6-и смъртен случай от A(H1N1) у нас

Жертвата е 53-годишен мъж, чака се грипна епидемия в София
6 ное 2009 09:36,
79
6-и смъртен случай от A(H1N1) у нас
Снимка: БГНЕС

53-годишен мъж е починал в Четвърта градска болница в София.

Така жертвите на новия грипен вирус A(H1N1) станаха 6, обяви главният здравен инспектор д-р Тенчо Тенев.

"Починалият мъж е бил болен от шизофрения, имал е цироза на черния дроб. Самолекувал се е и късно е портърсил лекар. Постъпил е в много тежко състояние в Четвърта градска и там е починал", обясни Тенчо Тенев пред PRO.BG.

Броят на заболелите в столицата продължава да нараства.

По последни данни 50 училища в София вече са затворени.

По-късно днес ще стане ясно дали в двумилионния град ще бъде обявена грипна епидемия.

От днес епидемия е обявена и в София-област, Благоевград, Дупница и Кюстендил.

Така областите в страната с обявена грипна епидемия станаха 19.

Главният здравен инспектор прогнозира, че пикът на болестта у нас тепърва предстои – това ще се случи до края на следващия месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 14 години
двама с цироза един наркоман и 3ма лекували се сами? то не знаеш от какво са умрели, ама паника да има ..........
47
0
 
1
 
! Отговори
edna преди 14 години
Абе защо преди 2 дни чух, че грипа щял да отшуми до Коледа, а сега ми казват, че пика щял да е на Нова година? Тези хора всеки път говорят различни неща! Не разбера какво целят. Щяло да има втори пик. Да ви кажа през лятото на морето изкарах нещо с повръщане и разстройство и то отмина за 2 дни. Всички го изкарахме. Не сме имали кашлица и хрема. Сега в началото на месеца изкарахме грип с много зачервено гърло и хрема и темп. Аз нямах много висока темп., мъжът ми и детето имаха около 38.
46
0
 
1
 
! Отговори
Гео преди 14 години
Да, наистина ще ги видиш децата по градинките; сигурно не могат всички да си оставят децата само в къщи, но е факт, че това е едно приемливо решение. Все пак става дума здраве.
45
0
 
1
 
! Отговори
Медицински специалис преди 14 години
Не се паникьосвайте! Свинският грип е като всеки сезонен грип. Обличайте се добре, хранете се редовно, вземайте мед и витамини, ограничете до минимум контактите си с кихащи и кашлящи, мийте ръцете! При някакви оплаквания - веднага на лекар, никакво самолечение! При всички починали до сега хора, просто грипа само е "прелял чашата". Те всички са били с много други хронични заболявания и срив в имунитета по други причини...жалко за тях. Усмихнете се и си гледайте живота. Няма място за паника.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И каква е тази ваканция, като всички деца ще видиш пак заедно, я в парка, я някъде другаде.... Няма що, голямо предпазване. И друго - добре детето е в къщи, а аз нямам грипна ваканция и трябва да отида на работа. Какво правиме? Взимам го с мен - още по-хубаво.... нямам думи.
43
0
 
1
 
! Отговори
909 преди 14 години
Писна ми да слушам за този греип. Навсякъде все за него говорят, само плашат хората. Като видя някой със маска на лицето направо голям смях пада. Само болни хора, хора със слаба имунна система и малки деца търябва да ходят с тези маски а всеки луд сномера си.
42
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Аз съм за това, да обявят епидемия за няколко дена, така че да се поуспокоят малко хората,да кротнат както се казва. Така паниката ще отмнине, а и току виж епидемията е отминала. В края на краищата и нормалният грип е неприятен, и не е нормално да изчакат всички да се разболеят и чак тогава да обявят епидемия. Дава се ваканция, точно за да се избегне масове заразяване, а не след като половината народ е болен.
41
0
 
1
 
! Отговори
Димов преди 14 години
Приятелче линк,а който си дал според мене не е много достоверен(инф. в него), понеже на картата със заразените зони Румънците са незасегнати а това както всички знаем не е така. Относно ситуацията няма място за претеснение, повече чайчета, по-малко контакти с предполагаеми заразени, витамини в изобилие, млечни продукти, и месце, ракия и винце и ще сме 6+. Много повече хора умират от другите болесни отколкото от с.грип. И по-оптимистично!!!!Приятен и усмихнат ден :)
40
0
 
1
 
! Отговори
Ася преди 14 години
Да, за съжаление е така. За това си мисля, че нашата задача е да сме информирани и да не допускаме да ни изпратят вкъщи без необходимите изследвания, ако имаме съмнения, че сме заразени.
39
0
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Смъртността при този грип е мнохо по-ниска, отколкото при "обикновения" предишни епидемии!!!!! ФАКТ!!! Защо е тогава тази психозА????Ами защото трябва масово да се купуват лекарствата!!! Че нали Тамифлуто е 40 кинта!!! КАк ще се направят милиони оборот за кратко време, ако няма паника сред хората???
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Масова истерия, за да може американската фармация да си продаде "ваксините". Я не се заразявайте с истерията, а попитайте личния си лекар колко души умират годишно от обикновените грипове. И дали 6-те жертви на т.н. "Свински" грип могат да се мерят с хилядите всяка година.
37
0
 
1
 
! Отговори
Лили преди 14 години
И аз чакам от сутринта да кажат нещо по въпроса.
36
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Нали уж щяха да кажат нещо тази сутрин, какво стана ? Хаймани, да кажат да или не ,какво се правят....
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А нали се сещаш че пред кабинетите сега е мазало. И един "свински" ако има... А доктора преглежда повечето и ги изпраща вкъщи вече заразени от свински грип.ДА НИ ПАЗИ ГОСПОД ОТ ИСТИНСКИ ЕПИДЕМИИ щото с тая оправия всички ще си идем много бързо и глупаво
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сигурната разлика между свински и обикновен е, че при свински има повръщане и диария. Вчера четох.
33
0
 
1
 
! Отговори
Ася преди 14 години
Искам само да допълня, че кашлицата и високата температура са може би най-отличителните симптоми. Ваксина още няма в България, но почти всички болници са заредени със специфичния за този щам антибиотик. За да е максимално ефективен, приема му трябва да започне в началото на болестта. За това е много важно своевременното диагностициране и насочване към съответното мед. заведение.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И как така всички със симптоми на грип ще се третират като свински грип, когато свинскя грип се лекува също като сезонния грип? :-l
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нужно ли беше да споменавате, че е бил шизофреник? Тва е безобразие просто. Този човек сигурно има живи роднини... И техни познати сигурно четат вашия сайт в момента.
30
0
 
1
 
! Отговори
Varenia преди 14 години
Ma kvi epidemii, ot poslednite umreli, 2ma s ciroza i edna bremenna s uslojnenia.....Ae stiga s taq panika i po serizno, ako si tursim izvinenia da ne sme na 100% kapacitet, ok, no ina4e svinski grip otdavna ne e smurtna prisuda, az jiveia v 4ujbina, i polovinata mi poznati imaha svinski grip, pokashliaha, posmurkaha, zeha edno kilo Tammyflu i sega si pekat guzovete po plajovete.
29
0
 
1
 
! Отговори
гатанка преди 14 години
Добре де, ако само тестовете могат да потвърдят, че е свински грип, защо казаха, че всички със симптоми на грип ще се третират като свински грип. И защо въпреки това, че казаха, че няма да пряват тестове, броят на потвърдените случаи с тестове за 1-2 дни нараснаха с 30 %?