Гавра. Масларова върна пенсионерско левче

Баба от Горна Оряховица получи обратно паричката; никой от хората на Масларова не отишъл до пощата, за да вземе левчето
4 ное 2008 07:01,
97
Гавра. Масларова върна пенсионерско левче
Снимка: БГНЕС

Пенсионерката Славка Бобева от Горна Оряховица си получи обратно левчето, което изпрати на социалната министърка Емилия Масларова.

Жената получила известие от пощата, че има да получава запис от 1 лев.

Оказало се, че това е паричката, която тя изпратила на Масларова на 8 октомври, след като си получила новата, увеличена пенсия.

На гърба на бланката пишело, че "лицето се е отказало да се яви в пощата, за да получи паричния превод".

Никой от Социалното министерство не се явил в столичната поща, за да получи записа на пенсионерката.

Сега Бобева е решена да изпрати не един, а два лева на Масларова.

Освен нея още около 30 пенсионери са изпратили левчетата си в София като знак на протест от символичното увеличение на пенсиите им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 55 не манипулирай, както правят демократите след 1989-та година! Всичко, което си написал е пълна манипулация, стига да се замисли човек. Примерно - манипулация е да се сравняват цени на стоки, които бързо се развиват и цените им бързо падат, като черната техника. Примерно по твоята логика "скапаните плазмени телевизори" от преди няколко години защо бяха безбожно по-скъпи в сравнение с сегашните плазмени телевизори? Или може би пак не разбираш. А заплатите преди 1989-та - имаше всякакви, тези дето работеха по предприятията взимаха повече, а тези дето ги наричаха служещи, взимаха по-малко. Аз примерно имах познати инжинери в заводи, които взимаха по над 2 хиляди лева на месец с премиите, но бачкаха яко.
55
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"Друго е интересното - ако преди 1989-та година масата народ взимаше 150-200 лева пенсия, то сега при днешните цени, за да взимат същите пари, пенсията им трябва да е около 1500-2000 лева, нал' тъй?"Преди 1989 майка ми беше счетоводител със 140 лева заплата, така че очеизвадно "масата" не е получавала "150-200 лева пенсия" при условие, че заплатите са били 120-200 лева. Що се отнася до покупателната способност - един скапан телевизор беше около 1000 лева, един скапан касетофон стигаше цена до 1400-1500 лева, едно калпаво зимно яке - 80-100 лева и т.н. - ако ти се сравнява покупателната способност - сравнявай. :)Единствените относително евтини неща бяха горивата и някои храни /но не всички/. Разбира се горивата бяха евтини, защото СССР ни ги даваше почти без пари. После обаче кранчето секна и вече нямаше евтини горива - така приключи българското икономическо "чудо", което беше толкова чудо колкото аз съм ***-китаец.
54
0
 
2
 
! Отговори
Alex преди 15 години
Ami osvedomen sym tyi kato v moeto semeistvo imame 3 pensioneri i vsiaka godina otivat BEZPLATNO na pochivka - sega , dali Gyrcia e nai-bogatata strana v sveta e, faktite govoriat ot samosebesi !!!!!!!!!!!!!
53
0
 
2
 
! Отговори
az преди 15 години
на комунистите им пожелавам да изгорят за да ни стане светлонали така пишеха поетите-комунисти
52
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
41. Значи СДС било виновно, че *** източиха банките по времето на онзи *** Виденов? Абе, вие *** нормални ли сте? Помислете малко и тогава с.е.р.е.т.е по форумите.
51
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
32.Пак ли Костов е виновен ? Смешни сте !
50
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Пенсионерите да отидат да гласуват пак за червената ДС мафия и следващия мандат просто ще изпукат от глад. *** народ - газиш го, унижаваш го и той пак за теб гласува. Всеки *** гласувал за *** си заслужава жалката съдба !!!
49
0
 
