В Русе се появиха маратонки по жиците

Това било знак, че наблизо обикаля наркопласьор
4 ное 2009 16:53,
28
В Русе се появиха маратонки по жиците
Снимка: Булфото

Разтревожени русенци съобщават за висящи маратонки по жици от електропреносната мрежа в града.

Хората са обезпокоени от тиражираната версия, че висящите спортни обувки по жици и светофари дават знак, че наблизо обикаля наркопласьор.

Този знак е измислен в гетата на САЩ, където през 90-те години на ХХ век така се делели и териториите между различните наркобанди.

При обиколка по улиците се установи, че чифт черни маратонки висят пред сградата на операта, а чифт бели – в близост до жилищна сграда на бул. „Цар Освободител” 13.

Източници, близки до наркосредите, отхвърлиха възможността това да е някакъв вид сигнализация на наркопласьорите, съобщава Дарик радио.

Според тях в момента трима-четирима души се занимават с разпространение на дрога. Те работят за една и съща групировка и няма място за конкуренция и маркиране на територии.

Няма логика и в това наркотици да се предлагат в центъра на града, смятат те. Според един от подалите сигнали обаче именно пред съдебната палата най-често се предлагат наркотици.

Другата версия – че това е част от ъндърграунд културата на скейтърите, също бе отхвърлена от местни скейтбордисти.

От полицията заявиха, че нямат информация висящите маратонки да са свързани нито с наркоразпространители, нито със скейтбордисти.

Според тях най-вероятно става дума за младежи, които обичат да се забавляват по по-нетрадиционен начин.

Факт е, че много от висящите чифтове спортни обувки са забелязани покрай училища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Ега ти и новината. То и в София има такива - в квартал Свобода, които висят от поне 10 години, може и повече ... да бяха включили и тях направо ....
2
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 14 години
В негърските гета из кварталите на Америка, се прави това и явно наште пласьорчета се надъхват от филмите които гледат. Жалко за тях, трябваше да са малко по оригинални!
1
0
 
0
 
! Отговори
WTF преди 14 години
WTF ?????????????