Паднали дървета и закъсали автомобили заради снега

Пътищата са проходими до всички населени места в страната, но пътната обстановка е усложнена
21 мар 2009 14:10,
4
Паднали дървета и закъсали автомобили заради снега
Снимка: БГНЕС

Екипи на  Министерството на извънредните ситуации (МИС) работят по сигнали на граждани за паднали дървета и клони и закъсали автомобили в различни райони на страната, съобщиха от  пресцентъра на ведомството.

Падналият сняг усложни обстановката в Западна България, в областите Кюстендил и Монтана.

В шестте населени места останали без ток от вчера в област Монтана, община Чипровци електрозахранването вече е възстановено.

В землището на село Студено буче, общ. Монтана спасителните екипи на МИС са изтеглили закъсал микробус и ТИР на пътя Враца – Вършец.

В момента се работи по извличането на два ТИР-а, закъсали в района на главен път Е-79 до село Смоляновци, общ. Монтана. Образувала се е колона от чакащи автомобили.

Екипи на МИС от Монтана са отстранили паднали дървета на пътя Монтана – Чипровци, между селата Г. Церовене и Г. Геново, община Георги Дамяново. Обстановката в Кюстендил е динамична.

По данни на ситуационния център на МИС към 6 часа тази сутрин без електрозахранване са били три населени места.

Поради продължаващия снеговалеж към 12.30 часа днес се е увеличили броя на населените места без ток в Кюстендилско. В община Невестино те са 24, а в община Трекляно 19.

Екипи на МИС от Кюстендил работят по отстраняване на паднали дървета и клони в района на автогарата в града, Цирковата площадка, църквата „Св. Мина” и ул. „Неофит Бозвели” № 29. Екип от териториалната дирекция на МИС във Видин е извлякъл аварирал ТИР на главен път Е-79, в землището на село Бела, общ. Димово.

Пътищата са проходими до всички населени места в страната, но пътната обстановка е усложнена. Към този момент няма данни за прекъснати телефонни връзки и водоснабдяване.

Териториалните дирекции на Министерството на извънредните ситуации са в постоянна готовност за реагиране. Към момента в Ситуационния център на МИС няма увеличаване на сигналите, вследствие на усложнената метеорологична обстановка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
::) Смехурко преди 15 години
Ем :)елче Ем :)елче Бедствено положение .Кризисни щабове Големи запкати голямо плюскане :)))))))))) никаква работа.Ем елче само да се краде и да се Е:)е неможе.Но няма съд и държава зада ви вкара в затвора .Защото пари не се получават срещу никаква работа.Няма и парламен защота там са се настанили тримата ***:))))))))).Това е Пър ванчо и Стани:)шев.
2
0
 
0
 
! Отговори
pege преди 15 години
гола водаааааа
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bulgariq :)