Няма да има софийски боклуци у Филибето, майна

Карлово също отказа на столицата
26 авг 2008 13:23, Красимир Ангелов
124
Няма да има софийски боклуци у Филибето, майна
Балите с боклука няма да пътуват повече към Цалапица. Снимка: БГНЕС

Пловдив няма да приема повече боклук от София, обяви окончателно кметът на града Славчо Атанасов.

Той добави, че още днес ще изпрати до министрите Меглена Плугчиева и Джевдет Чакъров своя отказ да бъде приет боклук от столицата.

Градоначалникът бе подкрепен от представители на общините Стамболийски, Родопи, Садово, Марица и Калояново, които също депонират отпадъци в депото в Цалапица.

"Пловдив ще бъде изправен пред криза с боклука, ако приеме допълнително количество софийски отпадъци", съобщи главният еколог на общината Христо Минков.

Той допълни, че капацитетът на сметището е 408 000 тона боклук, който при сегашния темп на изхвърляне ще бъде запълнен за 2 години и четири месеца.

Това ще доведе до проблем не само в община Плодвид, а и в общините Стамболийски, Родопи, Марица, Садово и Калояново.

Кметът на Карлово Найден Найденов също ще изпрати отрицателен отговор до вицепремиера Плугчиева.

“Отговорът ми е същият, както и преди пристигането на писмото– градът ни вече даде своята дан, приемайки 80 000 тона миналата година, което създаде много проблеми заради некачественото запръстяване”, заяви Найденов.

Dnes.bg припомня, че кметът на Пловдив Славчо Атанасов обяви, че само 9 от обещаните 47 милиона лева са преведени в общината за приютяването на софийския боклук през последната година.

Парите по това споразумение трябваше да се заделят и за довършването на Завода за преработка на битови отпадъци край село Шишманци, но и това не е направено, добави пловдивският кмет.

Депото в Цалапица приема софийски боклук от март 2007, като според договоркатка община Пловдив трябваше да получи 47 милиона лева, които да използва за реализация на инфрастуктурни проекти в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
до Варна преди 15 години
И още нещо, как точно ще се обедините?Срещу кого бе, като половината ти съседи жевеят тук.Да се обедините срещу София е да се обедините срещу себеподобните.Не забравяй, че както сами казвате софиянци сме малко, 70-80% от София пришълци.
62
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 15 години
поздравления за кмета на Пловдив, Карлово и другите селища отказали да приемат *** на София. много ми забавно как някакви управляващи използват и настройват хората, обитаващи софия и наричащи се софиянци срещу останалите хора в страната. тъжното е че доста се хващат на тези фитили и истинските проблеми си остават в сянка. а проблемите на софия са си проблеми на софия и никой от страната не е длъжен да прави жертви за да ги решава. още веднъж БРАВО на кметовете отстояващи мнението си и интересите на хората.не помня кой беше писал мнение че държавата трябвало да построи завод за - доста неточно казано, заводи, не само един, ще се строи и няма да има друг начин и при всички случай няма да се строи от държавата а от частни фирми или сдружения за да има и конкуренция. смешното е че завод за и инсталации ще бъдат направени, но явно трябва няколко години да се мисли кой точно да ги построи и да върти кранчето. проекти за инсталации за обработване на сметища и водопречиствателни станции има от много години, още от Софиянсково време, но е трудно точно това решение - кой ще върти кранчето на потока пари, а той явно не е малък. а заводи и инсталации се строят бързо/1-1,5г/, въпрос на решение и инвестиции, нали никой не мисли, че откриваме топлата вода.учудва ме и друго - вместо да се настройват едни срещу други, разни общини като пловдивската можеха да избързат и направят 1-2 завода и да докажат че софиянци са не само стряскащо алчни но и много глупави.желая здраве и по-малко омраза!
61
0
 
0
 
! Отговори
до Варна преди 15 години
Ти по номера на колата ли се ориентираш кой от къде е?*** много си ми простичък, почти колкото viva.Няма софиянец който да "миека"Тия софиянци дето "миекат" са от ментетата ;)
60
0
 
0
 
! Отговори
ВН преди 15 години
Шопска салата-състав:Софиянска мръвка + поръсена със Софийски ***
59
0
 
0
 
! Отговори
bobafet преди 15 години
Защо не отидеш да си пуснеш Глория на касетофона и не си лягаш..За мен Спиро е прав.като не ти изнася къш на село.
58
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 15 години
Абе България,оставете София,не виждате ли,че те са над всичко.Да си живеят в мръсният град,големите софиянци,от един ден са там и са вече "столичани".***-крушата не пада по-далеч от дървото.То щото всички сме селяни,за това Варна и Бургас са пълни със Софийски коли.И тЕхното мИЕко шопскЬО говорИнИ...после ние сме били разваляли Изика.То толкова високомерна *** "столица" в света няма,то София = Заир.Оставете ги да си живуркат там и да се надуват,нали ние имаме море,планина,спокоен живот,та дори и на село...да си живеят в смока!Дано се отделят от страната,че цяла България да не ги изддържаме...а после да ни плюят...мухльовци...Време е Варна,Бургас,Търново,Пловдив и другите градове да се обединят,срещу тази помия - София.Де Търново да си беше столицаааа...тц тц
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Spiro недей баце,че трябва и твоят род да изселят .....
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласна съм с поправката!
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
viva, ти си подигравката тук, а не Спироама как ще го проумееш това е сложен процес за твоята глава
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз и прасето няма да си кръстя с това селско име Спиро
53
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Браво 22! Всички прихoдящи от последните поне 10 г. вън от София. И тогава всичко ще си е добре. Няма да има проблеми с ***, няма да има задръствания и селски бабаити по Столичните улици."Малка поправка. Да си ходят придошлите в последните 20 години. Повечето селяци пристигнаха в началото на 90-те. Всички си спомняме какъв беше нашия град тогава и какво е положението сега.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тъпо парче си вземи малко се научи поне да пишеш смислени работи...
51
0
 
0
 
! Отговори
зюмбюл преди 15 години
Викам си язък тоя път няма да се дърлят а *** не почнаха моментално не ги спирайте ей готова кавга разтуряте лошави хора а-а-а-а ми тва е!!!!давайте давайте ох че ми е кеффф
50
0
 
0
 
! Отговори
viva преди 15 години
подиграват ти се спирооо..спирай по-добре
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво Спиро, абсолютно си прав. Не количеството, а качеството е важно!
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Политиците са виновни за положението на софия,съсредоточиха всички финанси там и хората които нямат поминък в провинцията започнаха да се изтеглят към софия с надеждата за по добър живот.София остана за да има къде да живеят политиците,ако могат и нея ще приватизират и продадат.Когато хората започнаха да отиват към софия,те си носеха всичките *** с тях,започнаха да се замогват и да изхвърлят старите вещи,напълниха софия и сега нека политиците запълнят с *** селата им,а не моя град пловдив
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** пролича си от коментара колко сте "интелигентни" е София....
46
0
 
0
 
! Отговори
Радио Ереван преди 15 години
Що е майна се е л...на!
45
0
 
0
 
! Отговори
viva преди 15 години
извади си гредата от окото,тогава махай песъчинките от моето...кой прав кой крив няма ти да преценяш-виж-мнението ти е друго...
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кво ме интересува кви живеят извън София. Аз си отивам на вилата, не отивам при хората.