Зорлем вдигат заплатата на пловдивския кмет. Той се дърпа

“Кметът на Пловдив трябва да има добър жизнен стандарт, за да си върши добре работата”, иронично отбеляза Николай Караиванов от СДС
12
Зорлем вдигат заплатата на пловдивския кмет. Той се дърпа
Снимка: БГНЕС

Със 138 лева повече ще получава кметът на Пловдив Славчо Атанасов, след като общинските съветници насила вдигнаха заплатата му.

Кметът и новият председател на Общинския съвет Илко Илиев декларираха, че се отказват от индексацията при увеличението средно с 20% на възнагражденията в администрацията от 1 юли, което лидерът на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев определи като популизъм.

Общинските съветници обаче настояха двамата градски ръководители да си получат полагаемите пари и ако преценят, да ги даряват.

“Кметът на Пловдив трябва да има добър жизнен стандарт, за да си върши добре работата”, иронично отбеляза Николай Караиванов от СДС.

Въпреки това съветниците все пак гласуваха увеличението на кметската заплата, но в суматохата пропуснаха тази на председателя си Илко Илиев, който после отказа да я подложи на допълнително гласуване.

С повишението заплатата на Славчо Атанасов стана 1526 лева, съобщи "Дарик".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
10, не е ситина колко си кух! А всички други добре ли са се справили с теб, че са по-добри от Славчо? Бозмозъчен ***...
10
0
 
0
 
! Отговори
До: Биляна от Рила преди 15 години
Билянке, явно добре се е представил "приятеля" ти Слафчо, за да го хвалиш така...Иначе масата знаят,а вече и слепите видяха колко нахален популист и лъжец е... Срам ме е...Срамота за воеводите са той и Искрен Веселинов...
9
0
 
0
 
! Отговори
марин преди 15 години
Това са номера от селски вечеринки.Много честен бил , а пък промени вота на цял един град.вот се променя или ако е зависим от съответната партия и то мнага зависим,или го е направил за бъдещи облаги. Французите казват:Каквото и да говорите винаги става въпрос за пари"В случая за много пари.
8
0
 
0
 
! Отговори
Биляна от Рила преди 15 години
Вярвам, че не е искал увеличение. Познавам Атанасов от 1998 година. Почтен е. Не е за вярване, но е истина. Има и такива българи! Виждам, че това не само не се харесва на много наши сънародници, но дори предизвиква омраза. Масата харесва бандити, избира ги и те управляват. И на нас не ни е приятно, но налага се да живеем. Добре е, че има изключения сред политиците.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ama samo tolkowa li e zaplatata na kmeta na 2riq po golemina grad w BG?!?!? 4e toi po-dobre spasitel w USA da se fane 4oweka we :)
6
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Общинарите му вдигат заплатата, за да увеличат след това и своите..., а защо не увеличават парите за детски градини - защото от това нищо не вземат...
5
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Оправете си заглавието, думата е ЗОРЛЕН.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Той си имал бизнес. Ами на нас ни е ясно защо е кмет - да си пере парите от бизнеса разбира се! Бил честен и не искал сто лв. Да ми ги даде на мен защото и един лев да е ми трябва. Защо, като има печеливш бизнес орева орталъка да става кмет - щото е патриот и му се бачка за кауза- аре бегайте по тепетата. Да си дарява заплатата за децата в будна кома. Видхте ли в какви мизерия и в каква трагедия живеят тези хора. Да построи дом за такива деца. Тогава да му кажеш евала, а не такива ПР-ски изпълнения. Видяхме го що за *** е - за да стане кмет и с дявола би се сдушил, а да остане стана ортак с БКП.то
3
0
 
0
 
! Отговори
bboydev преди 15 години
Това е един от малкото почтени хора с власт. Човекът си има собствен бизнес и това увеличение със 100 кинта не му е никак важно. Защо трябва да е ПР, да не е подписал декларация по телевизията "Отказвам се от увеличението! Вярно"??? Един честен човек да има и вие веднага го оплюхте с *** си коментари!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Леле какви честни кметове си имаме! Те насила му дават парите, он се дърпа! Егати ПР акцията!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Егати вица,че тоя до сега да не е живял на бе ,че ще му предоставяте по-добри условия ,за да управлява.Ами то или си го имаш или си го взимаш/акъла де /,а тоя трябва да е мозъчен хирург .