Помаците искат да бъдат признати като етнос

Българите, изповядващи исляма, желаят и засилено политическо представителство в парламента
25 окт 2008 19:26,
209
Помаците искат да бъдат признати като етнос
Снимка: БГНЕС

Федерация “Справедливост” организира днес в Гоце Делчев първата национална конференция у нас “Помаците и българският преход”.

Българите, изповядващи исляма, декларираха желанието си да бъдат признати като отделен етнос, да имат собствена телевизия, както и засилено политическо представителство в парламента.

На националната конференция, с участие на сродни организации от чужбина, помаците у нас мотивираха исканията си с факта, че във времето на преход, а и днес, за тях в медиите не се говори, а ако присъстват, твърдят, че нещата се представят в негативна светлина.

Категорични са, че ще подготвят свои кадри за журналисти и ще работят за откриването на собствена медия.

От федерация “Справедливост” са категорични, че няма да участват пряко в политическия живот като партия, но са отворени за партньорство с десните партии. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
2
 
! Отговори
kfldgj;lfkd преди 15 години
СТИГА СТЕС И МОРИЛИ РЪЦЕТЕ С ПИСАНЕ . бЪЛАГРИ БИЛИ ТАКИВА БИЛИ КОЛКО СА ЧИСТОИТЕ БЪЛГАРИ В БГ БРОЯТ С ЕНА ПРЪСТИ. ЗА КАКВА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ГОВОРИТЕ ТЯКАВА НЕ СЪЩЕСТВУВА .МАЛКОТО БЪЛГАРИ ОСТАНАЛИ ТУК МОЖЕ ДА ГИ РАЗПОЗНАЕТЕ ПО ЛОШАТА МИРИЗМА И ДЕБЕЛИ . БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИТЕ СА МАЛЦИНСТВО А ТУРЦИТЕ И ПОМАЦИТЕ И *** СМЕ МНОЗИНСТВО. ЕТО НА ВИ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА КАК ВИ УПРАВЛЯВАМЕ :) А ВИЕ НИЩО САМО ЛАЕТЕ ЖАЛКИ СТЕ НИКОГА НЕ СТЕ БИЛИ СВОБОДНИ .
170
1
 
3
 
! Отговори
1912 преди 15 години
predi nqkolko sedmici gledah edno predavane na skat za rodopite i pomacite iskam da vi kaja 4e te ne se imat za bylgari a za turci i na vsi4koto ot gore nio nari4at gquri kato sa prieli islqma i turskata vqra da se mahat ot bulgariq ne moga da razbera do koga 6te ima bulgari s fesove koito 6te se gyzqt na vseki da sigorno ima i dobri hora sred tqh obrazovani i taka na tatyka no kato cqlo turci pomaci i mangalio sa v u6tyrb na obiknovenniq bylgarin vreme e nie mladite da se vdignem na nacionalen bunt i da svalim pravitelstvoto da istriem dps kato partiq i da izgonim dogan ot bylgariq a kolkoto do pomacite te sa vsi4ko drugo ama ne i bulgari istinskite bulgari sa umirali s noj v ryka ot turski qtagan bez da si smenqt vqrata
169
1
 
3
 
! Отговори
X преди 15 години
Баташкото клане е от еничари, които са си българи, взети в малка възраст и превърнати в машини за убиване. Макар исляма да е наложен и на помаци и на еничари има разлика, еничарите са с тотално промити мозъци, докато помаците са вярвали, че "преклонена главица, сабя не сече я" и са приели исляма, за да оцелеят. Българският народ винаги си е страдал най-вече от еничари, сега и правителството ни е от такива. Който свежда глава е като тревата, той не е на историческата сцена. Интересното е, че хора свикнали да свеждат глава изведнъж решават да правят телевизия и партия, мислите ли, че това е част от "националната" им характеристика? По скоро пак някой евреин мъти водата с два три милиона... много е лесно!Като гледам евреите се пробват да направят от помаците и от други маргинали еничари и правят фирми параван за хайтек кражби на българска интелектуална собственост с тях, наистина хорица излязли от села и паланки, зарязали тютюна са на седмото небе, че са се научили да пускат компютър и за това са готови на всичко. Но не са виновни те. И в миналото те са били най-слабата част на българския етнос.Късмет е, че макар и много хитри и коварни, евреите понякога се дънят тотално - такава издънка е финансовата кризал. Следите трябва да се прикрият - почна се с гърмежи в централата на ДПС, сега се пробват да създадат допълнително напрежение, че на такъв фон престъпленията им да останат незабелязани, ама имат основна грешка, българите не са евреи и не са мразени от всичките си съседи, затова номерът няма да мине.
168
1
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Историческите извори казват, че най-стария, организиран и успешен отпор на турското нашествие на балканите е даден от Родопските Българи, под водачеството на болярина Момчил - пазител на южните български земи. Помел ги е чак до Галиполи, където е изгорил и флота им... - история!!! Лошото е че и тогава, заради политически ежби около престола, сме били разединени и слаби..., КАКТО СЕГА!!!Останал без помощ от Търново, Момчил не е издържал на контраофанзивата на турците и те с огън и меч, превземайки село след село..., са стигнали до днешния Кърджали...ЗАТОВА ДА УВАЖАВАМЕ ТЯХНАТА ВОЛЯ И РЕЛИГИЯТА ИМ;"...С КРЪВ СМЕ ПРИЕЛИ ТАЗИ ВЯРА, САМО С КРЪВ ЩЕ Я ДАДЕМ..."
167
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм помакиня,и се дразня,когато някой се опитва да печели дивиденти от създаването на нечия партия и т.н.Винаги съм се чувствала българка,защото живея в България и това не е изтъркано
166
1
 