2
 
! Отговори
8zuu преди 15 години
Абе като си толкова осведомен как всеки който се пенсионира в Гръция и хоп с право на почивка 2 пъти????ТВА ДА НЕ Е ОБЕДИНЕНИТЕ АРАБСКИ ЕМИРСТВА???тука няма ли възраст или брой стаж за пенсия???както ги приказваш излиза ,че ГЪРЦИЯ Е НАЙ БОГАТАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА???нещо си се объркал и то яко !!!
48
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 40, в статията пише, че записът за един лев е пратен на Масларова. Защо смяташ, че някой "дебелогъз чиновник" трябва да получи тези пари, а не самата Масларова да реши какво да прави? Ти ако получиш запис за един лев ще тичаш ли до пощата, за да си го вземеш? Жената протестира, но какво да и се каже в отговор? Тук идва следващото - всички протести в България са обречени, защото няма кой да ги организира. Заради ниските пенсии след 1989-та година, трябва да текат непрекъснато общонационални стчаки, както в Гърция, Франция, ..., но ... няма кой да ги организира. Единствено когато има някой, който да плати, има и протести - 1989-1990 години, 1996-1997 също. Но там целта е ясна - плащащия плаща, за да дойде на власт, както и стана, а като е на власт, това, което е дал за протестите му се връща многократно повече.
47
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Моето мнение за периода 1944г до 1989 е че това е било една пародия на държава и общество. На хората се казвало какво да говорят и как да спазват псевдо-комунистическия морал. Имало е стоки по магазините, но те по никакв начин не са задоволявали хората и те по всякакъв начин са търсели западни стоки. Строили са се губещи предприятия като Кремиковци, правели са се язовири като Копринка които са заливали културно наслество. С една дума голям майтап. Само да не участваш в него и да слушаш неграмотния партиен секретар как ти обяснява поредния исторически конкрес на БКП.И сега какво, 20г години след тази градниозна глупост? Намират се хора дето си спомнят с носталгия как са се возили в трамвая с билет от 4ст и пили боза от 3ст - прекрасно. Но дали това е достатъчно, да ти е пълен търбуха и да не си свободен?Тези 20г показаха че нашия преход се провали. Оставихме ДС и комунистите от старата школа да продължат пародията. Да ни се смее цяла Европа и да се чуди как е възможно такова нещо. Лошото е че за нас участниците в това е много тежко и не се търпи повече.
46
0
 
