, заради неполучени средства за пасища от миналата и тази година, беше обявено гражданско неподчинение.

Животновъдите потеглиха пеша от спирка "Джебел" към Кърджали с развети трикольори и изписани транспаранти " Овчари сме, но не овце".

След щурма те поискаха незабавната оставка на областния шеф на дирекция "Земеделие и гори" Радин Усков заради безхаберието му към проблемите на животновъдите. Също така бе поискано работещите в дирекцията да напуснат канцелариите си.

Зад полицейския кордон Радин Усков поиска да разговаря с тях, но беше освиркан.

В преговорите с протестиращите се включи и зам.-областният управител Себахаттин Риза, който ги призова да излъчат контактна група и тя да води разговори с областния управител Ангел Коджаманов. Предложението му не бе прието.

Радин Усков заяви, че в Кърджали утре пристига експертна група от Министерството на земеделието и храните и в удобно за протестиращите време ще се започнат разговори за решаването на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Напред преди 15 години
Напред срещу всички червени и агентурни ***. Този път мисията ще бъде изпълнена не като се изпочупят няколко прозореца на парламента-***, а като бъдат сритани и прогонени всички комунисти и агенти на ДС в страната ни. Напред, храбра България! Последната битка се задава!
14
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 15 години
Абе кви са тия имена "Радин Усков","Себахаттин Риза" - все едно става въпрос за в друга държава... (което не е далече от истината, всъщност...)
13
0
 
0
 
! Отговори
без име преди 15 години
Поздравления колеги!!!Аз също се занимавам със овцевъдство.Подкрепям Ви във всичко.За жалост,много съм далече от Вашия край,но със удоволствие бих се включил.Пожелавам Ви скоро да ПОБЕДИТЕ!!!УСПЕХ!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стига с това турци-българи - мизерията е навсякъде! Ако не са такива хора да се размърдат ще лапаме дълго дедовия
11
0
 
0
 
! Отговори
студент преди 15 години
Човече,не става и със студентски протести-намират се разни хора,които като излезе решение,че ще се протестира,намират всякакви начини да ни спрат!Когато организирахме протеста за билетите и се реши да се затваря Цариградско дойдоха едни от Студентски съвет и ни забраниха....това са "наши" хора, които като заваршат знаят,че имат осигурена работа и други хубави нещица и те нямат интерес да се сваля правителство!Ако хората сами не предприемат нещо няма да стане!
10
0
 
0
 
! Отговори
Rosen преди 15 години
разкрякаха се кокошките в махалата, та дайте и ний да крякаме като тях :). Обществото вече започва да си гледа интереса, което няма абсолютно нищо общо с демагогията, вихреща се тука по коментарите.:)Дано се оправи проблема и хората си получат парите. А да ви прави впечатление как преди 3-4 месеца крякахте като невидели, че долу в Кърджалийско всичките били "***" ? Сега обаче пишете "ОСТАНАЛИЯТ народ", т.е. - изведнъж ги причислихте пак към Българското племе ? :))))Ха-Ха-Ха! Голем смех.
9
0
 
0
 
! Отговори
xxa преди 15 години
няма ли кой да пробуди обществото? Няма ли студенти ,които до са в страната?Няма ли опозиция ,която да поведе народа ?
8
0
 
0
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
така ми се струва! господа "управниците" се объркаха в сметките - явно разчитаха, че никой няма да си рискува що-годе уредения живот, и да се вдигне на бунт; разчитаха, че сме "европейци", че сме "цивилизовани", и най-вече, че все пак има какво да губим.... е, да, господа, ама Бг не е само София! "европейците" може и да не се вдигнат, ама.... революциите винаги започват от най-ниските слоеве, историята го доказва! вижте дали може нещо да се направи, и го правете много бързо, щото положението е на косъм, а веднъж почне ли се, няма да са само "фермерите от Кърджали" - ще са стотици хиляди всякакви хора! България се е доказала като страната на парадоксите, и като нищо ще го напомни пак, с гражданска война през 21 век, в "европейска" държава....
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само така братя!
6
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Извикайте танковете!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1. - 14:29 -От: АнонименМога само да кажа браво на кърджалийци, останалият народ за сега спи.
4
0
 
0
 
! Отговори
Rokeriikata преди 15 години
Е това са хора!Овчари...овчари може да не знаят израза "гражданско общество",но се събират на протест и то мирен,без провокации!Е това е,а ние нека си плюем по форумите и си седим и ония от горе продължават да ни мачкат!
3
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
brawo kraino wreme e wsi4ki da izlazat, towa koeto stawa w Kardzhali obedinawa wsi4ki balgari bez zna4enie za religia, dano ot bastiona na Dogan horata pokajat 4e we4e ne go iskat a i drugite deto se zowat balgari gi posledwat
2
0
 
0
 
! Отговори
мразя мангали преди 15 години
абе вие овчарски бой яли ли сте,а? а по овчарски лекували ли сте се,господа управляващи? е,дойде време да научите...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мога само да кажа браво на кърджалийци, останалият народ за сега спи.