Окончателно: Наредба дискриминира хомосексуални

Текстът за изразяване на сексуална ориентация е недопустим
13 май 2010 07:00,
279
Окончателно: Наредба дискриминира хомосексуални
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита от дискриминация е решила, че Общинският съвет в Пазарджик, чрез приемане на разпоредбата на чл. 14 от Наредбата за обществения ред в общината с текст: "Забранява се публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места", е извършил пряка дискриминация по признак сексуална ориентация.

Още по темата

Комисията предписва на Общинския съвет в Пазарджик да отмени разпоредбата, която заедно с публично обявените мотиви за нейното приемане, води до пряка дискриминация на основата на сексуална ориентация и като такава противоречи на Закона за защита от дискриминация.

На Общинския съвет в Пазарджик се предписва в бъдеще да се въздържа от приемането на подобни разпоредби, които поставят лицата с хомо и бисексуална ориентация в по-неблагоприятно положение в сравнение с лицата с хетеросексуална ориентация, като по този начин им пречи да упражняват свободно конституционно признатите им права и свободи.

На 20 март в Пазарджик имаше протест на организацията "Лесбийки, гейове, би и транссексуални (ЛГБТ) - действие" срещу наредбата.

От организацията ЛГБТ настояха, че текстът в Наредбата за обществения ред в общината нарушава правата на хората с различна сексуална ориентация, поради което е сезирана Комисията за защита от дискриминация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
0
 
! Отговори
Светослав Бацоев преди 13 години
Баси комунистическия текст. Тва малко като правило в концлагер звучи. "сексуална и друга ориентация" - тоест всеки които има няква ориентация, не може да я демонстрира публично. Ае спирам до тук че са нервирах.
225
2
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Тази Комисия за защита от дискриминация трябва да се закрие!Не станаха ли много тия които лочат от държавната копаня и работят срещу България?Сигурно в тази комисия са само турци, *** и хОМО-вци.Тя е по-нагла и от т.н. Български Хелзински комитет, който е доказано противобългарски, защитаващ и финансиращ хОМО и всички *** кланове.
224
1
 
9
 
! Отговори
ламбо преди 13 години
Моето право е, че не искам да гледам голите им ***. Нямат право да ми ги показват и това е ...Нашето право е, малките ни дечица да не ги развращават с тези голи ***. Тези деца не трябва да гледат това на площада, където ще има гей парадЗад решението на КЗД стоят онези хазари-юдеи от Уолстрийт, които са си поставили задачата да унищожат белите християнски нации. Като първо унищожат морала им.
223
7
 
6
 
! Отговори
Бенджи преди 13 години
Боже като чета тези коментари направо ме е срам колко много *** има в Бълрагия. А се подиграваме на американците ,че били *** и расисти. Каква е това лудо отношение към хора който имат друга сексуална ориентация не мога да разбера. На мен въобще не ми пречат лезбийките или гейовете и не виждам дори и една рационална причина защо бихте ги мразили толкова много. Мах иамте проблеми със собствената ориентация и си го изкарвате на бедните хора
222
3
 
5
 
! Отговори
CA преди 13 години
Хе хе ...ама като се замисля по този начин написана, наредбата наистина е *** - значи ако си вървя из центъра и съм прегърнал гаджето си и я целуна съм в пряко нарушение на наредбата защото демонстрирам на всички ,че съм хетеро .. :) :)
221
0
 
6
 
! Отговори
CA преди 13 години
Ако наредбата гласи точно - буквално както е написано в статията "Забранява се публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места",то тогава това се отнася както за гейове, лесбийки, травестити така и за хетеросексуални - тоест за абсолютно всички хора защото всеки без изключение има някаква сексуална ориентация. След като една наредба важи за абсолютно всички - кого точно дискриминира ???
220
3
 
6
 
! Отговори
Gacko преди 13 години
Грам не ми пука, кой е гей и кой не е !
219
3
 
7
 
! Отговори
Перце преди 13 години
Метода на този гений наистина е бил ефикасен .Но има и по-прости. Бригада за гейове, на определени строителни обекти. След задружен 8-9 часов непрестанен работен ден, младите любовни двойки, ще претърпят пълна метаморфоза. Отпускайки морните си депута на прашните скамейки, те с удоволствие ще се проснат да спят, вместо да се чешат и галят по рунтавите ***, в любовен екстаз. А сле дмесец, няма и да помислят за младеж, за сексуален партньор. Ще се гледат като ядосани таралежи, един друг.
218
4
 
6
 
! Отговори
Перце преди 13 години
Наистина са дискриминирани обратните. Мисля че от КЗД са прави. И трябва да се накаже съвета в Пазарджик, с една екскурзия на разноските на КЗД, до плажа на Слънчев бряг. Защото са единственните, дето теглиха една директна майна, на тези извратени откачалки, дето не си знаят къде им са предниците, къде им са задниците. Браво на Пазарджиклиите в общината! Това са мъже, а не ***. Нека някой политик да излезе на площада и да вика: Кой не скача - ***! Добра гимнастика е.
217
7
 
9
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Боже, Боже. Като чета коментарите и си мисля че голяма част от Вас са забравили не давнашната история свтовна. Преди по-малко от 70 години имаше един Гений. Той лекуваше *** за 15 мин. Пациентите му излизаха излекувани като бели облачета през комина. Рецептите се пазят още. Zig Heil!
216
2
 
6
 
! Отговори
Anal фетишист преди 13 години
Видяхте ли сега какво става, като искате свобода и демокрация!!!
215
0
 
4
 
! Отговори
Хомодружинка преди 13 години
Oki-doki, here we go!
214
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещастна България! Сега и *** ще възхваляваме! Абе, обичайте се, бе братя, но ако може, не така шумно!
213
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щастлив ще бъде деня когато тия хора почнат да ги лекуват. Ама не! След 10 год. и педофилията ще е разрешена, баси и мутантите вампирясали!
212
4
 
15
 
! Отговори
ге* е болен човек преди 13 години
Такива "гейове" изращават съзнанието на малките деца.Който види п*дали някъде навън да ги спука от бой.Да си правят квото си искат у тях,а не пред очите на нормалните хора и малките деца
211
4
 
3
 
! Отговори
Г преди 13 години
Посочи в коя от държавите, където има гей паради от десетилетия, има тенденция за поява на фестивали ""Гейове, содомити, зоофили, фетишисти и садо-мазо нацисти с бойни породи кучета?"
210
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много не разбрах какво се забранява, ама кога беше фестивала "Гейове, содомити, зоофили, фетишисти и садо-мазо нацисти с бойни породи кучета?" М? Защото ако още няма такъв, благодарение на вас ще има, скъпи сънародници
209
8
 
4
 
! Отговори
Г преди 13 години
Бразилия е страната, където се провеждат най-масовите гей-паради в света.Раждаемостта им е 2 пъти по-висока от нашата.Ръста на населението им е към 1.2%, докато у нас е към -0.70%.Информацията е взета от Уикипедия.Сами си вадете изводи, благодаря ви за вниманието.
208
0
 
5
 
! Отговори
Адриан преди 13 години
Поредната простотия съчинена от КЗД, тия анти-български ***.
207
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мразим Геите.