23-годишна родилка почина във Варна

Жената е родила момченце, което е в добро състояние
11 дек 2008 11:02,
86
23-годишна родилка почина във Варна
Снимка: БГНЕС

Млада жена на 23 години е починала часове след нормално раждане на първородното си дете в АГ отделението на МБАЛ "Св. Анна" във Варна, съобщи зам. изпълнителният директор на болницата д-р Асен Станчев.

По думите му най-вероятната причина за смъртта на жената е амниотична емболия. При масивна амниотична емболия кръвта не може да се съсирва, посочи лекарят.

Преди да почине, младата жена е изпадала в клинична смърт седем пъти.

Починалата е от Полски Тръмбеш. Станчев посочи, че лекарите от болницата нямат данни за протичането на бременността на жената. При постъпването й в родилното отделение, както и след раждането, хемоглобинът на починалата е бил в нормални граници.

Жената е родила момченце с тегло 3,900 килограма, което е в добро състояние. Станчев каза още, се чакат данните от аутопсията на починалата за изясняване на точните причини за смъртта.

По случая е назначена проверка и от Районния център по здравеопазване във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
STIX преди 15 години
А защо не кажеш името на ш.и.б.а.н.и.я. знахар?!?!?! Защото всеки така казва"....имена няма да споменавам..."!?!?!? Споменавай ги!!!!С.к.а.п.а.н.я.к.а. да се замисли,като се представя с високомерна усмивка"Приятно ми е,д-р Скапаняков"!?!?!?!?
45
0
 
1
 
! Отговори
inkognito преди 15 години
Да,така е.И стига сте обвинявали.Кой е този дето казва,че ако била в Майчин дом,нямало да стане така.Ами нали ако беше отишла там,щяха да и направят секцио и видиш ли можеше да изпадне в будна кома.Трагедии стават навсякъде.Докторите не винаги са виновни.Тромб може да е имала,при което хоп и ДИК синдром,а тогава отгоре наливат,отдолу тече - положение неспасяемо.Не оправдавам никого,но не винаги лекарите са виновни.Тромба или аневризмата ако са безсимптомни - докторите,които обвинявате нямат око рентген за да ги видят.А доста заболявания са атипични, и много симптоми скрити.Пак казвам - никого не оправдавам.Лекарските грешки са много.Но не е добре да се съди някого и да се правят предварителни заключения.Ако е виновен лекар - дано не се потулят нещата.Кой казва ,че това се случва само от демократично време насам.И преди ги е имало, но много по - добре са ги прикривали.Комунистите определяха какво да се чете в новините и не се е вдигало толкова шум. Сега е същото, просто вече имаме право на мнение и свободна реч!!Дано бъда правилно разбранаЖалко за момичето и за детенцето! Дано нещата наистина се изяснят!
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Boje deteto e 4 kg, tova momiche se e izmachilo i sigurno nikoi ne i e kazal ot lekarite che triabva sekcio- shtoto to se plashta. Az sam chuvala mnogo ujasii za varnenskite rodilni..... gorkoto momiche i dano gospod pazi deteto i :(
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Вярвам,че има и такива като теб,защото съм срещал истински лекари.За съжаление много малко,80% от лекарите бяха абсолютни ***,същия процент важи и за сестрите,а при санитарките е почти 100%.Става въпрос за прословутата втора коремна хирургия пир Окръжна болница-Варна.Абсолютни мародери бяха,не вярвам нещо да се е променило от преди 7-8 години.А за Майчин дом-колежка раждаше там,изсипа един куп пари.Когато започна да ражда,се оказа,че наблюдаващия доктор/нарочно не му пиша името,както и на тези от втора коремно,въпреки,че ги знам всички/естествено не може да дойде и раждането поема дежурния при напълно нормални показатели.Майката се отърва но детенцето почина-съответно още докато майката е в шок и дават да разпише документи за непредявяване на претенции и ...после *** ги съди.
42
0
 
1
 
! Отговори
Real преди 15 години
Shit happens...
41
0
 
1
 
! Отговори
ina преди 15 години
Бебето е тежало 4кг.а момичето по всяка вероятност е раждало нормално т.е. не е било секцио нямало ли кой да го светне ,че във Варна се плаща за да не се мъчи излишно то и детето.........
40
1
 
1
 
! Отговори
Inna преди 15 години
Много зачестиха тези така наречени "инциденти". Преди месец отново имаше такъв, не се сещам в кой град, но със същия фатален край. Малко ми е трудно да си представя, как състоянието на млади и здрави жени изведнъж се влошава до такава степен че нищо не може да се направи и не може да им се помогне. Все пак раждането е напълно естествен процес и майката природа си знае работата. След по-малко от 2 месеца ще раждам и въпреки, че досега не се поддавах на стреса и паниката, защото и аз се водя за напълно здрава и карам безпроблемна бременност, сериозно започвам да се притеснявам не как ще раодя, а дали ще оцелея след това.
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко за момичето, жалко за детето което ще расте без майка, жалко за всички. Трагедия...
38
1
 
