Ученици масово бягат от школо. Враца – рекордьор

Над 50% от учениците в областта не посещават редовно занятия, други пък не завършват 8-и клас и се отказват
22 яну 2009 18:45,
54
Ученици масово бягат от школо. Враца – рекордьор
Снимка: БГНЕС

Над 50 на сто от учениците в 14 училища във Врачанско не посещават редовно занятия, отчитат от Регионалния инспекторат по образованието.

Проблемът се допълва и от факта, че отсъствията им се извиняват без основателна причина, обяви началникът на инспектората Галина Евденова.

Тя уточни, че най-голям е броят на отсъстващите ученици в професионалните гимназии.

Според Евденова данните от проверките на мобилните екипи във всичките 86 учебни заведения в област Враца сочат тревожна тенденция както за нередовно посещение на училище в задължителната възраст, така и за отпадане от учебни занятия.

От общо 1502-ма седмокласници през учебната 2007-2008 г. 172 деца са отпаднали от образователната система по различни причини и не са продължили обучението си в осми клас.

Само за първите четири месеца на годината по различни причини от обучение са отпаднали 63 деца, уточни тя.

В началото на учебната 2008-2009 година бяха закрити 18 учебни заведения във Врачанско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Врачанин преди 15 години
Хей 27 - ако знаеш колко врачани сме в бордовете и в управителните съвети ... ще ни разбереш защо не протестираме с раята като тебе. Ще ми говори той за интелигентност - а не може Капслока да превключва.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде моля ти се! 60% от учебният материал не е просто излишен,а и не знам какво! Знаеш ли колко ме интересува корен квадрати (все едно в магазина ще смятам с корени и степени,когто си купувам примерно 1 вафла),знаеш ли колко ме интересува за магнитната индукция,за някакви си Хамлети и други помии,които почти всичко този ненужен материал ще бъде забравен безвъзвратно след 2-3 месеца от преподаването му!--------------------------------------------- ----ti nqma da stignesh dale4. programa maximum ti e predu4ilishtna pedagokiga s 4ujd ezik v fakulteta v Slatina
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
учебният материал е меко казано - пълна боза. по мое време и аз съм стигал до 250 извинени на срок, точно поради тази причина. по-добре да бягат децата да не им промиват мозъците, че май точно това се цели в момента - евтина работна ръка!!! иначе сигурно ако не бях бягал и аз, нямаше в момента да съм с 2 висши че и докторска степен в момента, разбира се и мозъка не трябва да ти е промит за да се усетиш навреме и да избягаш от *** България преди всичко....-------------------------------------- ---------i az 4upeh rekordi po izvineni otsystviq .. daje shtqha da mi spirat stipendiqta haha.,. ama bqhme napravili edni pe4ati ot mnim lekar i gi shitkahme v dvora za po 50 stinki..oina4e i az sym si bil kamshika mnoto otdavna
30
0
 
0
 
! Отговори
Nerealen преди 15 години
Така, така. Ето защо хлапетата си говорят с 200 думи максимум, не знаят нищо за страната си, за народа си камо ли за света. Общата култура вече не съществува, всички са тесни, но не и специалисти, и ходят да мият чинии и да лепят плочки. Да живее чалгийката и тъпотата! За правопис и правоговор няма смисъл да се говори, те са отживелица!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
he преди 15 години
учениците започват да бягат от училище след 5 клас.защо?в начален курс ходят с голямо желание.защо?
28
0
 
