Пожар изпепели варненския терариум

Изгорели са и част от обитателите му
11 авг 2008 15:47,
51
Пожар изпепели варненския терариум
Това остана от сградата на терариума. Снимка: Булфото

Пожар, който е избухнал около 3,30 ч. тази сутрин, изпепели варненския терариум.

При инцидента в Морската градина са изгорели и част от обитателите на терариума. Сред тях е и саванният варан.

Все още не е ясно каква е причината за огнената стихия.

Очевидци разказаха, че част от влечугите са останали живи, но има и обгазени студенокръвни, чиято съдба все още не е известна.

Собственикът на терариума Ростислав Траянов заяви, че част от обитателите на атракциона ще бъдат преместени в помещение до Аквариума, други ще бъдат дадени за отглеждане при доброволци, а останалите той ще прибере в дома си.

Троянов разказа още, че слуховете за плъзнали из Морската градина влечуги е неверен и изключи палежът да е умишлен.

Според него най-вероятно причината за пожара е повреда в електрическата инсталация на терариума.

В момента на мястото на инцидента са експерти и дознател от ІІ РПУ във Варна, които извършват оглед и ще изготвят пожаротехническа експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
546n преди 14 години
ave golemi ste glupaci ne razbirate li 4e tova e edna poredna zaguba za nas kade 6te otidete i da videte takiva jivotni varnenci .no normalno to balgarina se radva kogato ne6to podobno se slu4i .
49
0
 
0
 
! Отговори
narkoman4o преди 15 години
towa e mn gadno kak moje da izgori
48
0
 
0
 
! Отговори
Guncho преди 15 години
Много е важно да се разбере дали мутрите стоят зад това нещастие.Варна е феодален град-държава и нормалните хора там се чувстват обезправени. В карайна сметка руските деспоти постигнаха целта си- превръщането на българина в зависим крепостен селянин.Не се шокирайте от сравнението, а погледнете реалността във Варна ("най-хубавия български град"-гражданите(кореняи варненци) дори нямат право да разполагат с имотите си както намерят за добре, докато мутрите- инкубирани от руското творение ДС-колят и бесят-в буквалния смисъл на думите. Само погледнете какво се случи в града в последните няколко дни.Кмета е феодален васал на всесилната групировка ***, които пък определят инфраструктурата на града и ме съмнява да разполагат със сиво вещество, за да оценят богатството на един терариум. В "страна от ЕС" реално управляват плиткочели и дебеловрати, също както в изостанала Русия.Апатията страха и нихилзма насаден и продължаващи да се насаждат 60+ години ни превърнаха в полухора, всеки търси спасението навън, а протестите се правят от *** от Атака (създадена с изричното съгласие на ДПС) и от шепа идеалисти отвратени от съсипването на природата.Опозицията като по сценарий се превърна в банда борещи се за кокала ***. Какво стана със синята идея, цивилизационния модел на П. Стоянов, гражданското общество на Костов!? А кой друг, ако не Костов има вина за загубата на Варна- традиционно син град. От малоумие или напълно умишлено наложи мръсника Добрин Митев за лидер на СДС!!!????
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе N35ти си баси *** на човека му се плаче ти се бъзикш снего
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
рости миналата година когато посетих терариума ти беше единственият ,който ми даде някаква информация за отглеждането на екзотични животни от сега мога да се похваля сдобра колекция.според мен пожарът се дължи на безхаберието на голяма част от персонала.жалко за животните
45
0
 
0
 
! Отговори
dna disaster преди 15 години
ако там наистина изникне някое *** кръчменце, ще съм първа да го замервам с торби с блажна боя през нощта:))))) хич не ми дреме колко е вандалско, кръчми и 'кафененца' бол:)иначе жалко, мда..
44
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
35 Много си *** и крайно ограничен , тези видове не са застрашени , просто са редки видове , но неукия си каза думата .Следващия път като говориш глупости помисли малко преди да се наакаш .
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да, знам - на говЬна
42
0
 
0
 
! Отговори
бейби12 преди 15 години
Всяка година се избиваме по пътищата с хиляди мреме, но никой не казва да спрем колите, но виждате ли може някога някъде някоя отровна животинка да ухапе някой и затова дайте да ги изтребиме, да ги махнем. После на бъдещите деца ще показваме на картинка какво е мечка, змия и други животинки. Толкова сме жестоки и жалки, че не заслужаваме да живеем на тази земя. Дано животинките се оправят и собственика им също да възстанови терариума.
41
0
 
0
 
! Отговори
Галена преди 15 години
ЛЪЖА Е ,ЧЕ НЯМА УМИШЛЕН ПАЛЕЖ.НИЩО СЛУЧАЙНО НЯМА.СТИГА С ТЕЗИ БЕЗМИСЛЕНИ ОПРАВДАНИЯ.
40
0
 
0
 
! Отговори
Денис преди 15 години
Някой знае ли на какво мирише навън в момента?
39
0
 
0
 
! Отговори
Юли преди 15 години
Тук във Варна си е най готиното и безопасно място в БГ. Аз си живея с кеф вече 36 г. А вас като ви е яд си стойте в провинцията и голямото наше село Софията. Варна-всичко останало е провинция
38
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
dali sa vkusni prepe4ni vle4ugi daje ovagleni da be6e izgorql nqkoi kurnik 4e pone pile6koto znam 4e e hubavo pa i koko6kite be sa na iz4ezvane :P
37
0
 
0
 
! Отговори
cTaPnEc преди 15 години
много жалко за терариума,наскоро бях там и се изненадох от наистина редките видове "гадинки" които притежават..тъжно е за жалост,че те тънеха в мизерия и мръсотия поради липсата на средства.ходил съм и в други терариуми извън страната ,чиято поддръжка е в пъти по висока,но това явно се дължи на по голямата посещаемост(наще хора им дай няква оферта от която могат да изкиризят 5 лева вместо да повишат малко общатата си култура).Надявам се животните да се възстановят и както бях разбрал преди няколко месеца терариума да се вмести в зоологическата градина.
36
0
 
0
 
! Отговори
doti преди 15 години
nomer 35 adski tup si :<
35
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бързо! Отивайте! Има печени жабешки бутчета и змийско на скара на корем! кога друг път ще ядете застрашени от изчезване видове в собствен сос, леко препечени, но за сметка на това доста хрупкави. Лично аз наблегнах на варана. Доста е едър, но за сметка на това крехък! Само не забравяйте да вземете по една бира и лютеница от денонощния на спирка Акацийте, за да бъде кулинарното удоволствие по-пълно.О-О-О Извинете, ме. Още се уригвам на африканска мамба.
34
0
 
0
 
! Отговори
Сиготyри Накyра преди 15 години
за всички видове африкански отровни змии, които държи. Серумът е поливалентен и активен при ухапване от габонска и шумяща отровница, носорога отровница (bitis nasicornis), египетска кобра, зелена и черна мамба. 12-те ампули от комплекта са достатъчни да спасят живота на човек дори и при най-тежкото ухапване от някоя от тези змии. За българските пепелянки от терариума има серум в токсикологията на военна болница. Така че няма място за паника.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и аз, но за съжаление никога не се събират повече от 150
32
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Аз пък бих взела игуаната Пако!Видях го по телевизията!Страхотен спадур е!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
с какво удоволствие бих прочел за пожар в народното събрание и 240 обгазени