23-годишна родилка почина във Варна

Жената е родила момченце, което е в добро състояние
11 дек 2008 11:02,
86
23-годишна родилка почина във Варна
Снимка: БГНЕС

Млада жена на 23 години е починала часове след нормално раждане на първородното си дете в АГ отделението на МБАЛ "Св. Анна" във Варна, съобщи зам. изпълнителният директор на болницата д-р Асен Станчев.

По думите му най-вероятната причина за смъртта на жената е амниотична емболия. При масивна амниотична емболия кръвта не може да се съсирва, посочи лекарят.

Преди да почине, младата жена е изпадала в клинична смърт седем пъти.

Починалата е от Полски Тръмбеш. Станчев посочи, че лекарите от болницата нямат данни за протичането на бременността на жената. При постъпването й в родилното отделение, както и след раждането, хемоглобинът на починалата е бил в нормални граници.

Жената е родила момченце с тегло 3,900 килограма, което е в добро състояние. Станчев каза още, се чакат данните от аутопсията на починалата за изясняване на точните причини за смъртта.

По случая е назначена проверка и от Районния център по здравеопазване във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
alankulu преди 15 години
ei marlq4i ot za6to mi iztrihte komentara horata imat pravo da znaqt za kakvo stava na ? dano na vas vi se slu4i i mizernicite mu dolni
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Да не дава Господ, да съм ти "клиентела", на теб и на всички като теб.Да беше завършил търговия.*$&%!#^$#@!
64
0
 
1
 
! Отговори
alankulu преди 15 години
4eta vi komentarite i se ujasqvam az sum na 25 i imam sin na 8 meseca jena mi rodi v tina kirkova v sofiq i vsi4ko be6e ok nqmahme nikakvi qdove nito s lekarite nito sus deteto no ako nqkoi lekar mi be6e kazal da mu kihna za da ne se rodi deteto sus prekur6eno kra4e ili ruka direktno go svitvam bez da mi migne okoto za takiva *** pro6ka ne trqbva da ima moi poznati rodiha malko predi moqta jena i malko sled neq dvete rodiha v 6einovo i sa kraino nedovolni a na ednata lelq i raboti v 6einovo
63
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ДРЪЖТЕ СЕ КАТО ЦИВИЛИЗОВАНИ ХОРА ОТ 21 ВЕК,А НЕ КАТО ДИВАЦИ ОТ ПЕЩЕРНАТА ЕПОХА.Дори да не сте виновни в случая,бяхте длъжни да се извините.Да се покажете като едни нормални хора живеещи в Европа.За които човешкият живот има някаква ценност. А вий отваряте ей такава уста и плюете по негодуващите хора.На какво отгоре?ЗАРАДИ ОНЯ СТУДЕНТ-МЕДИК ДЕТО ИНЖЕКТИРА МОМИЧЕТО С ДЕСТИЛИРАНА ВОДА, УЖ И ПРАВИ ВАКСИНА И ИЗНУДВАШЕ РОДИТЕЛИТЕ ЗА ПАРИ ЛИ? Ако аз съм злощастния съпруг,оня *** може да не дочака изгрева на слънцето.Особеено след тая гавра на колегите му с паметта на момичето в Интернет.НОМЕР 55. ЗА МЕН СИ НЕНОРМАЛЕН СЛЕД ТОВА КОЕТО СИ ПИСАЛ. КАКВО ЧАКАТ ОЩЕ ***? АЗ ЛИ ДА ВЪРША ТЯХНАТА РАБОТА? И КАК ЧОВЕК С ТАКЪВ МОРАЛ КАТО 55. Е ЛЕКАР?
62
0
 
1
 
! Отговори
лили преди 15 години
Жалко за младата майка и почернената радост !!!! Знаем за всякакви лекари - подкупни,нехайни,безотговорни и т.н , но не можем да отречем и за всеотдайните и можещите !!! Без тях не можем и при нужда ги търсим ! Преди 6 г имаше такъв случай като този във Варна с моя позната. Ражда в прехвалена Софийска частна клиника и се получава същото - кръвоизлив. На вторият ден рязко се влошава и близките искат да я изпратят в друга /държавна / болница !!! Родилката много зле, но частната клиника не я пуска преди да платятблизките парите / които станаха повече от предварително казаните /. Тогава се намесиха здрави връзки и лично министъра на здравето тогава, д-р Василев изпрати линейка и в АЕГекипа я чакаше в операционната !!! Махнаха матката, за да спре кървенето и след 4 дневна кома и 10 на командно дишане родилката оздравя !! Д-р Василев рискува и нищо не можеше да обещае но даде всичко от себе си без да беше длъжен на никого !! Ето виждате ли, че има и прекрасни специалисти лекари на които дължим мнооооого благодарност и поклон !!!!!
61
0
 
1
 
! Отговори
Inna преди 15 години
Странно защо си останал с впечатлението че на нещата се гледа повърхностно. Колкото до планираното цезарово сечение, ще ме прощаваш но в повечето случаи лекарите са тези които го предпочитат като "по - цивилизовано", а всъщност си мисля че им е по - лесно. Седмица преди термина - хайде в болницата и всичко е ОК, по план. Няма обвързване, няма звънене по телефоните по нощите като зараждаш. Живот и здраве, възнамерявам да раждам нормално, защото засега няма никакви предпоставки за секцио и повярвай ми, че всеки път като начена темата за естествено раждане ме гледат като извънземно и точно лекар ме пита дали не съм луда да се мъча, като само могат да ме резнат и айде. Аман от коментари колко са прости и неуки всички които пишат и изказват мнения, които не ви изнасят. Няма да разисквам теми за компетентност и корупция, защото не му е мястото, но мисля че работещите в здравната система отдавна са показали колко струват (буквално) и дори да не си поискат директно, всеки, който влиза по една или друга причина в болница е с ясното съзнание, че за да излезе на два крака а не с двата напред трябва да си плати!!!
60
0
 