2
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
с уши първо съм се осведомил!!!В скандинавските страни също го има затова тука идват тия пенсионери без пари при определена възраст!!!ОБАЧЕ НАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ГИ ПРАЩА ЛИЧНО МАСЛАРОВА И ТО С ПАРИ ОТ ИЗЛИШЪКА ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАНСИЙТЕ!!!!тва е все едно аз те пращам някъде а ти гласувай после за мене!!!АЛЕКС като не си в час не отговаряй щото с тва повърхносттно мислене мязаш на наще политици!!!
45
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 43, значи сам си си виновен - и ти си допринесъл заплатата ти да падне толкова. Протестите - в България всички протести бяха платени, но тук-там се появяваха и някакви баламурници дето си мислеха, че протестират спонтанно, в името на нещо по-добро, а всъщност тях ги използваха, за да се докопат до властта, т.е. до кокала. После някой друг им бил виновен на тези баламурници.
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Мутрите не били демократи!!! Как да не са бе? Те са от най-голямите демократите, заедно с крадливите политици."Мутрите са бивши барети и спортисти които са чеда на комунистическата система. Повечето от тях не знаят да пишат правилно така че недей да ги правиш демократи."По-голяма ***-ня не можа ли да напишеш?То по твоята "логика" всички сме за изхвърляне, защото сме чада на същата система!!!После не познаваш състава на мутрите - най-голям дял там имат криминалните престъпници. Има разбира се и бивши спортисти и барети, но тях ги има навсякъде, а е и обяснимо защо там са повечко - просто такъв е мутренския занаят на тези демократи. А врзъзката между пенсионерите и най-голямите демократите - мутрите и политиците е ясна, пенсионерските пари са в мафиотските-демократските джобове.
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
#41, през 1997 взимах $3 благодарение на другарите. Никой не ми е плащал да излеза да протестирам, ей така отвътре ми идваше.Догодина пак ще изляза, ако положението стане лошо и тежко ви тогава.А що се отнася за пенсията която се взимаше преди 1989г, не съм съгласен. Аз съм виждал фишове за 43лв пенсия колкото струваха чифт маратонки на черния пазар.
42
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Мутрите са бивши барети и спортисти които са чеда на комунистическата система. Повечето от тях не знаят да пишат правилно така че недей да ги правиш демократи.
41
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 34, сам не знаеш кколко си прав. Иронизираш, но не се усещаш, че точно платените протести организирани от ***, вдигнаха толкова много курса на долара. Без тях пак щеше да е висок, но не 3000 лева за долар, а да кажем около 300 лева за долар. После и ти попадаш в клопката на времето - гледаш пенсията сама по себе си, без връзка с деня когато я получаваш и дните, когато я харчиш и цените в тези дни. В този смисъл пенсиите съвсем не бяха 1.5-2.5 долара месечно в днешния им смисъл. Но явно не ти е по силиците да схванеш нещата в динамиката им. Вярното е, че и пенсиите и заплатите паднаха много в доларово изражение, но покупателната им способност не падна чак толкова много.Друго е интересното - ако преди 1989-та година масата народ взимаше 150-200 лева пенсия, то сега при днешните цени, за да взимат същите пари, пенсията им трябва да е около 1500-2000 лева, нал' тъй?
40
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Доколкото разбирам г-жа Бобеба е изразила своето недоволство. Направила го е много интелигентно без да блокира София и да спира влакове. Само че никой дебелогъз чиновник не се е отзовал в пощата. Да получи записа и да върне 2 лв на жената като поне поеме пощенските разходи. Ето това показва че няма социални министерство и грижи за социалнослабите.
39
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 15 години
Демократите откраднаха почти целия фонд на държавата събиран повече 45 години. На тяхната съвест ще тежат мъките на нашите майки, бащи, баби и дядовци, както и нашите мъки и на нашите деца. След 1989-та година в България имаше фондове за над 120 млрд. долара, които бяха откраднати, т.е. приватизирани от баш-демократите - мутри и политици. Това беше фонда и на пенсионерите, и от него се плащаха и пенсиите им. Къде са сега тези стотици милиарди долари фондове - няма ги, демократите ги прилапаха.
38
0
 
2
 
! Отговори
kyky преди 15 години
занимава ни днес-бг със пенсионерското левче, а със 250 МИЛИОНА, откраднати от батбойко, не ни занимава....що?
37
0
 
2
 
! Отговори
WTF преди 15 години
Абе тука всички са много компетентни и социално настроени и съчувстват на бедните пенсионери, обаче 90% си укривате доходите, нали? Плащайте 1/3 от доходите си всеки месец за данъци и тогава претендирайте!!! Аз ги плащам - кофти е но така е навсякъде. Продължавайте да се осигурявате на минимални заплати и не само бабите ви ще мизерстват, а и ние след години, ако доживеем пенсионна възраст.Необходимо е пенсионните и здравните осигуровки да се внасят и отчитат по отделна партида за всеки един гражданин - така както е в САЩ например. Така всеки знае до каква стойност може да ползва безплатни медицински услуги и каква пенсия ще получи, а ако не ги желае си изтегля парите и няма право да иска пенсия и здравеопазване. Масларова и компания обаче защитават интересите на партиите си вместо на хората.Месечно плащам данъци и осигуровки горе долу колкото две минимални заплати. Така че ако пенсионерката и Масларова не го искат това левче - върнете си ми го, то си е мое, аз съм го спечелил с труд!!!