Ново двайсет. Евротабелата не била задължителна

МВР даде на заден с новите номера за колите, които заменят старите; и двете обаче били валидни за ЕС
16 окт 2008 19:05,
42
Ново двайсет. Евротабелата не била задължителна
Без знаме, но с еврозвезди. Снимка: Булфото

Новата европейска регистрационна табела ще улесни преминаването на българските автомобили в ЕС, съобщават от МВР.

Смяната не е задължителна - тя ще става поетапно след изчерпване на количествата на старите номера за колите.

Само преди три дни вътрешният министър постави първата евротабела във Видин и обяви, че по този начин ще бъдат подменени всички номера на близо трите милиона автомобила, които се движат в страната.

Тогава Михаил Миков каза, че подмяната на регистрационните табели ще става постепенно, като цените засега не са променяни – 70 лева за комплект, но предстои да бъдат увеличени.

Днес обаче от МВР твърдят, че подмяната не е задължителна и се отнасяла само за нови и препродавани автомобили.

Посочва се още, че серийното им изработване вече е започнало, както и подмяната им в три области на страната.

На новите евротабели синята лента с надпис “BG” е заменена с европейския флаг с 12-те звезди.

От ведомството на Михаил Миков успокояват шофьорите, че старите табели също ще са валидни, както и че с тях водачите на МПС ще могат свободно да се движат и в страната, и в чужбина.

Новата европейска регистрационна табела обаче щяла да улесни преминаването на българските автомобили в ЕС.

Какъв е изводът ли? Със старите ще се движим свободно, а с новите - още по-свободно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
32
 
! Отговори
az преди 15 години
Всъщност какво си купувам за тези 70 лева. Когато си подменям регистрационните номера КАТ не ми връща старите. Следователно те не са мой а са собственост на държавата. Тогава защо ми прибират тези пари?
20
8
 
32
 
! Отговори
mrasnika преди 15 години
май ние сме си виновни дето ги даржим на власт още. на запад стачка и аут. след три години сигорно пак ще има смяна но този пат с бг знака и звездите :) и овчиците пак пред кат наредени. .........политици.
19
8
 
32
 
! Отговори
чичо преди 15 години
Министър Миков ми напомня за една стара случка. Сервитьор от Черноморието редовно надписвал в сметката. Обикновено хората проверявали сбора, без да гледат какво са поръчали. Затова оня пишел между другото "камионче.......5 лв.". И някой по-наблюдателен ако попитал: Кво е това камионче?!, келнерът с въздишка казвал: Не мина... И го задрасквал. Та и сега: номерца...70 лв....
18
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
аз ще си лепна стикер "К*У*Р* ЗА БкПС" на мястото на знамето,че вече не издържааааам~!?+"%=/
17
8
 
32
 
! Отговори
Vamp1r3 преди 15 години
"На новите евротабели синята лента с надпис BG е заменена с европейския флаг с 12-те звезди."Цялата синя лента или само българския флаг?
16
8
 
32
 
! Отговори
ЦК преди 15 години
Колкото и да пишете, щом Партията е казала значи номера ще се сменят - в началото доброволно а след Нова година и не дотам доброволно.
15
8
 
32
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Оказа се, че даже и сайтовете с форуми се следят, и се докладва където трябва.Министъра не може да се изказва неподготвен за каквото и да било.Май проучиха оттук-оттам мнението на народа по въпроса, и обърнаха с мекия брус...Иначе, кой знае как ще им се заклати стола на всички от триглавата ламя.То не бяха инфраструктури, то на беше Испа и Сапард,то не бяха показни акции, седянки, договори за газ и световна финансова криза...Но с номерата е друго-бърка се пряко в джоба на всяко семейство, а някъде и по два пъти -три пъти.Да не говорим за частните превозвачи, които плащат лицензи, винетки по 700 лева, застраховки, и имат по 4-5 автомобила, понякога в движение извън страната.Щеше да скочи този път овчедушния ни народ, и за това смениха на бързо тона.А министъра си е казал правилно първия път според мене!
14
8
 
32
 
! Отговори
roadrunner преди 15 години
като са толкова загрижени за стандартите господата има много просто и бъезо решение което няма да струва повече от 1 л.Просто си купувате лепенка с европейския флаг и я лепвате на бг. флага.
13
8
 
32
 
! Отговори
otka4en преди 15 години
Мизерници, отдавна е ясно, че тия нямат срам. Нали висяхме като по опашките да сменяме старите номера, защото незнам какво си? Сега пак? Май много им става. Страшното е, че една част от нас са съгласни да ги лъжат и да ги правят на маймуни, харесва им!? И пак ще гласуват за тях...Май ми се емигрира втори път...на стари години. Окончателно. Защото преходът не свършва - още не сме приключили напълно с феодализма...докога?...Засрамете се!
12
8
 
32
 
! Отговори
O_o преди 15 години
e kak 6te e postavil pyrviq nomer v4era kato lqtoto o6te ima6e koli v novite nomera... bg sys evropeiskite zvezdi4kiiii.....vsi4ko e samo za pari.tva go nqma nikade drugade po sveta.ama ne vqrvam da go napravqt zadyljitelno.jiveq v ispaniq i te sa v EC ot 20 godini i o6te si karat sys starite nomera nqkoi...
11
8
 
32
 
! Отговори
Мазо преди 15 години
Обичам това мероприятие! Само за 70 лв.ти се дава възможност да манифестираш верноподанически чувства пред властимащите и да общуваш свободно със себеподобните на опашката! И това ако не е грижа за човека...Ще си взема новия номер. След това ще подам жалба в Страсбург, че флагът на ЕС с 12 звезди,който е на табелата, дискриминира новите държави членове - за тях няма звезда. Така след някоя и друга година, като приемат новия флаг, отново ще имам щастието да си сменя номера. Благодаря!
10
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
Сега с този номер какво, означава ли, че във Велико Търново ще идават нови номера, или просто сте намерили някакъв номер с ВТ?
9
8
 
32
 
! Отговори
Bulgarski mu4enik преди 15 години
VNIMANIE. Da si podmenite vednaga nomerata na kolite 4ena GOSPODATA i tryabvat pari. Hi4 nesi mislete 4e shte vi se razmine, a dogodina vsi4ki tryabva da sa s julti kolani
8
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
tova ne e ne6to novo.v belgiq pove4eto avtomobili sa bez znaka na evrosuiuza no ima i sus znaka. prosto se smenqt postepenno tam su6to ne e zaduljitelno.
7
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо ново - този министър пак се е изказал неподготвен.....това не е "гаф" - то си е просто голям смях като видим какви ни управляват
6
8
 
32
 
! Отговори
pra4 преди 15 години
BULGARISTANSKA RABOTA..takiva sme SORRY
5
8
 
32
 
! Отговори
ТонеФ преди 15 години
"Новата европейска регистрационна табела обаче щяла да улесни преминаването на българските автомобили в ЕС." Как ше *** улесни,ше сяда зад волана да *** сменя ли ..?
4
8
 
32
 
! Отговори
бозаво трабантче преди 15 години
Без коментар!!!!!!!!!!!!!!!
3
8
 
32
 
! Отговори
nqmam преди 15 години
ami taq tabela na snimkata mai e ot starite a ne ot tiq novi evrotabeli za koito se otnasq statiqta hahahahahahahaha
2
8
 
32
 
! Отговори
laziogrande преди 15 години
В тази "любима" нам държавица се чудят как да ни вземат парите.