1
 
! Отговори
lp преди 15 години
Който,ако не обвинят и най-честния човек на света дори за нещо не могат да спят и се тресът от злоба и комплекси
59
0
 
1
 
! Отговори
lp преди 15 години
Аман от простакеси като тебе
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Неграмотните да престанат да се изпразват по форумите и да коментират всичко, което успеят да прочетат. Все лекарите им са виновни. Ами лекувайте се сами и без пари. Да ги лекува *** STIX - ном. 43 защото много ги разбира нещата. ***.
57
0
 
1
 
! Отговори
Dr. преди 15 години
Раждането все повече се превръща в неестествен процес заради вмешателствата ни в естествения му ход. Защото ако го оставим на природата, ще умират не една на една година, а стотици. процентът на цезаровите сечения е вече около 30%, преди 30 години беше 10. Поне 10% от тях имат реални индикации - тесен таз, задържане в развитието на плода, многоплодни бременности, неправилно разположение на плода... Така че не се увличайте по природата и не гледайте повърхностно на нещата. Амниотичната емболия е неспасяемо състояние и не зависи от воденето на раждането. Колкото по-бързо излезе истината наяве, толкова по-добре... Защо не си помислите какво му е сега и на този човек, водил раждането. Я си представете, че е действал по протокол и няма вина, а вие се нахвърлихте като глутница срещу него, лекарите и срещу всички, които ги защищават. Това, че джи-пи-тата ви не са читави, не е причина да обвинявате тези, които получават инфаркти над операционните маси. Едно цяло поколение фантастични хирурзи от "Пирогов" си отиде по този начин. Та замълчете! Пред лицето на Бог или природата и лекарите понякога са безсилни!
56
0
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 15 години
Същият случай имаше през 2007 г. във Велико Търново.Така нареченият ДИК синдром заведе в гроба родилката заедно с бебето......Искрено съчувствам на близките на починалото момиче във Варна.Много е жестоко да дадеш живот,а ти самия да си отидеш от него..
55
0
 
1
 
! Отговори
сиктир преди 15 години
Много от изказалите се са с килийно образование. Надали вдяват кво е да те приемат, да завършиш медицина, да вземеш специалност, да завоюваш име, да натрупаш клиентела.То е доста по-трудно, отколкото да завършиш пет други висши едно след друго.Но в БГ всеки шебек от всичко разбира и акъл дава.
54
0
 
1
 
! Отговори
---- преди 15 години
Tъпaнари с *** коментари! Сигурно мислите,че няма такова понятие смъртност а?
53
0
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 15 години
Раждането е водил един от най-добрите гинеколози във Варна. Много ерудиран и свестен човек. Надали има лекарски пропуск в случая. Просто е от тия случаи, дето Господ дърпа пациента за двата крака, а отсреща доктора.
52
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Никой неможе да ме убеди,че докторите нямат вина,100%съм сигурна в тяжната немърливост,все пак живеем в 21 век има достатъчна техника,но имаме и нежелание да се спаси един човешки живот-позор е да се нарече лекар/доктор/тоз който е допуснал така нелепо да си отиде едина млада майка и да остане поредното сираче на некадърното правителство-лека и пръст и един ден ще има възмездие за всички вас корумпирани човечета.
51
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Въпросната родилка е била студентка в Техническия Университет -Варна не някоя неука ромка от Махалата ,така че да се говори за непроследена бременост и липса на внимание не е много удачно алиби за докторите.Сега да видим кого ще прикриват личната и гинеколожка или дежурния лекар присъствал на раждането.......
50
0
 
1
 
! Отговори
padar преди 15 години
това с тромбоцитите и хемоглобина е мн силно! възможно е наистина да има някаква лекарска немърливост в случая, но преди да почвате да плюете някой, вземете прочетете някоя книга. Ако раждането беше проста манипулация, то тя щеше да се извършва от гп или некоя баба на село. Рисковете са доста, особенно при жена, която както се разбира от статията най-вероятно нее следяла бременността си, не се знае историята на протичането ... абе не е така както си го мислите. поинтересувайте се малко преди да серете по форумите!
49
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
бРАВО 33!
48
0
 
1
 
! Отговори
пех преди 15 години
искам да ми обясни някой ог великите медици следното търдение "При постъпването й в родилното отделение, както и след раждането, хемоглобинът на починалата е бил в нормални граници." и също "По думите му най-вероятната причина за смъртта на жената е амниотична емболия. " ?????? да не би да искат да обяснят как мерейки хемоглобин, добиват представа за тромбоцитите и други ниматокритни параметри???? егати магьосниците!!!!!
47
0
 
1
 
! Отговори
AbJeCt преди 15 години
Не ми знаите много ами погледнете реалноста в очите ;) за да роди една жена нормално в България, в по-голям град, трябва да бутне пари за да се роди детенцето живо и здраво, може да е супер гадно когато прочетете това, но е реалност!!! Доктора казва ... може крачето да е прекършенооо или ръчичкатааа ... не се знае ;) колкото до тази 23 годишна майчица, лека и пръст и мойте съболезнования към родителите, съпруга и и всички неини познати. почивай в мир.