Марешки "стъпи" с илачите си в Перник

Фармацевти протестират срещу политиката на варненския бизнесмен да продава евтини лекарства в аптеките си
4 авг 2008 11:30,
46
Марешки "стъпи" с илачите си в Перник
Веселин Марешки. Снимка: БГНЕС

Три аптеки на Марешки стъпиха в Перник.

Едната е в пернишкия кв. "Изток", една има в центъра на града на ул. “Кракра”, а третата ще бъде точно в района на болницата, бившата аптека №3.

Огромен надпис “Марешки” вече загатва за най-евтините лекарства в Перник.

"Готови сме за завист от страна на другите аптеки, тъй като нашите лекарства ще са с по-ниска надценка", споделя служителка на новия собственик.

"Когато в Перник стъпиха големите вериги за хранителни стоки, другите магазинчета не се вдигнаха на протест, а когато по-евтините аптеки на Марешки идват, другите фармацевти протестират", изказа мнението си друга служителка на варненския бизнесмен.

Стъпването на веригата Марешки в Перник отприщи вълна от недоволство и протести от страна на фармацевтите в града и областта в началото на юли.

Тогава фармацевтите излязоха на протест срещу политиката на Марешки и промяната на чл.222 от Закона, според който всеки има право да отвори аптека.

С лозунг “Не на Марешки в нашия град”, аптекарите затвориха врати за два часа.

"Не разбирам каква е логиката фармацевтите от Перник и Радомир да спират работа, защото аз откривам аптеки там", каза Веселин Марешки.

Според него нормативната база трябва да бъде променена така, че да позволява свободен конкурентен пазар.
 
През ноември 2006 аптека на Марешки бе взривена във Варна.

През октомври миналата година, вече като кандидат за кмет на морската ни столица, Марешки бе проверяван от икономическа полиция заради подадени сигнали за масово купуване на гласове по време на местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 15 години
Това е ***(га)решки! Толкова нагъл, че открито купуваше гласове срещу лекарства. Пенсионерите му с връзват, защото докато ликвидира другите аптеки и стане монополист ... "я камилата, я камиларят". Прави са аптекарите да протестират, макар и да изглежда, че се страхуват от конкуренция. В случая обаче става дума за НЕЛОЯЛНА конкуренция, защото на всички е ясно как може Марешки да продава на толкова ниски цени.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vishte go - 2 prasta chelo, fizionomia na mutra! kakvo obrazovanie ima? tochno takiva zakopaha stranata i pred Ek!
3
0
 
0
 
! Отговори
николова преди 15 години
като аптеки и цени-супер! като обслужване-ако попаднете в софия,бл.39-А на магистър Емил Маринов-въоръжете се с нерви-груб,груб,груб...ако съм му работодател-сменям го веднага,за да не ми пропъди клиентите.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И в Бургас неговите цени са нй-ниски
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Най-добрите аптеки.