Шушулов не ще да му отчитат тока на 3 месеца

ДКЕВР е склонна да премахне тримесечното отчитане на електромерите, въведено от ЧЕЗ
26 авг 2008 12:00,
32
Шушулов не ще да му отчитат тока на 3 месеца
Шефът на ДКЕВР Константин Шушулов. Снимка: БГНЕС

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ е склонна да премахне тримесечното отчитане на електромерите, което засега е въведено само от чешкото дружество ЧЕЗ.

"Ще направим анализ в края на септември, когато вече е изтекъл първият тримесечен период на отчитане на ЧЕЗ, и тогава ще решим", каза шефът на регулатора Константин Шушулов.

Тримесечното отчитане беше въведено от началото на юни.

"Комисията не е далеч от мисълта да бъде прекратено тримесечното отчитане, желаем обаче това да стане аргументирано", каза председателят на ДКЕВР.

На въпрос дали за съкращенията на персонала в трите електроразпределителни дружества не е виновна ДКЕВР, която е орязала разходите им, Шушулов посочи, че и трите електроразпределителни дружества имат достатъчно голяма печалба, за да се развиват добре и да изпълняват инвестиционните си програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Шушулов да си отива по пейките из градинките с наборите. На 71 г. главата му е изкуфяла яко. Нали той им разреши това изродско тримесечно отчитане, но сега идват избори и се правим на добри. Тоя изкуфял дъртак всеки божий ден обикаля кръчмите около ДКЕВР и влачи фустата си на запой, но работа да свърши, абсурд. Той играе с частния монополист и ония за това си разиграват коня. Нали непрекъснато е с метресата си на вечери с тях, а като започнат банкетите елате вижте какво става. Старци управляват България, а те си знаят старото време.
10
0
 
0
 
! Отговори
Б. Енев преди 15 години
ЧЕЗ е предприятие което губи времето на абонатите си, които са отегчени от проблемите които кота доставчик им доставя. Ако иммате ЧЕЗ проблем, вие не може да го решите за кратко време в центровете за клиенти, трябва да разполагате минимално с един ден свободно време, за да може да се доберете до служител на ЧЕЗ. Започват мъките ви, не ви решават проблема, защото трябвало да се вземе мнението на няколко човека и така ви канят да ги посетите следващият ден, без да съобразяват това, че сте на работа. Тормозят ви докато се откажете да ги посещавате по проблеми в които работниците на ЧЕЗ са ви въвели, допуснали поради некомпетентност и безотговорност.На 1-ви април ми смениха електромера по мое настояване, защото не бе проверяван по еталон 30 години и започна да надписва и по двете тарифи. ЧЕЗ ми изпращаха сметки за голями суми, без да съобразят, че съм домакинство, а не завод като Кремиковци. Трябваше да платя сметката с която ме задължиха, за да не ми спрат тока. След време се оказа, че ЧЕЗ е регистрирала новият ми електромер не както е монтиран на 1-ви април, а на 1 - ви май т.г. Влязох във война с ЧЕЗ да доказвам правата си, на тяхните изфабрикувани твърдения , че това което доказвам не е вярно отговарях с показване на наличен констативен протокол издаден от тях, подписан от служители на ЧЕЗ. За времето от 1-ви април да 1-ви май, ЧЕЗ ме задължи да плащам три сметки за един и същи период, това е изфабрикувано задължение, защото се водеше по стар електромер, който е демонтиран. С изравнителните сметки отново ме задълчиха да заплатя от 1 - ви април до края на юли една баснословна сума, която в случая дублира вече платена сметка по стар електромер.Немога да се разправям с ЧЕЗ, не разполагам със свободно време. Наех адвокат, описяхме проблемите в които ме въведоха служителите на ЧЕЗ от клиентския център и изпратих препоръчано писмо до директора на ЧЕЗ в самото начало на месеца и към днешно време вече 22 дена нямам отговор от ръководството на ЧЕЗ.В ЧЕЗ цари хаос.ЧЕЗ трябва да си замине от България.Ще докажа в съда проблемите в които ме въведе ЧЕЗ,ще докажа, че стъкмява сметките на гражданите,ще докажа че към моят абонатен номер бе прикачен друг на абонат от село край покрайнините на София,ще докажа че съм плащал едновременно своята и са ме задължавали да плащам поради тяхна грешка и сметката на друг абонат.ЧЕЗ работи некомпетентно, не проверява електромерите на определените дати, не известява абонатите си кога точно ще извършват проверка на електромерите, за да им бъде осигурен достъп.
9
0
 
