Авария в "Топлофикация" остави на студено Бургас

Проблемът възникнал заради преминаването на дружеството от газ на мазут
7 яну 2009 13:22,
34
Авария в "Топлофикация" остави на студено Бургас
Снимка: БГНЕС

В "Топлофикация-Бургас" е аварирал салников компенсатор на топлопровод, захранващ целия град, съобщиха от дружеството.

Проблемът възникнал в резултат на рязкото понижаване на температурата, подавана към града предизвикано заради ограничените доставки на природен газ през последните дни.

В момента аварийните групи работят и ще положат всички усилия за отстраняването на повредата в комплекс "Славейков".

В целия град няма топлоподаване, но температурата в жилищните блокове, детските градини и болниците до утре няма да се понижи драстично, обещават от дружеството.

Щетите от аварията за "Топлофикация Бургас" засега са изключително големи, изчисляват се на около 4500 лв. на час.

От снощи дружеството подгрява мазут и до 2-3 дни ще има готовност за режим на работа с резервното гориво.

Ще има и ограничения на температурата на топлоподаването, но тя няма да падне под 70 градуса по Целзии към бургаските абонати.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Тединка преди 15 години
Май ти си ***! Тока идва от АЕЦ , и не зависи от тъпата газ. Така че режим на тока няма да има. А ти си злобей на студено. !
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ви изстинат и климатиците! Като започне режима 2ч. има,4-няма ,ще ви питам тогава къде ще си ги врете?!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тъпачко ще те видя с този климатик когото хептен няма газ и всички започнат да се отопляват на ток и има режим на тока
10
0
 
0
 
! Отговори
бивш СеДе Сар Б-с преди 15 години
Довечера ще изключат подстанцийте и ще се върнем в началото на миналия век.Гафове станахана 28 и на 4ти. Първия път 2ч ,а втория 1ч бяхме без ток. Ние в ЦГЧ от как се помним сме без парно. Хубава работа но когато бяхме братя с матушка Русия . Сега сме "европейци" и ще мръзнем. Лошо е там където има малки бебчета.... На времето детето го отгледах на отопление с нафта ,ама тогава беше развития социализъм,
9
0
 
0
 
! Отговори
Тединка преди 15 години
Мен си ми е топло. Климатика не се интересува от някви топлофикации. хахаха Който е на ТЕЦ ще го духа!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре, че при нас поне времето е по-меко около -1, 0, 1, 2 градуса. А горките софиянци, врачани, монтанци там зимата е винаги по-студена. Сега гледам по новините, че сутрешните температури са около -10 градуса. Бррр, горките хора.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"В целия град няма топлоподаване, но температурата в жилищните блокове, детските градини и болниците до утре няма да се понижи драстично, обещават от дружеството.'И как ще си спазят обещанието? Ще ходят да гушкат радиаторите за да не изстинат ли?
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А има ли някаква информация кога ще бъде отстранена аварията? Звънях на топлофикация, но никой не ми вдигна! Имам малки деца(на 1г и на 3г) и е просто трагедия без парно и топла вода. Айде за топло съм включила радиатори(във всяка стая, не ми пука че ще гръмне трафопоста), ама топлата вода как да я докарам??? Дайте някакво инфо. Нали имахме резерви до март месец, а вече на втория ден сме в тотална криза!
5
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Бургаски вечери, рибарски мрежисръчно изплетени от тънка мъгла.О, разкажете ми, от къде взехтетолкова синя, добра тишина.Не сте ли слизали ничком по гребенана уморените, вечни вълни,гдето почиват синьо зеленибури родени от зли ветровеПрипев:Там е зеленият бряг на мълчаниетоЧайки и гларуси там не летят.Там е закотвен черния вятърМъртвия хор на стария святСпомени, спомени идват отлитатСтари приятели от минали дни.Вий не забравяйте, кой ви оставитолкова синя добра тишина.
4
0
 
0
 
! Отговори
Бургас и морето преди 15 години
Над смълчаните полетaпеят медени звънчета.Писана шейна преминабялата пъртина.Зън, зън, зън, зън,зън, зън, зън, зън,бялата пъртина.Бягат кончета игриви,мятат заскрежени гриви,път из преспите се вие,в селото се крие.Зън, зън, зън, зън,в селото се крие.Къщички в снега се гушат,а коминчетата пушат,сякаш баби са запрелипухкави къдели.Зън, зън, зън, зън,пухкави къдели.
3
0
 
0
 
! Отговори
една бурагзлийка преди 15 години
от Славейков и си имаме топло. По простата причина че се отказахме от Топлофикация преди 5 години. Топла вода също - от бойлер - 18 лв/ куб - как ви се струва. Топлофикация искали такса за тръбите които минават през апартамента ми , че това си е моят апартамент, аз неим искам тръбите - те трябва да ми плащат наем за тях, а не аз за някакви остатъци топлоенергия която минавала през тях. Сега са зазидани зад 10 см итонг и Топлофикация Бургас може да си гледа работата.
2
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Довечера в Бургас, ще има изгорели трансформатори и кабели.
1
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА по нашите медии е пълна..., а и различните "-фили" и "-фоби", възприемат само това което им се иска...1. Украинците не отказват пазарната цена на газа, но искат със същия каефициент, да се увеличи и транзитната такса! Вярно е, че са два различни договора, но връзката им е очевидна! Браво на Украинците..., и ще го постигнат, въпроса е ЗАЩО НИЕ НЕ ИСКАХМЕ СЪЩОТО!!!2. Съдебното решение, на Украйнския съд ЗА ТРАНЗИТА, ще е интересно, но ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНИ СА МОТИВИТЕ..., ТРАНЗИТА СЕ СПИРА ЗАРАДИ НЕАДЕКВАТНО НИСКАТА МУ ЦЕНА!!! БРАВО НА УКРАИНСКИТЕ СЪДИИ..., НЕ ДОПУСКАТ НАЦИОНАЛНО, ЕНЕРГИЙНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!3. ДЛЪЖНИ СМЕ ДА СМЕ КОРЕКТНИ, газа беше спрян не на Руско-Украинската, а на Молдовско-Украинската граница, защото Молдовците си вземат от травнитния газ, 100% от договора с Газпром, а следващите по тръбата да духат супата... Спрения износ на газ е тежък финансов удар срещу Русия, но порастването цената на петрола и спирането на значителни по обем производства в Югоизточна Европа ги компенсира пребогато..., а в условията на световната криза, от това са предоволни както Стара Европа, така и Американците...!4. ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ, а опозицията Е ДЛЪЖНА да заяви ДО 14.ЯНУАРИ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов,- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!! - Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!ПИТАМ,КАКЪВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ......НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ КОЛКОТО ТРЯБВА... С всичко това Премиера и Министрите от правителството на А. Доганов, нарушиха грубо държавните си Конституционни задължения съгласно:..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)...КЪДЕ Е ОБАЧЕ НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ ИЛИ ПАК НЯМА ПОВОД ДА СЕ НАМЕСИ..., ДА НЕ БИ ДА ЧАКАТ ЧУЖДАТА АРМИЯ...???