6-и смъртен случай от A(H1N1) у нас

Жертвата е 53-годишен мъж, чака се грипна епидемия в София
6 ное 2009 09:36,
79
6-и смъртен случай от A(H1N1) у нас
Снимка: БГНЕС

53-годишен мъж е починал в Четвърта градска болница в София.

Така жертвите на новия грипен вирус A(H1N1) станаха 6, обяви главният здравен инспектор д-р Тенчо Тенев.

"Починалият мъж е бил болен от шизофрения, имал е цироза на черния дроб. Самолекувал се е и късно е портърсил лекар. Постъпил е в много тежко състояние в Четвърта градска и там е починал", обясни Тенчо Тенев пред PRO.BG.

Броят на заболелите в столицата продължава да нараства.

По последни данни 50 училища в София вече са затворени.

По-късно днес ще стане ясно дали в двумилионния град ще бъде обявена грипна епидемия.

От днес епидемия е обявена и в София-област, Благоевград, Дупница и Кюстендил.

Така областите в страната с обявена грипна епидемия станаха 19.

Главният здравен инспектор прогнозира, че пикът на болестта у нас тепърва предстои – това ще се случи до края на следващия месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
шукарейка преди 14 години
Заболяване Луда крава се заразяваше от месо, Птичи грип от пилета, сега Свински грип, но няма нищо общо с приема на месо. Сезония респираторен вирус !
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само дето оня ден гледам по една телевизия как "експертката" Обяснява че не трябва да се тича при лекарите при първите симптоми щото много навалица станало напоследък. А сега?!? На кого да вярвам, като се създава паника с подобни на тази статии и изказваня а когато се паникьоса народа прекалено, изкача някой "умен" да каже, че не е толкова страшен и заразен тоя грип. Колкото и да не вярвам в конспирациите май, че винаги си е идвал по някой нов вирус само дето започнаха да ги кръщават напоследък
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес бях на зъболекар, направо се отвратих - не само не си слагат маска докато ти правят зъбите, ами сестрите кихат и кашлюкат докато ти седиш половин час с отворена уста!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И да ти кажа още, че ако реагираш толкова бурно на дребните грешки или незнаието на останалите - определено имаш нужда от специализирана помощ. 8 часовото носене на маски е по-безвредно за здравето от хора, които реагират по начин, като твоя. Това обаче е 100 % сигурно.
24
0
 
1
 
! Отговори
Ася преди 14 години
До: 18Симптомите на вируса са подобни на тези на сезонния грип, например: висока температура (над 38С), кашлица, болки в гърлото, хрема, главоболие, втрисане, умора. Значителен брой хора съобщават и за диария и повръщане (тежко и продължително), задух, болки в гръдния кош. Тъй като този щам е разновидност на сезинния грип превантивните мерки и лечение са едни и същи - покриване на устата, често миене на ръцете или почистване с кърпички/гел на алкохолна основа (мин. 60%) и т.н.
23
0
 
1
 
! Отговори
hah преди 14 години
... лекарите пък са толкова компетентни и те... мързи ги да гледат и се чудят от къде да спестят някой лев и от къде да спестят някое направление за свои хора ... дано на никой не му се налага да си има работа с тях
22
0
 
1
 
! Отговори
dr. Red преди 14 години
Диагнозата с точност се поставя само след взимане на секрет и изследването му в специализирана лаборатория в гр. София! По никакъв начин от симптомите - характерни за всяко грипно заболяване - неможе да се постави диагноза свински грип! Само може да се предполага и при по-отежнено протичане на заболяването трябва да се прави изследване за наличие на АН1N1! Яж чесън, пии греяна ракия, движи се повече, поти се и се небой! И Витамини вземай редовно - няма страшно!
21
0
 
1
 
! Отговори
Жул преди 14 години
Това е обикновен грип и няма нищо по - различно от другите видове грип.Лошото е, че се спекулира ужасно много с това. Всички починали до сега в Бъглария са били болни или с нисък имунитет наркоман, клошар, човек с чернодробни проблеми... Прочетете колко хора умират от хепатит или от друг вид грип (не свински).
20
0
 
1
 
! Отговори
Vanesita преди 14 години
Незнама колко са некъдърни докторите, половината народ е невеж и безотговорен към собственото си здраве и от там и към здравето на останалите хора ! Ако всеки си остане по къщите при първите симптоми, и отиде на доктор по друг начин ще стоят нещата !
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами ти кажи. Но не забрявай, че другите дето трябвало да ми лепят бацилите си са здрави. Това прочете ли го?
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре, де! Все пак какви са симптомите на този "свински" грип? Никой не казва, какви са по-точно. Знаем, че като кихаш, кашляш, отпадналост е грип или настинка, но все пак как да разбера, че е точно СВИНСКИ??
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти правиш ли разлика между носене на маска за самопредпазване, и носене на маска за предпазване на околните? Като си болна твойте бъцили си стоят в твойта маска и не се пръскат наоколо. Като си здрава евентуални бацили се лепват от другата страна на маската. А сега кажи по колко трябва да се сменя?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вчера една баба носеше маска, ама си я беше поставила само на устата, не и на носа:) Чудя се какъв ли и беше смисъла... В интерес на истината аз иакрах тоя грип още лятото като пътувах извън БГ, сега го изкара и дъщеря ми. Доста тежко протича, но ако вземеш мерки на време и нямаш хронични заболявания всички е ОК.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами изкарах май свински грип. Но мина за няколко часа. Гадене, повръщане, слабост, мускулни болки, главоболие и болки в очните мускули. След няколко часа бях добре. Пия антибиотик за всеки случай, н дори и хрема нямам. Та не знам. Абе не беше лесно да береш душа няколко часа, ама мина.
14
0
 
1
 
! Отговори
не вярвайте преди 14 години
Ами досега, когато съм била болна винаги носех маска, повече от 8-10 часа. Ама никого не съм заразила от семейството си. Абе я не им вярвайте за маските. Чудят се как да си ги пласират. За 5 години за първи път чух, че маската се носи само 4 часа. Ама аз като съм е носила два пъти повече, що никого не бях заразила, коагто съм имала настинки и грип, а?Не им вярвайте!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** некадърните доктори!!!
12
0
 
1
 
! Отговори
dr. Red преди 14 години
За ниското качество на българската журналистика съдим най-вече по липсата на достатъчно критичност и обективизъм по отношение репортажите за смъртност от свинския грип, която смъртност е в пъти по-ниска от смъртността от пневмония или от "обикновен грип" или от СПИН да речем. И кой може да докаже, че в починалите е установено наличието само на АН1N1 и няма никакви други вируси! Небива да се спомага за създаването на такава масова психоза сред населението, нещата не са толкова страшни...
11
0
 
1
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Байчо, вчера една жена на средна възраст беше особено смешна - сложи си маска, свали я, сложи я пак, свали я, пипа я, разглежда я и най-накрая я махна окончателно.
10
0
 
1
 
! Отговори
Байчо преди 14 години
Те гащите не си сменят редовно, пък ти за маските питаш. И изпбщо не знаят за какво са им тези маски. Ходят с тях защото са видяли от някъде и си мислят че е модерно.
9
0
 
1
 
! Отговори
д преди 14 години
Наистина ще ги броят поименно, грипът, бил той свински или друг , си е сериозна болест, но всеки ден умират много повече хора от много други болести, а за тях не се обръща внимание. Да не говорим за катастрофите по пътищата.Всяка година само у нас от грип умирата между 2500 и 3000 човека, каза един професор онзи ден, тъй че нищо ново. Но сега този грип е модерен и трябва да има психоза и паника.