20 спасители с часове издирват завлечения от лавина в Банско

След повече от 2 часа под снега е почти невъзможно затрупаният да е жив, твърдят планинските спасители
28 яну 2009 14:49,
57
20 спасители с часове издирват завлечения от лавина в Банско

Повече от четири часа продължава издирването на младежа, завлечен от лавина в Банско, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Инцидентът е станал около 10,30 ч. по един от улеите под връх Тодорка в Пирин.

Вероятно свличането на снежните маси е предизвикано от двама скиори – момче и момиче, които от горна станция на седалковата линия "Шлема" в ски зона "Шилигарника" са напуснали очертаните и маркирани ски писти и са навлезли в опасния високопланински улей, уточняват спасителите.
 
Момичето усетило движението на снега и успяло да остане встрани от снежните маси, но повече не видяло младежа.

В района на падналата лавина работят повече от 20 спасители и четири спасителни кучета.

Вече е ясно и името на затрупания 28-годишен сноубордист, но от ПСС отказват да го назоват.

На място има полицейски екипи и дознател.

Дежурният планински спасител Петър Чолев отбеляза, че след повече от 2 часа е почти невъзможно затрупаният да е жив.

Планинските спасители отново напомнят на скиорите и сноубордистите да карат само в обозначените, маркирани и обезопасени ски писти във високопланинските ски центрове. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Maika ni pikae prava.
35
0
 
0
 
! Отговори
AZIS преди 15 години
Gledaite ve4ernoto SHOW NA AZIS !
34
0
 
0
 
! Отговори
Bai Bradyr преди 15 години
Ama vii, glidaiti da n'doida az da va 6amariosvam vii po tyikvitii ! Ei tyi pa ti, ma!
33
0
 
0
 
! Отговори
Някой си преди 15 години
Тея улеи всички ги знаят. И нарочно ходят да събарят лавините. Всяка година!!! Какво пискате не мога да разбера - дори и малките деца знаят че там има лавини. Щом са отишли са знаели, поели са си риска. Евала - на мен лично не ми стиска да мина от там.Сега малко да питам Днес.бг Първо лавината била бутната от двама скиори, после момчето е сноубордист...абе някой чете ли ги тез статии преди да ги пуснете? Ааа и се чудех майка ви как е?
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно тука стана трагична препирня като във всеки форум...е всеки има право на мнение и носи различен умствен багаж...ето какво ще ти кажа - не си се качвала на планина, не обичаш природата, не рискуваш - няма лошо! Но да изказваш некомптетентно мнение говори зле само за теб! Аз ще продължавам да си карам сноуборд и куп други неща и ще се чувствам жив защото се движа и съм в природата...а ти се замисли за себе си!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДО МЛАДЕЖИТЕ (КОМСОМОЛЦИТЕ) НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПАРТИЯТА-МАЙКА. Младежи, не напускайте Родината. Премиерът Станишев се грижи за хората. Президентът Първанов се грижи за природата и животинското разнообразие. Министър Масларова ви урежда отлични условия за труд и заплащане по европейските стандарти. Народната милиция, представена от будещия респект министър Миков, гарантира вашата сигурност и спокойствие. Останете и работете за Родината !
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
лошото е ,че на теб никой не може да ти ги реши,,най -много някой психиатър.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жельо Желев ще ви реши проблемите.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само да те питам карала ли си ски или сноуборд? Според мен не...и да си пробвай да се пуснеш по подобно място и тогава ми разправяй на кой му е скучен и лишен от смисъл живота! Поне човека се е изкефил а не се е сплескал с колата си в някого или в нещо, като хилядите българи които спазват правилата всяка година! Мнението ти не е много компетентно в случая!
27
0
 
0
 
! Отговори
Мия преди 15 години
граждански джентълмене, на тези изрази и обноски ли те научиха в големия град? похвално! далече ще стигнеш
26
0
 
0
 
! Отговори
ot 12 -do 14 преди 15 години
чувствам се жива и без да си играя на руска рулетка с живота си,спускайки се по лавиноопасни места, ако това ти е представта за "жив", жалко за теб, а това, че всеки си поема отговорността е така и затова не можем да обвиняваме хората, които после хукват да го търсят, че са некадърници и не си вършат работата
25
0
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 15 години
Виж всеки си намира начин да се освободи от сивотата на ежедневието, едни ходят на чалга, други карат автомобили с висока скорост и доста често убиват хора по пътищата, трети скачат с бънджи или летат с парапланер, четвърти ..., а някой пускат по улеи като те си преценяват опасността, за мен карането на сноуборд е начин на живот, така че не давай определения на кой му е скучен и сив живота и тн. всеки прави своя избор, аз си мога да кайа същото и за теб - човек който сигурно единствения му сблъсък с природата е в зоологическата градина, в градския парк или когато отива до село да вземе още някой и друг буркан... Дано да намерят младежа жив
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"seki petyk"... bwahahahaha
23
0
 
0
 
! Отговори
KXK преди 15 години
що пишеш на маймуница като не си от село ? Cелска ***...
22
0
 
0
 
! Отговори
Miia преди 15 години
provinciqta stana dosta po-hubavo mqsto za jiveene, otkakto psevdostolichanite kato teb, koito si hodqt seki petyk po rodnite mesta, se zaseliha v sofia
21
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Може изобщо да не е там където го търсят, а лавината да го е избутала някъде на страни, в дърветата, и да е на повърхността в някоя горичка... Дано да е жив и да го открият скоро...
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дето пише всеки божи ден за любимия му Костов ----няма ли да спреш най-накрая?Нещо си мислиш ,че си много забавен и оригинален ли,какво? "Атила " номер 2 ...баси и нещастниците ..
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ti mai si ot dylbokata provinciq...kak e karucata ?
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До кога ще ни натрапваш хомосексуализма си дебилен комунист такъв? Поне да приличаше на нещо...*** такъв.
17
0
 
0
 
! Отговори
Miia преди 15 години
ti taka li useshtash, che si jiv? qvno jivotyt ti e dosta skuchen i lishen ot smisyl