И Плевен на воден режим

Водоснабдяването в града ще е ограничено от 23 часа до 5 сутринта
25 авг 2008 12:07, Красимир Ангелов
5
И Плевен на воден режим
Снимка: БГНЕС

И днес, както и през миналата седмица водоподаването на много места в Плевен ще бъде нарушено, съобщиха от дружество ВиК.

На много места в града ще има режим за времето от 23 часа до 5 сутринта.

Причана за режима на водата е драстичното намаляване на водните количества и дебитите на водоизточниците за Плевенска област, съобщиха от ВиК.

С проблеми във водоснабдяването, от 22 часа до 5 часа на следващия ден, ще бъдат и селищата Опанец, Долна Митрополия, Буковлък, Ясен, Победа и Пречиствателна станция за отпадни води- с. Божурица.

От миналата седмица на почасов воден режим са още десет плевенски села.

Въпреки повсеместното засушаване и рязкото спадналият дебит на водоизточниците ВиК - Плевен е в готовност да включи в експлоатация допълнителни съоръжения и да не допусне режим на водата в Плевен, допълват от водното дружество.

Водната криза все повече обхваща България в края на лятото.

Dnes.bg припомня, че Панагюрище е пред бедствено положение, а воден режим има около Габрово и Севлиево.


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
И динята и биричката ми студени без пари... в кладенеца :) богата работа.... ВИК-а Да го дух....Скоро време може и с енергото да прекратим интимни отношения....
3
0
 
0
 
! Отговори
Самолетоносача преди 13 години
Дреме ми на куро аз на село вода си имам колкото искате.кладенеца е в двора ми.Не ползувам вода от ВиК.Плевен да му спрат водата изобщо за да разберат глупаците че имотите им в града не струват и пет пари в сравнение със селста на 10км защото там има вода.Много хора продадоха на безценица по за 1500 -6000 лева бащините си къщи с дворове по 2 декара на ***.Сега да хванат ку..ро..ве..те и да ги смучат дано им пуснат нещо.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
Абе,кратуни такива,а кой ще ми плаща кубиците въздух,дето ми ги върти водомера след всяко кпиране на водата?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 13 години
плейн де ге