2 км плажна ивица край Варна залята с мазут

Очакват експерти от РИОКОЗ и от Морска администрация, за да установят щетите
8 авг 2008 15:42,
64
2 км плажна ивица край Варна залята с мазут
Снимка: БГНЕС

2 км от плажната ивица на Кабакум край Варна е залята с мазут.

Засега няма яснота какво е предизвикало и откъде е дошъл разливът.

Очакват се експерти от РИОКОЗ и от Морска администрация, за да установят щетите.

Плажът Кабакум се намира между курортите "Свети Константин и Елена" и "Златни пясъци".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
helic преди 15 години
пък и наблюденията ми сочат, че във Варна има вече толкова много търновци, че се питам защо ли. Също така всеки, който завърши великия търновски университет почва да си търси работа във Варна и в София, що ли не остават в туй прекрасно ненагледно Търново да се запита човек
42
0
 
0
 
! Отговори
helic преди 15 години
запетайка се слага при изброяване на повече от две неща, пък твойто изброяване много малко бе
41
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
40,изброявах:) Затова има запетайка:) Всъщност, да - има синтактична грешка:)
40
0
 
0
 
! Отговори
helic преди 15 години
търновския ерудит представете си ходи на море в Гърция, на остров Кипър, хихихихихи.Пък на нашата географска карта пише, че Кипър не е в Гърция :) :) :)
39
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
37,ами то е ясно - някои не си е свършил работата:)
38
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
36,ти в Търново идвал ли си скоро?:)И как няма да се "държа така", когато ваши бизменчета като се напият в едно сюблимно хотелче тук в търново, където идват всеки уикенд (защо ли, нали Варна енай-хубавия град) и започват да се биятв гърдите кои са:) Да бълват по пода и да повтарят : "ти мен уважайш ли мааааа" - сами на себе си ... :)Някои ваши градски срамят града ви, а вие се правите на слепи :)
37
0
 
0
 
! Отговори
Стар варненец преди 15 години
Всяка година в някой руски сайт или агенция се появава съобщение за нефтени разливи,които се насочват към нашия бряг.Това става винаги преди или по време на сезона.Морска администрация може да улови всеки разлив.Има една особеност-от горе рибният пасаж изглежда като разлив и трудно се различава и от специалист.Разливът може да станал вечер от преминаващ далеч от брега кораб.Итова може да се улови -има специална методика,която отчита теченията ,вятъра.Отделни пък се знае кой кораб кога е минал.Няма вече нищо скрито.
36
0
 
0
 
! Отговори
Варненец преди 15 години
След като си кандидатствал преди 15 години, грубо казано в момента си на около 35 години. Е не мислиш ли, че за твойте години си "леко" умствено ограничен, и че се държиш като някой пиклио дето твърди че неговото е най-хубаво ?! Айде малко се посъвземи и погледни на нещата реално това че ти не харесваш Варна нас не ни вълнува, щом те кефи Търново.....ами стой си там и не ни занимавай с глупостите си. Всеки град си има своето очарование, и е много тъпо някой *** като теб, да казва кое е хубаво и кое е не, след като Варна така бързо се разраства значи има много повече хора които мислят че си заслужава града, а и не малък е примера колко селянчета като теб си продадаха нивите и дойдоха тук да си купят апартаменчета.
35
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
34,А - Машалла! Ето един истински варненец!На тебе мога ти стисна ръката, с удоволствие!Ами защо не са предупредили- как мислиш? За да не се вдигне шум и провали сезона... Но пък възниква и другия въпрос- защо не са го почистили тихомълком? Спомням си преди месец, когато имаше някакв разлив около Украйна, ако не се лъжа, предупредиха от някаква международна институция, че петното рано или късно ще достигне Варна... Незнам, ти ако си морски човек, по ги разбираш тия неща, но ако е това същото петно... Срамота...
34
0
 
