Взривовете в завод Арсенал предизвикани от мълния?

Няма жертви и пострадали
10 авг 2008 15:43,
56
Взривовете в завод Арсенал предизвикани от мълния?
Снимка: Булфото

В 14 ч. днес взривове огласиха Казанлък. Те идваха от източната част на завод "Арсенал". Според представител на "Гражданска защита", който не е бил допуснат в близост, взривил се е малък склад с боеприпаси в източния край на завода.

Пресцентърът на МВР разпространи информация по поповд взривовете в завод "Арсенал". В нея се посочва, че експлазия е станала в района на Завод 3.

Полиция, пожарна и Гражданска защита са на мястото на инцидента.

В 14. 00 ч. в оперативната дежурна част на РПУ – Казанлък е получено съобщение за възникнала експлозия в склад за готова продукция на Завод 3 към “Арсенал” АД. По първоначални данни, в склада са съхранявани гранати.

Към момента на есксплозията цехът не е бил в режим на работа и в района не е имало работници. Няма данни за жертви и пострадали хора.

Не са застрашени намиращите се в близост населени места – с. Бузовград, с. Розово и гр. Казанлък. На мястото на инцидента са разположени сили на полиция, пожарна и гражданска защита.

Районът е отцепен и се създава временна организация на движението – временно е спряно движението по направления Бузовград - Розово и Казанлък- Бузовград, независимо, че по данни на ръководството и специалисти на “Арсенал” АД, на този етап няма опасност за гражданите.

Причините за възникване на ескплозиите се изясняват, предполага се, че са предизвикани от мълния.

Началникът на Пожарната в Казанлък комисар Славчо Славов и кметът на града Стефан Дамянов изразиха голямото си възмущение, че не са допуснати да влязат в завода.

В завода беше допусната само една кола на Пожарната, а огънят беше потушен със средствата и възможностите на заводската противопожарна служба.

В момента при кмета на Казанлък заседава кризисният щаб. Все още не е пристигнал за участие в него директорът на завод „Арсенал“ Николай Бушев.

Направените от подвижната лаборатория на РИОСВ измервания за съдържание на вредни вещества във въздуха над Казанлък показват, че няма отклонения от нормите, сочи официалната информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
toshko преди 15 години
tuka zaprili4a na boino pole......tiq hora 6a na izbiqt tuka
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гръм от ясно небе!
33
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
незнам , но, ако е така това е пълно безумие на военните, не че имат много акъл....защото :ГОСПОД като раздавал ум и разум...те били на Учение под някакъв си мост и той не ги забелязал.!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Бай Тошо преди 15 години
Абре Тоше, през тези 40 години не бяха ли на власт комунистите? Или тия сега са от другите комунисти?!
31
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
само направи сайта - не се е.бавам! отдавна е време за някаква организация и работа по въпроса. но внимавай как ще формулираш нещата, щото ще те арестуват - сериозно.
30
0
 
0
 
! Отговори
БГП-р преди 15 години
Два пъти влакове са се "самозапалили", военен погреб край София гърмя, сега пък мълния "запалила" Арсенал. Не се ли чувствувате неудобно, че никой не ви вярва, господа управляющи. И ние малко подразумяваме от пожари и взривове. Ставате смешни и жалки в напъните си да дезиинформирате Българското население. Изплюйте камъчето, най-после.
29
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 15 години
Е за всичко си имаме оправдание,сега пък мълния,40 години складове нито веднъж не са се палили от мълния,аз също съм охранявал такива погреби ,като дойдоха на власт комунистите и мълниите са способни да запалят гранати
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
rizanite turci sa!
27
0
 
