Няма да има софийски боклуци у Филибето, майна

Карлово също отказа на столицата
26 авг 2008 13:23, Красимир Ангелов
124
Няма да има софийски боклуци у Филибето, майна
Балите с боклука няма да пътуват повече към Цалапица. Снимка: БГНЕС

Пловдив няма да приема повече боклук от София, обяви окончателно кметът на града Славчо Атанасов.

Той добави, че още днес ще изпрати до министрите Меглена Плугчиева и Джевдет Чакъров своя отказ да бъде приет боклук от столицата.

Градоначалникът бе подкрепен от представители на общините Стамболийски, Родопи, Садово, Марица и Калояново, които също депонират отпадъци в депото в Цалапица.

"Пловдив ще бъде изправен пред криза с боклука, ако приеме допълнително количество софийски отпадъци", съобщи главният еколог на общината Христо Минков.

Той допълни, че капацитетът на сметището е 408 000 тона боклук, който при сегашния темп на изхвърляне ще бъде запълнен за 2 години и четири месеца.

Това ще доведе до проблем не само в община Плодвид, а и в общините Стамболийски, Родопи, Марица, Садово и Калояново.

Кметът на Карлово Найден Найденов също ще изпрати отрицателен отговор до вицепремиера Плугчиева.

“Отговорът ми е същият, както и преди пристигането на писмото– градът ни вече даде своята дан, приемайки 80 000 тона миналата година, което създаде много проблеми заради некачественото запръстяване”, заяви Найденов.

Dnes.bg припомня, че кметът на Пловдив Славчо Атанасов обяви, че само 9 от обещаните 47 милиона лева са преведени в общината за приютяването на софийския боклук през последната година.

Парите по това споразумение трябваше да се заделят и за довършването на Завода за преработка на битови отпадъци край село Шишманци, но и това не е направено, добави пловдивският кмет.

Депото в Цалапица приема софийски боклук от март 2007, като според договоркатка община Пловдив трябваше да получи 47 милиона лева, които да използва за реализация на инфрастуктурни проекти в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
M.Ch преди 15 години
Бе тука не става въпрос за Пловдив >=< София. Става въпрос за екологична криза, засягаща не само София, но и повечето от големите градове. Не става въпрос за БАТЕ Борисов или пък за провинциалистите от София и страната, а за онези 240 маймуни дето някой ден ще лежат на топло (дано!)
122
0
 
0
 
! Отговори
дете на света преди 15 години
абе *** защо не вземеш да се замислиш че човека със статистиката на населението е прав.....и ако се върнеш малко (около 50 години) назад да попиташ бай ти Тошко той ще ти каже как софия(малкото "с" не е печатна грешка) е станала такъв "голем град"
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От разсъжденията ти личи, че си на 15 години. Не шопите, а България е отворила работни места за милиони в София, като е избрала града за столица и е изградила сума големи предприятия там. Очевидно е, че София е станала това, което е, понеже е столица на България, а не щото 15-те хиляди шопи са по-умни от останалите българи. Но сега софиянци искат всички пари да са там, а *** - в останалата част на страната.Нали не мислите, че някой нормален кмет ще се хване на глупостите на Бате Борисов и ще вземе ***, надявайки се, че после ще го върне в "почти готовия" завод за отпадъци в София? Това обещание ми звучи малко като онези 47 милиона лева, които държават още не е изплатила на Пловдив.
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някъде надолу, някакъв умуфлек беше писал, колко били големи градовете преди 100 години някъде. Та по негови думи всички градове са били по над 20000 души (като Пловдив дори 50000), а само София била 15000. Добре де, как така 15000 "*** шопа" направиха така, че София да стане град и да може да осигури работа за милиони, а пък примерно 50000 "умни майни" не могат? Нали сте много умни, как става така, че само като дойдете в София сте умни, защо не сте умни в родните си градове?И хич не се притеснявайте кой ще ни работи тука в София, в голяма грешка сте ако си мислите, че ни изхранвате.
119
0
 
0
 
! Отговори
хасан бей преди 15 години
Ако от София се изнесът хората който не са от там , кой ще ви работи бе ? шушуминги... :)))) ти работен шоп видял ли си ???? хахахаха ! голям майтап... добре че хорицата ходят да им работят... иначе живи умрели сте я втасали... :)))
118
0
 
