Вълчев иска математиката за втора задължителна матура

Приключила е доставката на безплатните учебници до 7 клас, похвали се още образователният министърът
8 сеп 2008 12:04,
66
Вълчев иска математиката за втора задължителна матура
Снимка: БГНЕС

"В перспектива трябва да се замислим за въвеждане на втора задължителна матура по математика или природни науки", заяви министърът на образованието.

Даниел Вълчев обаче бе категоричен, че не става дума за въвеждането й още от догодина.

"Необходимо е през 2009 година да се подобри организацията за провеждането на матурите", коментира още министърът.

По думите му датите на изпитите трябва да се изтеглят преди 24 май.

Министърът съобщи, че доставката на безплатните учебници до 7-ми клас е приключила в повечето общини.

Той съобщи още, че през тази есен Законът за училищното образование ще влезе в Народното събрание и вероятно през следващата учебна година ще влезе в сила.

В него се предвижда въвеждането на оценка за поведение. 

По повод закриването на училища министърът коментира, че закриването на едно училище не означава автоматично, че учителите остават без работа.

"Голяма част от тях отиват след децата, които са преместени в друго учебно заведение, но при не всички това е така", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
Slavi ako seki misleshe kato tebe i praveshe tova koeto ti kazvash 4e shte napravish Bulgaria shteshe da se e opravila 10 puti do sega :)
44
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
..bolqt gi glavite iskah da kaja osven 4e im tejat djobovete, ujas
43
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
V Bulgaria ve4e seki se 4udi kvo da ismisli tc tc tc neshto gi bolqt glavata tia
42
0
 
0
 
! Отговори
Slavi преди 15 години
Dedeee imai kusmet da gi napravish ot drugata godina i shte ti zapalia i doma i kolata i vsichko tvoe she mi vkarva Matematika nestiga che ni precaka s tia maturi kato gi vkarahte ot taia godina a i iska matematika zaduljitelna,toia ne e dobre,vkarai matematika i ti garantiram che neshto shte ti se podpali burzo,tup gaden ***,pravite na vashto pokolenie vsichko da mu e trudno sea Neshtasnik !!!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Даскалите по математика с нетърпение потриват доволно ръце и чакат матурата по математика-за да се справят с нея 90 процента от учениците ще имат нужда от уроци за тройка.Останалите 10 ще искат шестици и пак ще ходят на уроци!Подсказването на матура по математика е много лесно!Напред,с великолепната идея на гениалния дани,към науката слънце!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много е прав 34! Според тъй нар. ни министър децата трябва да разбират от всичко, е ама не става! на един му вървят повече езиците, на друг математиката, трети има музикален талант. Така че, вместо да говори глупости, по-добре, ако изобщо трябва да ги им тия измислени матури, е да даде на децата право на избор. Ако аз, например, искам да уча право, за какъв бяс трябва да се явявам на матура по математика?! Това си е пълна простотия!!! Ама на Дани Вълчев му е по-лесно да се занимава с глупости, отколкото да свърши нещо наистина полезно за българското образование.
39
0
 
0
 
! Отговори
Милен преди 15 години
Аз съм ЗА матура по математика както и по всички предмети. Както в университета има изпити по различните специалности на края на семестъра.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хах точно ти пък се намери,да кажеш кой да накараш някой да учи? С такова отношение като "магарета" ясно е колко си учил ...
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Идеята е добра, на никого не са нужни *** дърдорковци, на които им се удавали езици. Що се отнася до повечето изкуства, то и да не си учил и да си учил пак си го можеш.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
учете бе магарета - *** ли искате да ви управляват
35
0
 
0
 
! Отговори
lou преди 15 години
axhahxh 4esno kazano toq she go ubiqt nqkade
34
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
поне е последователен в тъпата си упоритост . Всеки знае , че на някои хора се удават езиковите умения повече , на други - математическите дисциплини , на трети - музика , изобразително изкуство , и т.н. . Само на Леонардо да Винчи му се е удавало всичко това , но той за това е гений .Но , както тъпнята да държиш изпит по математика за влизане в езикова гимназия , така и тъпнята да правиш литературен анализ , за да имаш добър бал за влизане в инжинерна специалност , са продукти на едни ,,специалисти" , които управляват образованието ей така , за кеф , а не за нещо друго . Въобще , Дани като е минал всички ,,експертки" в МОН на изпита ,,Вино , свещи и още нещо..." , като няма вече свестни даскали една стачка да му спретнат , та може да си измисля , каквито си иска глупости . От скука , не от друго.......
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Страната ни бедства от природни пожари в Рила,тука сте седнали да осбъждате матурите,то се е видяло кой ще вземе матурите - Който учи,той ще сполучи.Ако сте газарчета,и си ходите по кафенцата и не ви е еня,че живота ви чака и ще ви стовари ПРОСТО СПИРАЙТЕ С ОБРАЗОВАНИЕТО станете една мутра,или някой наркодилър и хем пари ще имате,хем не ви трябва и акъл в главата! А относно за матурата по математика,аз също не я одобрявам,защото нищо не разбирам .. учих я просто защото трябва да я уча,иначе никак не ми е била интересна,а до номер 23....като си експерт по математиката,се научи да пишеш на БЪЛГАРСКИ,говоря на БЪЛГАРСКИ,не на някакъв измислен твой език пълен с ужасно много грешки,иначе се хвали къде си завършил къде работиш и т,н,но като нямаш българска обща култура,просто си за никъде! Най ги обичам такива дето се хвалят къде работят,какво имат и т,н ...
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Г- н Вълчев, първо направете промени в самата с-*** на образованието и то такива промени, че НИЕ учениците да можем да научим нещо, и чак тогава въведете математиката като втора задължителна матура !
31
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Драги колега, *** на Google и потърси "Bulgarian (Phonetic) by Iliya Dankov". След като го изтеглиш (за около 1 минута в зависимост от скоростта ти) трябва да го инсталираш. От "Control Panel" кликни иконата на "Regional and Language Options" Има три менюта: "Regional Options", "Languages" и "Advanced" Постави отметки на "Bulgarian" и "Cyrilic" във всички прозорци там, ако не са вече поставени и кликни "Apply" и след това "OK" Пак отвори "Regional and Language Options" от "Control Panel" и в средното меню "Languages" натисни на "Details" и кликни във прозореца "Bulgarian (Phonetic) by Iliya Dankov", който вече ще се е появил там, след което натисни бутона "Add" Това е всичко, желая ти успех. Математиката е голямо нещо!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe i ti se nari4a6 ministar a xa xa sramota ba6ta ti sigyrno e bakan s pari za da napravi tapoto si sin4e ministar na obrazovanieto xa xa ne moga da povqrvam...???
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А аз искам Вълчев на бесилото
28
0
 
0
 
! Отговори
galina преди 15 години
vijte kakvo gospodin Val4ev vaob6te ne stavate za ministar samo tova 6te kaja a vie si pomislete za6to...
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пич, мнението ти намирисва на самодоволство, но както и да е... Не съм се заяждал досега за шльокавицата, защото хич не ги чета такива писания, ама твоята беше малка и... без да искам. НЯМА оправдание да пишеш на шльокавица. Всяка операционна система има вградена кирилица - цъкни на езиковите настройки на Windows и ще я намериш. Но ако те мързи, по-добре хич не се обаждай във форума. Това си е неуважение към останалите... Аз също по цял ден работя на латиница, но си давам зор тук да пиша на кирилица.
26
0
 
0
 
! Отговори
fdsf преди 15 години
тва тъпо ше съжалява