0
 
! Отговори
zaglavie преди 15 години
Че ще го свалим правителството е ясно. Едно време чрез скачане направихме тая работа. Специалисти сме на намиране на виновници на сваляне и на бягане от отговорност.Де да имаше как да сменим народа.То има де 2 милиона го направиха и не искат да се връщат ама ние дето седим тука кво да правим.На една кола ако волана е развален и го смениш и пак попаднеш на дефектен на третия път се ще проработи.Ако обаче не и бачка двигателя и 100 волана да пробваш няма как да се получи.Ние сме нация съставена от дребни мошенници, тарикати които прецакват единствено себе си, автомобилни състезатели изобщо без граници.Комунистите не могат да ни оправят драги зрители.Диктатура ни трябва на нас и крумовите закони...
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe ti namisisvash neshto na MAXNO, da ne ste bratia?
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А и както чух това е бил склад за гранати и в него е имало само продукцията от петък която е била направена.Замърсяване няма никакво,само това ,че от завода не пуснаха никой вътре ще се раздухва. Ама то чичко Буш си знае работата
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Все още не е пристигнал за участие в него директорът на завод Арсенал Николай Бушев." Човека се казва Николай Ибушев,ако не ви е ясно да ви кажа,а и наистина се гърмеше към 11 и 30 - 12 , но не ми се вярва една проста гръмотевица да взриви склад за боеприпаси... то тогава какъв е смисъла да има такъв склад,щом при всяка мълнийка се пали
23
0
 
0
 
! Отговори
4ast ot moq jivot... преди 15 години
Ex... bedni mi bulgari...podobni vzrivove..vinagi e imalo..i 6te produljava i da ima,prosto za razlika ot predi na6ite liubmi jurnalisti zapo4naha da pi6at vse po 'interesni i vulnyva6ti' statii na podobni temi.A i kak da gi obvinqvame..sled kato qvno na bulgarina mn my haresva da se sly4vat podobni ne6tastiq, puk ako ima i nqkoq dryga 4ove6ka jertva..o6te po-dobre..6te ima da se vaika i vuzmy6tava o6te nqkolko 4asa.. i pak 6te si vlezne v sivoto ejednevie!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Сигурно зависи от мълнията. А навремето много се говореше за междузвездни войни .... пък в Грузия стрелят с калашници... Пък и не станаха ли много гръмналите военни складове?
21
0
 
0
 
! Отговори
STOP CORRUPTION преди 15 години
хора неви ли писна? ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА СВАЛЯМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО!МОЖЕ БИ ЩЕ ТРЪГНА САМ!ЗАЩОТО ВСИЧКИ СЕДЯТ И СИ ЧЕШЯТ ПАТКИТЕ НА МЕН МИ УМРАЗНА!ГЪРЦИЯ КАКВИ СТАЧКИ КАКВО НЕЩО ЗА НИСКИ ЗАПЛАТИ И КАКВО ЛИ НЕБЕШЕ.... НИСКИ ЗАПЛАТИ 500 ЕВРО НИСКА ЗАПЛАТА ЗА ТЯХ... А ЗА НАС?????? СКОРО ЩЕ ПРАВЯ WEB SITE ДА ВИДЯ КОЛКО ЧОВЕКА ЩЕ СЕ НАВИЯТ ДА СВАЛИМ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДА СЛОЖИМ НЯКФИ НОВИ КОИТО ЩЕ НИ КРАДЪТ ПРЕДЛАГАМ ПРАВИТЕЛСТВО ДА СЕ СФОРМИРА С ХОРА ОТ ФРАНЦИЯ ИЛИ МОЖЕ БИ ГЕРМАНИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ ;)........... А НЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩОТО НЯКОЙ ПАК ЩЕ СИ НАПЪЛНИ ДЖОБА ;)
20
0
 
0
 
! Отговори
Караок преди 15 години
"Искам да кажа че складовете за боеприпаси са много добре заземени и защитени от мълнии..........."ми тия от днес БГ нямат ли си , закво ни зариват с измислици? Ей срам нямате, мярка нямате. Ужс!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искам да кажа че складовете за боеприпаси са много добре заземени и защитени от мълнии...........
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прилича да е работа на Костов.
17
0
 
0
 
! Отговори
ани преди 15 години
Била сам в с.РОЗОВО на бригада и ако това за АРСЕНАЛ е вярно , ми е жал за хората там. Ако наистина е имало взривове си представям какво преживяват тези хора там.
16
0
 
0
 
! Отговори
ани преди 15 години
Имаме бре- НАТО !!! Те ще ни пазат!!! Нали затова се сакратиха военните ни сили !!! ИМАМЕ СИ НОВА МАЙКА !!! БУШ