0
 
! Отговори
Стар варненец преди 15 години
Кабакум/едър пясък/е един от най-хубавите плажове на Варна.До преди години беше на разположение на простосмъртните варненци.Що се касае до диалекта-шопския диалект е също толкова дфразнещ варненци,колкото и варненския софиянци.Но в това няма нищо лошо.Ние,варненци,сме много повече космополити от софиянци/Калоян присъединява Варна към България едва през 1200 г./Истина е ,че софианци не са това ,което някога бяха-разредиха се с много селяния.Във Варна този процес тече сега.Градът вече/за голямо съжаление/мина 500 000 души и става тесен и неприяте за живеене,особено лятото.Та да се върнем за нефтеното петно-Морска администрация/чието седалище е в София!/има възможност да проследи всички нефтени разливи по крайбрежието.Защо не са сигнализирали?Друг е въпросът ,че при големи разливи/да пази Бог/няма нито организация,нито кой да ги чисти.
33
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
31,Приеха ли те ?:) Или не изкласи?:) Защото аз някога като кандидатствах във Варна, преди 15 години изкарах 5.67 на приемния изпит, приеха ме, но реших да се запиша в друг университет. А тогава нямаше "Свободни... ":) Изпита беше по математика:) Колкото до моите съграждани и техните коментари - ама те търновци ли бяха или просто кандидат студенти като теб?:)
32
0
 
0
 
! Отговори
ВАРНЕНКАТА преди 15 години
Мойто момче или квото жалко подобие на човек си там,има една поговорка: "Каквото повикало-такова се обадило".Или да ти го обясня по - простичко, шото виждам, че трудно схващаш, като обиждаш и ти ще бъдеш обиждан. И понеже незнам дали си грозен, но за сметка на това, определено си ***, ще ти напомня, че Варна е най- бързо развиващия се град! Мий си ръцете с балсамов оцет ако искаш, никой не го интересува "къв баровец" си. Изобщо, кво занимаваш хората с простотиите си? Като не ти харесва града ни - не ходи там и си трай!!По - добре такива измети като теб да не стъпват там!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Плажът бил Мръсен-еми мръсен е от такива като тебе, "гражданчета" дошли в нашия прекрасен град да си правят кефа, и да превръщат всико около себе си, през "ваканцията си" в ***, а не да се радват и да ценят това което получават! Ето за това е такова обслужването! БИло пълно с мутри и съмнителни субекти- по-добре е само да ги засичаме от време на време, вместо да се стрелят и избиват по кафетата на Центъра както става често в София. И исках да кажа, че тази годин апосетих Твоя Град, дори кандидаствах там, и на Изпита когато се запознах с Търновци, всичките казаха, че нещо не съм нормална за да искам да оставя ВАРНА и да остана в Търново! Замисли се малко, и вместо да си даваш мнението за другите градове, кой лош,кой не, вземи първо се помъчи, (според мен доста трябва да се напънеш)обеди твоите "съграждани" първо че Търново е Град 9 като заначало това) ааа после им разправяй, кой говори Правилно! P.S. Не ме разбирайте погрешно След Варна, може би Наи-много обичам Търново .... по ред причини :)))
30
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
"Живеещите във варненският квартал Виница" протестират срещу липсата на инфраструктура и пълната незаинтересованост на общинската администрация към проблемите им.Хората излизат на улицата, тъй като смятат, че след всички досегашни опити това е най-сигурният начин да бъдат чути исканията им, съобщи Нова Телевизия.Жителите недоволстват от разбити улици, опасността от срутване на читалището, честите водопроводни аварии и липса на места в гробищния парк. След протеста хората започват собствено преброяване на живеещите в квартала. Ако техният брой се окаже достатъчен, те ще подадат документи до общинската администрация за обособяване в самостоятелно кметство."По НюзБГ ;)
29
0
 
0
 
! Отговори
pedro papagala преди 15 години
w gruziq woina se wodi wie ste sednali da sporite za gluposti
28
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
"Варненският квартал "Виница" иска независимост" - ауу ама как може;)
27
0
 
0
 
! Отговори
MinDLeSS преди 15 години
"Mnogo vi e hubav grada, radvaite mu SA"Ta, kakvo kazvate VIE turnovci, za chistiq bulgarski ezik? :D
26
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Ето с такива варненки Варна ще бъде "най-прекрасният" град :) с 'най-интелигентните" хора, вкл. и варненки :))))
25
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Повторението е художествен похват:)И то се прави с цел:)Но.. явно някой не е слушал внимателно учителите в часовете по Български език... Опсссс БЕЛ - нали така се казва вече предмета:)
24
0
 
0
 
! Отговори
ВАРНЕНКА преди 15 години
Абе, ***, ***, задръстен , я се озсъзнай ве, селянин!Ако не беше толкова *** кон с капаци, бих ти казала да отидеш във Варна и да видиш, колко прекрасно място е, но при положение че си такъв миризлив ***, те съветвам да не стъпваш там и да цапаш красивия,чистия и величествения ни град.*** комплексар!