Роми съдят ЧЕЗ за дискриминация

Те искат сваляне на ел. таблата в основата на стълбовете, а не на 10 метра височина
19 ное 2008 16:23,
61
Роми съдят ЧЕЗ за дискриминация
Снимка: Булфото

Ромите от кюстендилския квартал „Изток” са готови да съдят ЧЕЗ-България за дискриминация.

Те искат от дружеството свалянето на електрическите табла в основата на стълбовете, а не да са както сега - на височина 10 метра.

Ромите са и против таксата за включване, която заради разположението на таблата е 47,44 лева, което е със седем лева повече спрямо редовната такса от 40 лв.

"Тази такса е непосилна за хората от квартала, досега не сме плащали за включване. Хората имат сметки от по 10-15 лева за ток, които трудно събират, да не говорим за сума над 40 лв. за включване в мрежата", заяви кметският наместник на кв. "Изток" Витан Чочов за Дарик радио.

Според него, ако ЧЕЗ-България не свали таблата, ромите ще заведат дело срещу дружеството за дискриминация.

В момента в квартала има над 100 човека без ток, част от тях са си платили сметките за ток, но не и таксата за включване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Бай Кольо преди 15 години
Що пък да не им пуснат жицата директно у къщата, ама без трансформатор! Щото 20 kV ми звучи като добра цифра за печене на изпечени крадци! Пък и в щатите ползват горе долу същия волтаж на електрическия стол. Та мисълта ми е, че този ток можем да им го харижем!
59
0
 
2
 
! Отговори
az преди 15 години
Като си толкова светнат я кажи могат ли в Страсбург да ти спрат тока изцяло за неплатена сметка.Друг е въпроса, че с *** по друг начин не става
58
0
 
2
 
! Отговори
colobur преди 15 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ,НЕ СТОЙТЕ САМО ЗАД КОМПЮТРИТЕ!!!ВИЖТЕ НАШИТЕ БЕЛИ БРАТЯ В ЧЕХИЯ ОНЗИ ДЕН КАКВО ПРАВИХА!БОЙ НА ТАЯ СМРАД ЦИГАНЦКА!!!
57
0
 
2
 
! Отговори
karam_vlak преди 15 години
Много си прав. Предложението е било веднъж. В наши дни искат пари за да те отърват от ***...
56
0
 
2
 
! Отговори
Енрст преди 15 години
Преди повече от 60 г. един съпричастен човек им осигуряваше транспорт и всичко останало, трябваше само да ги натоварим на вагоните, ама не би...
55
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 15 години
оная шушумига Шушулов-Мушулов се изцепи да не протестираме срещу ЧЕЗ че видите ли били чешка държавна фирма , пък Чехия в момента била временен председател на ЕС , че да не ги разсърдим :-)Къде си бе Шушу-Мушулов ? Що не вземеш отношение ? Значи *** могат да съдят ЧЕЗ а българите не - така ли ???
54
0
 
2
 
! Отговори
dgd преди 15 години
В Бг има достатъчно продажни адвокати и 'правозащитни' организации. Всеки един от тях би се ангажирал и майка си да съди, за да получи пак догодина от ЕС финансиране за проекти свързани с дискриминация на малцинствата. Само дето такъв смешен сценарий няма да мине в Страсбург. Работя там (не юрист или съдия) и ви гарантирам, че ако жалбата беше например бой от полицай - веднага щеше да има осъдени. Ама за такава глупост - няма. Скоро имаше нещо подобно - от Румъния. Отрязаха ги от раз, даже не се и шумя около делото.
53
0
 
2
 
! Отговори
Петя преди 15 години
Как не ви е срам! Веднага да свалите на хората ел.таблата! Как иначи ще крадат ток, за да си плащат сметките от 10-15лв.! Едно "нормално" домакинство има сметки около 20-30лв, те не стига че са пестеливи, ами и жиците да им качите на високо... Как ще си плащат курсовете по алпинизъм?!Жиците им високо, таблата им високо, та вие ги обричате на геноцид!
52
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 15 години
абе аман от тези *** *** , да видим как ще ги съдят за нещо дето не е тяхно ,
51
0
 
2
 
! Отговори
минаващ преди 15 години
Таблата и електромерите са собственост на енергоразпределителното дружество - това къде и как ще ги слага си е негово право и избор.Виж, по-висока такса е неправилна, т.к. изборът е бил отново на дружеството да ги постави по-високо.Колкото до това дали 40 лева са много или малко - да питат ДКЕВР.Дотук единствената неравнопоставеност е с 7те лева отгоре, ако журналиста и предал правилно.
50
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ne tok-atom za ***
49
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Vsi4koto *** - na sapyn!
48
0
 
2
 
! Отговори
Ванчето преди 15 години
преди няколко месеца ДКВЕР прие наредба , с която се уеднаквява таксата за включване и тя става 19 лв за 3 дружества. Това беше по повод рязкото необосновано увеличение на таксата от страна на ЧЕЗ. те се оправдаха ,че имали разходи по включване. ЕОН от години държи 25 лв и като чуха , че ЧЕЗ повишиха и те поискаха да увеличат.След многог жалби, ДКЕВР излезе с решение колко да струва включването. По всики телевизии имаше таблици със стари и нови цени за включване, а това че ти не знаеш... ЧЕЗ и другите разчитат на това- все да не знаем, все да си траем
47
0
 
2
 
! Отговори
d_code преди 15 години
За номер 45 - браво, баце, аз съм с теб, но искам да усъвършенствам идеята ти :)Сега нали мало и голямо се газифицира...А и както се газифицират цели квартали, може да почнем от Филиповци и други гета-развъдници за престъпници. Ама няма да се газифицират всички къщи... само една кабинка в центъра :)
46
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не оправдавам като цяло ЧЕЗ,но в случая бих им дал медал!Спомнете си преди години за Столипиново, и какво ставаше там, като се спре тока...Нямаха страх нито от дърхава , нито от полиция, нито от нищо.Браво, ЧЕЗ!Като почнат да плащат както нас, да работят както нас , да си гледат децата както нас, да не висят само за помощи, може да им пуснете тока!
45
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Давам безплатен ток за роми ,настанете се само удобно върху специялното кресло и ще светнете от щастие.
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ех пусти лагери.Хитлер щеше да им пусне тока както се казва,ама отърваха кожата.
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Аве къв ток ще им пускате на ***,дърпайте им шалтера и по живо по здраво.Айде.Да си прекарва сами,ше ги еее в ****ката ***.
42
0
 
2
 
! Отговори
AZ преди 15 години
v sofiq e 40 lv taksata be bastyni, kyde go tfa 19lv? da ne ti e bai to6ovo vreme
41
0
 
2
 
! Отговори
Ванчето преди 15 години
Нали ДКЕВР прие такса за включване 19 лв за всички дружества, ако не се лъжа. Експресното включване е 38 лв. Да не би ЧЕЗ да не са разбрали ???!!