0
 
! Отговори
все още българин преди 15 години
Покажи ми в БГ кои са честни частници и като преминаха в техните ръчички какво стана а? Аз съм наивник, ама съм и реалист на 57г.Коя страна от бившите соц. и тези които влезаха в Е.С. преди нас така си харизаха отрасли от национално значение.Каквото искаш приказвай. Нашето поколение трудно някой ще ни баламоса. Ние сме "гърмяни" зайци.Ще се оправим на куково лято.Уж трябваше да стане по-добре ,а пък то по-голям батак.Негативите са в пъти повече от позитивите вече 18г.Имам приятели ,които въртят бизнес от 90г. ,ама милионери не са станали. Ами то с честност много рядко се става милионер.Именно за тези уродливи явления чуторите на БСП гласуват за тях.Бедните и гладните лесно се маниполират.
8
0
 
0
 
! Отговори
Прекаран преди 15 години
Абсолютни глупости! Може да има отчитане на 3 месеца в нормална държава! В този раграден двор където ДКВЕР работи за монополиста не за потребитея не може! Мен за жилище в което все още не живея ми взимат по 10 лв. прогнозни сметки и за моя изненада на третия, изравнителен месец ми искаха още 30 ст. Познайте дали отчетеното от ЧЕЗ и показаното на електромера са едни и същи? Не, има надписване със 140 киловата! Дори на 3 месеца не отчитат електромери! Както казва колегата по-долу не може да начисляват лихви на прогнозни суми! Освен това трябва да се задъжат да връщат надвзети пари с лихвите. Не да приспадат, а да ВРЪЩАТ незабавно!... А тоя Шушулов, колкото по-рано някой го гръмне ще е по-добре! Изключително некомпетентен и противен тип!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На Шушулов да му го нашушулим в шушулката :)
6
0
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 15 години
Всичко това с ЕРПтата е PR за наивници като 2ри номер. Естествено че е по-добре да са частни. Ако не бяха приватизирани още половината селяни щяха да крадат ток. Естествено че е по-добре отчитането да е тримесечно или на една година, защото така се пестят ресурси. Не може да се работи по първобитен начин само за да няма съкращения.Последното увеличение на тока 100% отива в НЕК, а държавата насочва недоволството към ЕРПтата. Неслучайно. Абе комунистическа работа.
5
0
 
0
 
! Отговори
/kaputi преди 15 години
противни са! какви са тия простотии? и тока и пaрното- *** и всичко ни такова- таковат ни отвсякъде. клиента в България няма думата, само шепа изкуфели ***- дери, дето ни дерат и изцеждат и малкото, дето ни е останало. като искам услуга- ще я ползвам, като ще я ползвам да е нормална, да е качествена и да ми е от полза, най- вече! сега, ти налагат някакви си робски закони и постановления- къде го има това? Ей, мамата!!!!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз съм за тримесечно отчитане, но при следните условия:1. Не се начисляват лихви върху прогнозни суми, а само върху реално измерени.2. Срокът за плащане на сметката е равен на срока на на отчитане, но не по-малък от един месец. Преди изключването на тока, има предупредителен срок, равен на предишния. (Например при тримесечно отчитане, срокът за плащане е три месеца без натрупване на лихви и при неплаяане, срокът преди спиране на тока е също три месеца.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
putaran
2
0
 
0
 
! Отговори
все още българин преди 15 години
Защо приватизирахте енергото бе вашта м.***. Големи капиталисти станахте. Егати продажниците. Всички са в кюпа. като се почне от "Нефтохим" БТК, ЕНЕРГО и всичко друго печелившо.Сега тази гад ще показва "мускули" за парлама. Пфу долни ***!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
taia koi go sloji na tozi post?