1
 
! Отговори
varna преди 15 години
честно казано бях чула за някой случаи в майчин дом но беше отдавна сега на скоро в рамките на една година родиха там три мои познати и са много доволни от вниманието на лекарите отделен е въпроса до колко са кадърни аз лично родих преди 11 години и бях в същата болница на починалото момиче но мога да твърдя че съм много доволна и вниманието и професионализма на лекарите ме очароваха но тогава времената бяха по други беше жестоката криза нямаше и частни болници всеки си стискаше парцалите и си гледаше съвестно работата от страх да не си я загуби лично мен ме изражда д-р Скочев завеждащ отделение многоооооооооооо съм му благодарна
37
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
Ти като си от Варна не знаеш ли колко "случая" и "грешки" има в Майчин дом - хем им плащаш, хем те морят както могат! То в кома ли не лежи една, то в гроба ли не пратиха друга.... Само че и тез мъзри новинари правят груба грешка: пуснат бомбата, пък после ще вземе да се окаже, че я жената била нелечимо болна, я нещо друго! Не може от всяка такава откъслечна информация да се правят генерални изводи! Ама народецът нали само това чака - тема за плюене...Светла й памет на момичето, жалко за сирачето....
36
1
 
2
 
! Отговори
Varnenka преди 15 години
Смъртта е настъпила в 0,25 часа на 10 декември, съобщи директорът на Районния център по здравеопазване д-р Веселин Балкански.По първоначални данни причина за смъртта на момичето е т.нар. ДИК-синдром, вследствие на обилен кръвоизлив след раждането. Синдромът се изразява в образуването на множество тромби в микроциркулацията, съчетани с хеморагии. При такова състояние в организма настъпват тежки клетъчно-тъканни и органни нарушения и изходът често е фатален. "Очакваме резултатите от съдебно-медицинската експертиза и хистологичните проби до 10 дни. Тогава най-точно можем да кажем какво е причинило смъртта на родилката. Утре ще получим и писмените обяснения на екипа, водил раждането", допълни д-р Балкански. По думите му лекарите са направили всичко възможно, като на родилката са преляти големи количества кръв и кръвни продукти. Новороденото момченце е здраво и в добро състояние.Заместник-директорът на болницата "Света Анна" д-р Асен Станчев уточни, че това е първият подобен случай за годината, вече е извършена аутопсия на починалата, данните от която ще бъдат предоставени на проверяващите случая. По думите му най-вероятната причина за смъртта на жената е амниотична емболия. При масивна амниотична емболия кръвта не може да се съсирва, посочи лекарят, цитиран от БТА. Преди да почине младата жена е изпадала в клинична смърт седем пъти. Починалата е от Полски Тръмбеш, но е била студентка във Варна. Станчев посочи, че лекарите от болницата нямат данни за протичането на бременността на жената. При постъпването й в здравното заведение, както и след раждането, хемоглобинът на починалата е бил в нормални граници.
35
1
 
1
 
! Отговори
gg преди 15 години
Какво има да се обяснява? Ти все едно не си влизал в болница досега... Повече обяснения нужни ли са?Съболезнования на семейството!
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Нама ли някой лекар да обясни, на тези всезнайковци, на разбираем език защо се получават тези нещастия с родилките.
33
0
 
2
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 15 години
Лекар съм,спасявал съм хора.Връщал съм им живота и чувството е прекрасно.Взимам малка заплата,но обичам работата си.Нещата никога не са само черни или само бели и човек трябва да е обективен.Не ми пука дали повечето тук ще ми повярват,но никога не съм изнудвал пациент.Отивам на работа с мисълта да я върша добре.Който иска нека ме псува.
32
1
 
1
 
! Отговори
rosssssi преди 15 години
ZASHOOOOO a vav Varna sa dobri doktorite.
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Боже! Толкова млада! А и това детенце, което никога няма да види майка си. Толкова е тъжно! Моите съболезнования!
30
0
 
2
 
! Отговори
Ivanova преди 15 години
Моите съболезнования на близките на жената :((((((((((((наистина жалка картина- не стига, че днес има толкова проблеми със забременяването, а тия доктори умарят и малкото жени, които успяват да си износят децата :((( това е под всякаква критика. В 21в. сме, а има повече смъртност на родилките отколкото в 19. щом искате да сте лекари- учете бе, НЕКАДЪРНИЦИ!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 15 години
Грешка коментара ми беше свързан с коментара на пост 16-ет. Извинявам се за грешката.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ало 23- Тук става дума за родилка, а не за операция за прохождане??? И не обиждай хората ако обичаш, защото теб като те гледам какъв ти е капацитета и ми се плаче... Живеем в 21 век, раждането е нормален процес, смъртта на родилка не е нещо нормално в днешно време. Нормално е само в Българиа, Африка и някой страни от третият свят.
27
0
 
2
 
! Отговори
... преди 15 години
moi zemi ti izlezni ot taka nare4eniq stadii na amebata i se radvai 4e si popadnal na dobar lekar 6toto sled kato ti kaje 1 lekar 4e za nego hipokratovata kletva ne zna4i ni6to i trqbvat pari i v toq slu4ai stava duma za jivot ne za ne6to bez koeto ne moje6 6te si govorim pak za stadii na amebi za koi po umei i koi po prost ..............