0
 
! Отговори
весела преди 15 години
Затова си стойте по родните места.
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
200 000 sofianci bili ot milionersi semeistva - drugite 1,5 miliona sa jertvi kato drugite balgari... A ot kakvo pe4elqs tezi 200 000 e pove4e ot qsno - ot dalaveri ot 4inovni4eski zaplati i korupciq i tova e. Po cqla Balgariq puplqt i izmestwat mestnite grajdani v Plovdiv, Warna, Burgas i navsqkade drugade kadeto ima kelepir. Kolkoto do Sofiata dori geografskoto i polojenie ne pozvolqva grad po golqm ot 500 000 jiteli.
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Върнете софийското жителство. В София да живеят само хора който плащат данъци. Така най големите мърльовци ще си отидат
115
0
 
0
 
! Отговори
весела - преди 15 години
Никой не иска *** на София а в София е целият "***" на държавата! Дали има и едно селце от което да няма поне пет човека който живеят каде легално, каде сезонно в София?
114
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Густо майна Филибето, пред "Тремона" пу*ки фраш.
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Само от наеми сме живеели" :)Абсолютни клони сте.А хората по морето в курортните градчета който дават "квартири" и тях ли мразите, защото те реално наистина само от наеми жевеят.Смешни жалки малки човечета, за всичко Софиянци са ви виновни.Вечер ако не го дигнете пак некой софиянец сигурно ви е виновен...
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само да попитам, като толкова много мразите София и чакате с нетърпение за затъне в *** какво ще спечелите от това вие (които не живеете в София) ?Заплатите ли ще ви станат по-големи?*** ли ще ви станат по-големи?Жените ви ли ще станат по-хубави?И стига вече с това, че само в София имало работа и хората идвали от нужда и т.н.Изтърка се вече!
111
0
 
0
 
! Отговори
Бат Ви `ойко преди 15 години
Знаеш, че можем да те намерим и тогава ще си останеш с отхапани макари ти, травестит охлузен. Лигльо! Еректилен дисфункт! Да ти се спука силиконът дано!
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МИ ТОЯ СЛАВЧО АТАНАСОВ НАЛИ ДОСЕГА ПРАВЕШЕ ДОБРИ *** НА БОЙКО БОРИСОВ, ЩО ТАКА СТАНА. ДА НЕ ГО Е УХАПАЛ ДОКАТО ГО Е *** ПО МАКАРИТЕ.
109
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
zashto li vseki mrazi sofia ...horata ne idvat ot lubov tam a ot zor i ne stiga che jiveete ot naemi ami i mrankate ???
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
onia deto se misli za gospot i alah ednovremenno ne6to se pokri sega 4aka drug da mu svar6i rabotata . Boiko e nekadarnik i tova se vijda a i tezi deto se prislam4vat i sa jadni za vlast izgoneni kato nekadarni ot vsi4ki mpartii
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
E че то Варна и другите градове са по-напред от София.Пък и Варна расте по-бързо от София И за сметка на София (все повече хора идват от там),пък и вече сме над 650 000 (OФИЦИАЛНО)
106
0
 
0
 
! Отговори
ULTRA SPARTAK VARNA преди 15 години
garantiram ti,4e tuk wyw warna mi e mnogo dobre i si polu4awam prili4na zaplata,zaplata s,koqto sebe si moga da izdyrjam,takiwa izre4enie gi gowori na sysedite wi ot pernik i wraca
105
0
 
0
 
! Отговори
emo преди 15 години
е тва ви е заглавиетоБез софийски ***, майна
104
0
 
0
 
! Отговори
сиситкова преди 15 години
1. Днес.БГ, намирам за изключително грозно да се заигравате с жаргонни названия и диалекти, още повече че не разбирате от тях. Майни, ***, Филибе-та и Софе-та - това е лексика, неподходяща за информационен портал. Чрез употребата й измествате акцента от сериозния проблем с *** към дребнобитовото заяждане софия/провинция. Знам, че го правите заради повечето кликове, но сте жалки.2. Въпреки че е ужасно да живееш в заринат от *** град, радвам се, че Пловдив е отказал ***. Този проблем не е на Пловдив, а на Бойко - нека да му лъсне некомпетентността да се справи с проблема. И ако решението е на държавно ниво, Бойко да не се надува като пуяк, ами да проведе нужните преговори с каквото правителство има на власт.