Ученици масово бягат от школо. Враца – рекордьор

Над 50% от учениците в областта не посещават редовно занятия, други пък не завършват 8-и клас и се отказват
22 яну 2009 18:45,
54
Ученици масово бягат от школо. Враца – рекордьор
Снимка: БГНЕС

Над 50 на сто от учениците в 14 училища във Врачанско не посещават редовно занятия, отчитат от Регионалния инспекторат по образованието.

Проблемът се допълва и от факта, че отсъствията им се извиняват без основателна причина, обяви началникът на инспектората Галина Евденова.

Тя уточни, че най-голям е броят на отсъстващите ученици в професионалните гимназии.

Според Евденова данните от проверките на мобилните екипи във всичките 86 учебни заведения в област Враца сочат тревожна тенденция както за нередовно посещение на училище в задължителната възраст, така и за отпадане от учебни занятия.

От общо 1502-ма седмокласници през учебната 2007-2008 г. 172 деца са отпаднали от образователната система по различни причини и не са продължили обучението си в осми клас.

Само за първите четири месеца на годината по различни причини от обучение са отпаднали 63 деца, уточни тя.

В началото на учебната 2008-2009 година бяха закрити 18 учебни заведения във Врачанско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Андрешко преди 15 години
С подобна нагласа наистина до там ще я докараш. Ще можеш да си купиш една вафла от магазина. Естествено, че има неща които няма да използваш в бъдещата си професия (каквато и да е тя). Но това е общообвазователно училище, там се учат и неща за обща култура като станеш студент ще учиш само това, което ще ти е полезно. Най-важното, на което трябва да се научиш е именно да учиш, защото ако кръшкаш през цялото време като дойтат кандидат студентските изпити, а ти никога не си учил преди това няма да се получи.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Qvno shte stavash lekar ili advokat - ama bez matematikata nqma da mojesh da si smetnesh i taksata, koqto ti dyljat. A predstavi si che se ojenish za chovek, koito se zanimava s tochni nauki - samo za muzika i filmi li shte si govorite kato teenadjercheta cql jivot ? Pazi boje da popadna na takyv specialist kato teb.
11
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Скапаняи смотани...до кога ще бъркате носталгията,към отминалото време с съвременните реалности.Насаждате го тенденциозно това!Казвал съм не веднъж в този сайт.Вие сте скапани и дебилни преподаватели.Уважението се заслужава...но дори и да не заслужава.Докато търсите уважение така ще е...ако някой е сбъркан то това са неграмотните учители...не може да правиш децата на ..как искате съвсем резонно е а и им е в природата да отвърнат!Вие сами ги предизвиквате.И въпреки смотаният опостачен ..дебилен материал ,който се преподава.Добре е да отсявате някой неща и да не криета истината!Искайте не заплати а адекватен училищен материал!Не убиеца Въпцаров ...или *** Димов с смотаният си..пасквил тютюн ..а Западни автори...Твен ли ..Кафка ли ...Оскар Уайлд ...Дикенс...това да учат и да знаят!За да бъдат модерни и адеквактни в съвременните реалности...Да им пробутвате комунистическите глупости по История ...те ,какво съждения болни ли ще приемат..или факти и истини..По музика не знаят ,ЩО е Арета Франклин ...АРмстронг ...Род стюард ...но ще ги учите на Станка и Драганка ...ае стига дебилизъм...нацията ни е най простата в света ..митове им пробутвате!
10
0
 
