Без найлонови торбички в Пазарджик

Общинският съвет реши да замени пластмасовите пликчета в магазините с алтернативни, направени от био- или оксоразградими материали
30 окт 2008 20:15, Красимир Ангелов
11
Без найлонови торбички в Пазарджик
В Пазарджик няма да пазаруват с подобни торбички. Снимка: Булфото

Общинският съвет на Пазарджик прие на свое редовно заседание решение за замяна на найлоновите торбички в търговската мрежа с алтернативни, направени от био- или оксоразградими материали.

Предложението бе внесено от общинския съветник от ВМРО Благо Петов.

Той посочи, че по този начин се предотвратява разпространяването на устойчиви органични замърсители, които увреждат човешкото здраве и околната среда.

Предложението му беше прието от неговите колеги и гласувано с единодушие.

След влизане в сила на решението собствениците на търговски обекти, които декларират, че използват единствено биоразградими торбички и опаковки, ще ползват отстъпка от такса смет в размер на 15 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Nikolova преди 15 години
Хубаво е да се рекламират тези продукти. В България за радост почна да се мисли в тази насока - във Велико Търново предлагат още една добавка за оксо-биоразграждане на найлоновите торбички и фолиа - D2W. Разгражда напълно и безвредно дори и чаши, чинии и прибори за еднократна употреба! И се влагала винаги 1 процент : http://vt-consult.com/index.php?what=pro&act=d etails&lang=1&id=652&status=1
9
0
 
0
 
! Отговори
razbira4kata преди 15 години
евала
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво Пазарджик!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много добро предложение, дано наистина да се осъществи, и във всички населени места в България да се приеме едно такова предложение. з лично използвам найлонови торбички за ***, но ако ми се предложат алтернативни такива, предпочитам да дам приноса си за незамърсяването на околната среда.
6
0
 
0
 
! Отговори
l-7 преди 15 години
krajno vreme be6e
5
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
а ти не си ли прекалееено ***, че да разсъждаваш..Божеее колко си ***.. ама изключително вдлъбнато парче.. Ходи се светни в някой ръб и ни отърви от присъствието си!
4
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
Ами няма ли вече да продават от старите - найлоновите ? Сега , къде ще серим и пикаме вечер , като кинефу е далече от леглото ? Ми тогава не мойме си хвърля и лайненти бомбички през тересата бе ! - Да пишат новите торбички , дали ще държат до сутринта , или ще се шупват много бръже ...
3
0
 
0
 
! Отговори
Умен преди 15 години
А дали същия тоз съветник, не е внесъл преди 2-3 месеца машини за производство на хартиени торбички?
2
0
 
0
 
! Отговори
dfgsz преди 15 години
Крайно време е това да се приеме от всяка община!
1
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 15 години
Браво!И дано го докарат до реален резултат,а не само на приказки.И това трябва да стане в цялата страна.