Спасяват туристка, паднала от Кончето в Пирин

Жената е в тежко състояние, отказана е намесата на хеликоптер
2 дек 2009 13:17,
55
Спасяват туристка, паднала от Кончето в Пирин
Кончето с Кутело и Вихрен. Снимка: Булфото

В 10 часа в Планинската спасителна служба е постъпил сигнал за пострадала туристка недалеч от ръба Кончето в Пирин.

Жената се е подхлъзнала по заледените скали и се е спряла около 200 м по-надолу с множество травми и е в тежко състояние.

В момента 9 спасители от Банско и 9 от Разлог, между които и лекар, са на път към мястото на инцидента.

Заради лошите метеорологични условия (вали дъжд и е мъгливо) е отказана намесата на хеликоптер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Pilot преди 14 години
tov as helikoptera e goliam X na kogo sa se obadili koi e otkazal a?ako ima magla tia e vremena a moje sled chas da ia niama.jenata oshte ne e otkrita nali?kakto i v mnogo drugi sluchai na udaveni do brega i neotkriti turisti..ima zatamnenie i nejelanie ot strana na niakoi sredi da se polzva aviacia...ili niama i koi da plati pone gorivoto.V BG mai choveshki ajivot e evtin ne struva nishto
54
2
 
0
 
! Отговори
SISI преди 14 години
KWDE NA MAINATA SI E TRWGNALA DA SE KATERI, A I DRUGI LUDI KATO NEQ, A POSLE DA GI SPASQVAT....SAMOUBIICI...........
53
0
 
0
 
! Отговори
Хиената преди 14 години
Смешкооо - ще се търкаляш покрай базовия лагер ама друг път- там е равно като тепсия.Пък и по камъните на Кхумбу ще ти е трудно. А Катманду е на 1 час път със самолет. Ех спомени :)
52
0
 
0
 
! Отговори
Хиената преди 14 години
Преди 2 години на 6-ти септември все още лято минавайки Кончето ни хвана снежна буря.От 30-тината пъти които съм го минавал - с въже, без въже, с вятър , мъгла, сняг и каквото се сетиш - това беше най-ужасния. Минаването по този стръмен склон без стабилна снежна покривка е меко казано - КОШМАР. Мога само да им пожелая късмет - и на пострадалите и на спасителите. Ще им трябва.
51
0
 
1
 
! Отговори
Бивш спасител преди 14 години
Мутренското влияние в спасителните среди:Причината по която Планинската Псевдоспасителна Служба (ПCС) е в такова окаяно положение и не разполага с достатъчно ресурси е, защото нейните членове от старото поколение, държат да си я управливат по старо му и не искат да изпуснат контрола и привилегиите, които притежават чрез ПCС. Сред тях има може и да има почтени хора и млади интусиасти, но никoй не смее да се противопостави на неписаните канони на тази организация. Дръзкият човек се оказва аутсай
50
0
 
0
 
! Отговори
fu.ck.er преди 14 години
"незнаех че хеликоптерите летят само при ясно и слънчево време. Срам за вас господа спасители.Дано се оправи момичето! "мноо си кухима лавинна опастност! знаеш ли какво означава това?второ, защо не говорите например за причните!аз съм дърт планинар и да ти кажа, на кончето зимата без осигурително въже забрави! отелно мога да се басирам, че жената (дано се спаси) е била без котки и с неподходящи обувки!
49
0
 
1
 
! Отговори
Пеев преди 14 години
Момчета и момичета,които критикувате!!!В обърканата ни държавица планинските спасители и пожарникарите излизат най-съвестните и големи професионалисти!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
тт преди 14 години
незнаех че хеликоптерите летят само при ясно и слънчево време. Срам за вас господа спасители. Дано се оправи момичето!
47
0
 
0
 
! Отговори
до Спас Малинов от П преди 14 години
алелеее ..какво говориш ???????верно ли заради свинския грип ???!!!! те верно ще хванат грип с това пазене от планината хахахахпрестъпни малки "хора" ...та нали това им е работата..........за учителката ли става дума ?Господ гледа !
46
0
 
0
 
! Отговори
Орлин Стойчев преди 14 години
***, който се подписваш с имена на достойни спасители, посветили живота си на тази работа - напиши си истинското име! Подлец!
45
0
 
0
 
! Отговори
Спас Малинов от ПСС преди 14 години
Не забравяйте и девойката от Велико Търново, която колегите от ПСС (ПсевдоСпасителната Служба) не моваха да намерят цяла седмица. Девойката бе млада и красива, но си отиде, защото от ПсевдоСпасителната Служба са преустановявали всяка вечер спасяването, за да не настинат и хванат птичи грип. Когато я намери в събота Ясен, който е възмутен от пасивността на колегите си, те не са я свалили до понеделник. Ужас за семейството на момичето.Престъпници.Това е Престъпна "спасителна" служба (ПСС)
44
0
 
0
 
! Отговори
Пенчо Бабукчиев преди 14 години
ПСС получава пари от държавата, после получават втора заплата и заплащане от ски курорта, който обслужват, после взимат комисионна от застраховките, осле взимат пари и от жертвите, когато застраховката не покрива цялия разход, плюс парите от Федерацията по алпинизъм и експедициите, където се перат пари. Данъчните няма как да ходят до Хималаите и проверяват фактурите. Това което ПСС правят е извращение на закона. Те като част от БЧК не трябва да развиват търговска дейност.
43
0
 
0
 
! Отговори
ссср преди 14 години
Ти май много филми си гледал.500 м ще се търкаляш и после ще станеш и тръгнеш.Я кандидатствай в гинес по добре!
42
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Анонимен ,кръвта ми сигурно още стой там ,лежах и в болницата в Разлог две седмици,много хора ме видяха и имам и свидетели.Така че все ми е тая какво мислиш ти.Бъндерица е на часове от там не е на 500 метра.Още дълго време ще лекувам рани от там. И коментара го написах защото зная какъв ужас е слизането на пострадал а не за да ми се сме някакъф дето не знае зьа какво става въпрос.
41
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Аз преди два месеца, тамън на 100 метра от Еверест, и като се подхлъзнах, и като се затъркалях...няколко километра надолу, профучах през базовия лагер, Пешо вика - къде бе, викам - бързам...и се търкалях, търкалях...та чак до Катманду. И ме гледа едно местно дете такова облещено, викам му дай една ракия, че измръзнах, тоя вашия балкан мноо лют...
40
0
 
0
 
! Отговори
anonimus преди 14 години
В преходен сезон не се ходи на Кончето ...както и в много други райони ..по Стара планина също ..
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 37Може, ама не и да се търкаля 500 метра. Имате ли идея колко е това? Ако се търкаля 500 метра ПО СКАЛИТЕ ще е стигнал до Бъндерица. Човек може да умре и ако се търкаля само 20 метра по този релеф.
38
0
 
0
 
! Отговори
хеликоптер преди 14 години
Катерене по никое време по опасни места си е диагноза.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не бъркайте падане с търкаляне.Ако падне -ще го намерят на пихтия.ако се туркаля -натрошен и натъртен ,но може да оживее.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
500м по склона надолу?:)))На слизане от Вихрен, дето е само камъни?:)))))))))И после сам се прибра, а?:DDDDDДано осъзнаваш, че е плод на болно въобръжение... Нали осъзнаваш, че след такова падане даже ще е трудно разпознаването ти?