В Бургас си плюха на ръцете: Вдигат старите автомобили

Досега са преместени доброволно 49 автомобила
15 сеп 2008 17:10,
12
В Бургас си плюха на ръцете: Вдигат старите автомобили
Снимка: Булфото

Община Бургас продължава освобождаването на улиците и тротоарите на града от старите автомобили, които не са в движение.

До момента са идентифицирани общо 136 стари автомобила, които са били маркирани с информационен стикер.

Акцията е във връзка с действащата Наредба по управление на отпадъците и поддържане на чистотата на територията на Бургас.

Тя предоставя на собствениците 14-дневен срок, в който трябва доброволно да преместят автомобила си на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване на ИУМПС (излезли от употреба моторни превозни средства).

Досега са преместени доброволно 49 автомобила, а техните собственици няма да бъдат глобени за дългия престой на изоставените возила.

На останалите ИУМПС са издадени заповеди от кмета на община Бургас за принудително преместване, а на нарушителите са съставени актове и е наложена глоба в размер до 500 лв.

Разходите за принудителното извозване към площадка за временно съхранение или център за разкомплектоване са също за сметка на собствениците на старите коли.

Община Бургас призовава гражданите да предприемат необходимите мерки за транспортиране на старите возила до съответните центрове за разкомплектоване на автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами бившата Републиканска,ами Гурко,ами околовръстното за Варна-няма метър свободен тротоар...Няма как да изредя улиците,защото всички са окупирани.Скоро ще започнат на 2 етажа! С 2 паяка ще им трябват 5 мандата.А трошляците,които буренясват по Хан Аспарух-защо граждани да сигнализират?! Нали има районни кметове,които само лапат заплати и нищо не работят.За една седмица ще направят пълен опис на всички буренясали трошки в районите си и за още една ще ги разчистят.Една година кметуване-резултат-никакъв.Щели да асфалират 10 улици до края на год.Че есента дойде,бе спящи красавци,кво асфалтиране?!
10
0
 
0
 
! Отговори
бургазлия преди 15 години
БРаво на 1 . Аз живея на същата улица от дете. Този тарикат Николов задмина Йанчо. Купи 2 паяка и заедно с онзи недоклецан адвокат Луков започнаха да пълнят общинската каса по най- лесния начин . Пълен геноцит за живеещите в този район.Такова примитивно мислене, здраве му кажи и, ами то и едно дете от 4 клас може толкова да измисли. Голями головодници и шамандури излязоха тези от Герб, язък , че гласувах за тях.
9
0
 
0
 
! Отговори
Prishalec преди 15 години
Burgas do skoro se slaveshe s tova che e chist i spokoen grad. Mojesh da otidesh na plaj i spokoino da si parkirash kolata bez tova da ti struva pari. No vidish li - noviqt kmet oshte ne vleznal v dlujnost i sloji znaci i hora da sabirat pari. absoliuten. I gradut e mnogo po mrusen veche ... Dokopa dalaverata zdravo. Tejko i gorko na burgazlii.
8
0
 
0
 
! Отговори
Bran преди 15 години
Az mislia da vdigna na sestra ti brusnatata p..ka,*** rjazan.
7
0
 
0
 
! Отговори
точа ножа преди 15 години
*** *** са проблема, не колите...
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А кога кметчето Николов ще събори гетото в кв.Горно езерово?Или и ГЕРБ ще слугува на ***, ако ще действате така, благодаря , но бих предпочел да гласувам за Атака
5
0
 
0
 
! Отговори
Geur преди 15 години
Башибозук, бягай да си живееш там дето ти е мястото. Стига сте ни се месили в делата. Тука сте на гости, недей прекалява.
4
0
 
0
 
! Отговори
jordan преди 15 години
prodaljavaite v sa6tiq duh i neka kmetovite v drugite naselini mesta da se zamislqt po vaprosa
3
0
 
0
 
! Отговори
Basibozuka преди 15 години
Trebva da vdigat i ostanalite taratayki......Geurite sa dokarali boklucite na Germancite
2
0
 
0
 
! Отговори
Maxi преди 15 години
bravo na kmeta , taka shte se osvobodi miasto za parkirane , alo inves titorite , mislete malko i za podzemni garaji , kato stroite tia palati http://tinyurl.com/5d5mt2
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е похвална инициатива! Браво кмете - покрай културните мероприятия цяло лято ти се е натрупала енергия за работа! Сега остава да изчистиш централните улици в града от паркираните автомобили - има си забранителни знаци, действайте! С два паяка ще ти е трудно, но има и други начини! като начало ще е добре да започнеш от улица "Кирил и Методий", която заради 2-з мутренски кафета и безброй магазини се е превърнала в обществен паркинг, а не в пътна артерия! Съмнявам се обаче дали ще поискаш, защото ти не живееш на тази улица, а ще отнесеш и доста ругатни! А идват избори - трябва да се харесваш на хората, че догодина ти е обещано депутатско място в НС!