2
 
! Отговори
Габровец преди 15 години
Абе какво значение има какви са били хората живяли тук преди повече от 1300 години? 90% от българската нация са си *** - като гледам на каква музика се кефят!
165
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Аспаруховите прабългари не са нито първите, нито единствените прабългарски племена, които идват в Европа... Четете бе хора! А иначе си прав, че на траките се отделя прекалено малко внимание като за сметка на това ни се набива в главата, че сме славяни. Какви славяни бе? Прочетете чалко за хаплогрупа R1a и ще видите, че в нас има по-малко славянски гени от немците, примерно...Прабългарите обаче в никакъв случай не са били "прости коняри", а това че гърците са помогнали на прабългарите да направят държава е най-голямата глупост - пфф, това може само някой маляка с промит мозък да го каже. Четете, бе хора, четете! Траките не са имали писменост и затова не са оставили трайни следи след себе си, но пък да се казва, че сме само траки е пълна глупост. Съществуват съмнения, че траките и прабългарите са имали далечен общ корен назад и това е позволило лесното и бързо смесване на двата народа. Славянски племена по земите също е имало, но те са били доста по-малобройни от това, което се опитват да изкарат "братята ни славяни - руските учени".
164
1
 
2
 
! Отговори
Спартак преди 15 години
факта, че много хора искат да се олицетворяват с нещо друго, но не с конниците на Аспарух, говори че хората се лутат в самоосъзнаването си. духът на дедите им говори в тях. рано или късно ще се разбере за огромната манипулация и ще се приеме, че ние всички тук сме Траки. Спартак, Еней, Орфей, Троя, Одриси, огромни съкровища, откривани всеки ден.. какво имаме от " българския " период - войни, робства, разрушения и нито един паметник, нищо което да говори за цивилизация. Еней е създал Рим, Спартак е хвърлил в ужас цялата Римска империя. Свещена Тракийска земя !!!
163
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Такава измислена новина пък за първи път чета, а и защо при всеки такъв случай се намесва етническият въпрос? и какво турци, помаци...какво? Да вземем ние малцинствата да избиваме българите.аман от пишман патриоти.
162
1
 
2
 
! Отговори
TURCHINA преди 15 години
bratia musulmani tarsete si pravata po kakivto na4in iskate.NO BADETE EDINNI.ISLAMAT E EDINSTVO.
161
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Molq vi, iskam nqkoj da mi kaje zashto v Bylgariq, tabelata za Dospat e napisana SAMOA na turski ezik - "Dobre doshli v dospat"?Ina4e predlagam da po4nem da izbivame turcite, slepi li ste??? Te ve4e upravlqvat navsqkyde!
160
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
a zashto dyrjavniq huj pyrvanov (greshka - dyrjavniq glava), dreme kato i si myl4i?Zashto pyrvanov ne izleze i ne kaje zashto tabelata na Dospat e napisana "dobre doshli v dospat" na 4IST TURSKI EZIK???Za kyv shiban i mirizliv huj az plashtam danyci za da ima tabeli v motta rodina na 4ist turski, a NQMA na bylgarski?????????????????
159
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Molq tiq deto ne poznavat i edin pomak da ne govorqt za tqh.Ne gledajte kak izglejdat na snimkite, i 4e sa sys 4almi - te si govorqt 4ist bylgarski, i ne znaqt duma turski.Az poznavam edna pomakinq, koqto e moje bi naj dobre vyzpitaniq bylgarin deto poznavam - razbira drugite, ne e naduta, 4ista...otdelno 4e taq pomakinq mi prashta ot vreme na vreme linkove za narodni pesni, kojto nikoj ot poznatite mi - "istinskite blgari" ne haresva.Kolko ot vas haresvat vievskata folk grupa ili sa gi 4uvali pone?Za mene pomacite sa si 4isti bylgari - principni hora, 4estni, a tova 4e sa islqminizirani tova e problem na dyrjavata, ama ne se nastrojvajte sreshtu tqh, shtto i te shte se nastroqt s/u vas.
158
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Аз искам всички фенове на Левски да бъдем признати за отделен етнос ! Да си имаме партия в парламент , телевизия и т.н.Също така искам всички фенове на музиката Х да бъдат признати за отделен етнос !!!!Ей , да ви споделя , през 2 години бях на лагер в Родопите...страшна работа е там.Там не сте в България , а в някоя ориенталска държава.Там няма църкви , говори се на турски , жените ходят със забратки , другите ходят облечени като от пост-Освободителната епоха.Не е майтап работата
157
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Сега пък и тез *** ли искат да ги признаят за етнос,да бе ние чудим как да се отървем от турчилята сега и тез.ГЕНОЦИД
156
1
 
2
 
! Отговори
******** преди 15 години
ti ne si dobre !!
155
1
 
2
 
! Отговори
на помака дедовия преди 15 години
как какво ще правим?! - *** за пране!
154
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Айде , бе тия от Източна Румелия защо още спят, ами не си търсят "националните" права като източнорумелийската нация? Само , че под натиска на гръцките комшии, държавицата на източнорумелийците ще се казва FBRER, демек "Former Bulgarian Republic of Eastern Roumelia"...Бухахахахаха!
153
2
 
3
 
! Отговори
на помака пигвина преди 15 години
Помаците плачат отдавна да бъдат онодени поголовно защото освен че имат вид на недоносени поради кръвосмешенията от затворения живот ,който живеяг с простите си тикви,ами са заприличали вече и на пигвини! Много от тях са наистина доста прости и проклети и баташкото клане е извършено от помаци.В този смисъл едно кръвопускане и семепреливане ще им се отрази твърде благоприятно и здравословно!
152
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Върви си пийни хапчетата, защото от смях щях да си съборя компютъра.