0
 
! Отговори
Засегната преди 15 години
Както от вашите, така и от нашите данъци, уважаеми господине! Моля да запазите за себе си генералните изводи, които си правите за врачаните. Никой не избира мястото, където се е родил. Но след това прави съзнателния избор да се завърне евентуално там, за да работи както за себе си, така и за другите. Направила съм своя си избор, защото най-лесно беше да остана в голямото село, да живея на квартира, да псувам врачани, и да не се опитам да променя нещо в родния си град. С уважение!
27
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
НЕ ТЪРСИ ВЪВ ВРАЦА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ. НАЛИ ЗНАЕШ КЪДЕ ЖИВЕЯТ ВРАЧАНИТЕ - В СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ.ТАМ НИ АКЪЛ, НИ ОБРАЗОВАНИЕ - ПРОМИТИ ЧЕРВЕНИ МОЗЪЦИ.ВЧЕРА ПОМОЛИХ МОИ ПОЗНАТИ ОТ ВРАЦА ДА ДОЙДАТ НА ПРОТЕСТА. ХОРА КОИТО НЯМАТ РАБОТА, НЯМАТ ЗЕМЯ И СТОКА.ОТГОВОРА БЕШЕ СЛЕДНИЯ - ЗА КАКВО ДА ВИ ПОДКРЕПИМ, ТА НАЛИ ПАК ЩЕ СА ЧЕРВЕНИТЕ. ЗАЩО ДА СЕ ХАБИМ.НАПРАВО ПИТАМ ЗАЩО ХАБЯТ ПАРИ ЗА РЕМОНТИ НА УЧИЛИЩАТА И ЗА ЗАПЛАТИ НА УЧИТЕЛИ. ТА ТОВА СА ОТ ДАНЪЦИТЕ НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ И НА НАС.ЗА КАКВО ДА ХАБИМ ПАРИТЕ СИ ЗА ПРОМИТИ ВРАЧАНСКИ БЕЗГРЪБНАЧНИ ***
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
V Bulgaria,kumunist i daskal4e s 5 leva v djoba,e edno i su6to.I za dvete,triabva da se raztrelva publi4no,na plo6tada.Opitvat se da promivat mozucite na decata s tupotii i prostotii ot vremeto na Brejnev,Stalin i Hrush4ov.Kumunizma triabva da u.mre!!!!!!!!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
училището в бг. е насилие.Методите на обучени
24
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Образованието по нищо не се различава от това през 70-те 80-те години ..това образование се провежда от бетонните глави!Това са комунисти...за тяхните зверства по подходяща дума от това няма!спрямо образование и култура ...е описано в Закона с ,който режима и е обявен за престъпен...,както и в резолюция 1096 на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа!Та са в образователната система ..и генерират простотия.Та тези едногънкови изостанали ...образУвания ....имат интерес да опростачват...и да правят от младите ..ученици и деца.Обслужващ персонал..Не им вярвайте!Имат Димитър Талев за упадачен и почти не споменават за него.Те са го убили...,но ви карат да изучавате тоалетната помия на убиеца и терорист въпцаров.....Според допитвания на Запад..младите намират Ерих Мария Ремарк ..за любим автор ..те го четат..те знаят за него първо в училище ..и преуспяват..той е всемодерен ..но тези маргинали в бг образУванието ..си нямат и представа от него...Такива да въпитават..забрана ..и затвор в обвинение за Обществен упадък и разврат!Упражнява се терор върху учениците върху децата!Те ви вземат за безмозъчна маса и индивиди..те ви правят на такива.Увреждат ви и не разчитайте да се полетите в професия или в живота..ще сте затъпени..т.е ще стигнете до Обслужващ персонал..ни кота повече!
23
0
 
0
 
! Отговори
хах преди 15 години
учебният материал е меко казано - пълна боза. по мое време и аз съм стигал до 250 извинени на срок, точно поради тази причина. по-добре да бягат децата да не им промиват мозъците, че май точно това се цели в момента - евтина работна ръка!!! иначе сигурно ако не бях бягал и аз, нямаше в момента да съм с 2 висши че и докторска степен в момента, разбира се и мозъка не трябва да ти е промит за да се усетиш навреме и да избягаш от *** България преди всичко....
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
крайно време е българското училище да бъде спасено с повече пари от данъци или такси от родителите. сега то е "безплатно" но в действителност не е и струва много пари. такси от 1000 лева на година до 4000 лева на година за горните класове ще спасят училищата от масовото източване и финансовата мизерия на учителите
21
0
 
0
 
! Отговори
Бай преди 15 години
За какво им е учене. Ще стават политици. Я наште политици си купиха дипломи и виж къде стигнаха.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
E много ясно че на държавата не й трябват умни и будни хора. То ако имаше такива досега 20 пъти да свалили правителството :)Навремето знаете че са избивали интелигенцията.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Леле мале ... "скапани и дебилни преподаватели":))). Горките деца! Мислят така, защото определени родители не са разбрали ползата от образование. Образованието винаги е полезно! Човечеството е откривало света около себе си в продължение на хилядолетия, а ние сега не искаме да го учим, защото видите ли то не ни е необходимо. То е *** и излишно... А ако образованието днес е "образУвание", най-малко учителите са виновни. Осъзнайте се, хора! Пратете децата на училище!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мдааа, така е и това най-добре си личи по коментарите в Замунда. Уникални неграмотници, алитерати, чалгаджии и аналфабети са младото поколение на Мангалия.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не са само учениците които бягата. в училищата има огромно текучество на учители заради ниските заплати и стачките. учителите бягат за да преподават на частно, да печелят повече кинти и да могат да издържат семействата си. никъде по света няма такава неправда *** в строителството да прибира 4 хилчди лева на месец без никакво образование а учител - 400 лева
16
0
 
0
 
! Отговори
Станислав Малчeв преди 15 години
Това e..
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е политиката на демократичните правителства след 1989 г. доведе до това децата и семействата да емигрират в чужбина и българското образование се разпада. в интерес е на богатите и на депутатите да няма образовани хора а роби които да се използват за евтина работна ръка
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кво се кефите... важно е да има много неграмотни :)