0
 
! Отговори
MrUndaztood преди 15 години
Хайде моля ти се! 60% от учебният материал не е просто излишен,а и не знам какво! Знаеш ли колко ме интересува корен квадрати (все едно в магазина ще смятам с корени и степени,когто си купувам примерно 1 вафла),знаеш ли колко ме интересува за магнитната индукция,за някакви си Хамлети и други помии,които почти всичко този ненужен материал ще бъде забравен безвъзвратно след 2-3 месеца от преподаването му!Аз съм се ориентирал към биология,химия,бел и история ... с това смятам и да кандидатствам,а другото за мен е излишно,не просто защото заради него не мога да наблегна нормално върху тези предмети,а защото просто е излишно и няма да имаш абсолютно никаква полза от него!Просто трябва да се въведе система ние учениците да учим това,с което ще кандидатстваме Висше,а тези,които не искат,просто се правят отделни класове и прочие!
9
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Говорят ви и ви пробутват глупости...и не разчитайте това образование в съвременната среда да ви послужи за нещо...ще ви смеят :)Т.е ще ви имат за глупави и ще ви подценяват.Вие не сте виновни за това и не бива да се обвинявате.Ей тези мишоци дебилни другарките/госпожи от тях трябва да търсите отговорност..те и сега ви затъпяват прогресивно.Толкова им е акъла ..и не те не по умни от учениците т.е от вас..не им се връзвайте.Крият истини от вас.Те ви лъжат и ви имат за врагове!Правят се на готини някой..но ви имат за врагове!И е добре да го знаете.
8
0
 
0
 
! Отговори
naprednal преди 15 години
ami qsno e , che kato ne vi e interesno uchitelite she drankat gluposti (za vas) , no sled nqkolko godini she iskate da se varnete na sashtoto mqsto i da im se molite da vi drankat extra ''gluposti'' neshtasnici takiva... vzemete se v race
7
0
 
0
 
! Отговори
naprednal преди 15 години
ami qsno e , che kato ne vi e interesno uchitelite she drankat gluposti (za vas) , no sled nqkolko godini she iskate da se varnete na sashtoto mqsto i da im se molite da vi drankat extra ''gluposti'' neshtasnici takiva... vzemete se v race
6
0
 
0
 
! Отговори
Андрешко преди 15 години
Калинчо, доста си наясно с образователната система и къде са и проблемите, но пропускаш един много основен проблем. Никой не може да преподаде нещо на човек, който няма никакво уважение към преподавателите си. Просто няма как да се случи. А това уважение се възпитава от родителите, докато си малък. От там нататък няма спасение.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bqgame za6toto ni ne e interesnoo i4itelie zapo4vat da drankat glupostii.a i y4enicite si pravat kakvoto iskat,gospojite i da im kajat ne6tyy......te si prodaljavat taka 4e ........gola voda :D:D:D za kvo da hodaaaaaaaaa hmm
4
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Много години наред "учителите" насаждаха глупости и продължаваят да насаждат такива на обществото.Те имат мераци т.е навика да искат да възпитават!Извратено е!Нацията е затъпена прогресивно и децата учениците ..го съзнават ..но ,на кой му дреме за тях..стачкува се за заплати ..и превилегии не за учениците!Средставата не отиват за тях а за далавера на учители ..и министерство..5 учебника на предмет избира се един...,как да стигат средствата...частни уроци а не отчитат приходите ...а искат пари от деца и родители...ужас егати системата ***!Бе Комунизъм ...нищо необичайно за него!
3
0
 
0
 
! Отговори
това е положението преди 15 години
Много години за възпитанието на децата се грижи единствено училището,а родителите-?!Къде е тяхната роля в образованието и възпитанието?!Отсъствията на учениците се извиняват беапричинно,а тези на нашите депутати-някой води ли дневника за тяхното присъствие и работа,държи ли им сметка!?Когато дръзне да го направи му пращат жандармерия?!
2
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Ми да бягат ...при тези условия на менте образование си е съвсем резонна т.е правилна постъпка.Дебилни "учители" да ги възпитават и поучават ..това ли траят.Те не ги образоват адеквактно...преподават им глупости.Ненужен скучен и дебилен материал ..не коренспондиращ със съвременните реалности.Да ги стресирват ..обиждат ..някой да ги бият!Да се отнасят ,към с индивиди ..не ,като едни млади и умни хора ..Преподавателите им ги тероризират в различни аспекти и им се правят на много умни!Ае бг ..образованието си е едно образУвание..тумор с подобна *** система и такива дебилни преподаватели!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kato v daskalo e pulna skuka, bezkontrolno povedenie navsqkude i otsustviata si gi izvinqva6 sam v dnevnika :)