Почина едно от близначетата на 62-годишната Красимира

Бебето беше оперирано след перфорация на червата
13 юни 2010 17:16,
288
Почина едно от близначетата на 62-годишната Красимира
Снимка: Dnes.bg

Жаклин - по-малкото бебе, родено от 62-годишната д-р Красимира Димитрова, е починало тази сутрин, съобщиха от русенската болница, цитирани от Дарик радио.

Димитрова роди близначета на 5 май т.г. Бебетата бяха с тегло от 0,900 кг и 0.500 кг. Жената даде имена на двете момиченца - Мери и Жаклин.

На 13 май лекари оперираха Жаклин след перфорация на червата. Състоянието на бебето след интервенцията беше критично, обясниха лекарите от Русенската болница, където момиченцата се родиха.

Сестричка Мери пък вече беше захранена с естествена кърма, което дава надежда за нейното развитие.

Само преди дни лекарите съобщиха, че са успели да спасят зрението на момиченцето.

Още по темата

Състоянието на майката е добро, още преди седмици тя беше изписана от родилното отделение.

Късното майчинство на русенката стана повод шефът на здравната комисия в Народното събрание Лъчезар Иванов да поиска прагът, в който една жена може да стане майка с помощта на медицината, да стане 44 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
13
 
! Отговори
гб преди 13 години
да почива в мир! на всяко дете трябва да му се даде шанс да живее. не искам да съм никога на мястото на родител , чието дете е починало .
230
1
 
29
 
! Отговори
Янтра преди 13 години
Всяка жена иска да е майка,но всяко нещо с времето си!Много по-добре би било ако беше ОСИНОВИЛА,а не родила.......
229
1
 
14
 
! Отговори
evil преди 13 години
аз и без да съм с медицинско образование знам статистиките за синдром на Даун след 35 годишна възраст, но ми прави впечатление изразните средства, които студентката употребява за болните деца - тя ги нарича *** !!!Дано никога не попадам във вашите ръце като лекар, Анна!!! Никой няма право да съди другите, защото вероятно и той самият има за какво да бъде съден!!!
228
0
 
9
 
! Отговори
анита преди 13 години
Към 235 Само за повече информация Синдрома на даун е генетическо заболяване, а въпросната жена е заченала с чужди яйцеклетка и сперматозоид, така че тук за Даун просто е невъзможно да става дума. Тя просто не е могла да износи плода поради напреднала възраст.
227
6
 
1
 
! Отговори
anna преди 13 години
освен това горещо препоръчвам книгата на Людмила Филипова - Стъклени съдби !!! прочетох я преди година ,страхотна книга !
226
32
 
14
 
! Отговори
anna преди 13 години
студентка съм по медицина и искам да споделя с вас факт от учебника ми по генетика ---> вероятността да родиш дете със синдром на Даун ако заченеш след 35-годишна възраст е 25% , а над 45-годишна възраст процентите са 50 !!! аз смятам , че трябва да се наложи КАТЕГОРИЧНА ЗАБРАНА медицински лица да помагат на ЛЕЛИЧКИ И БАБИЧКИ да раждат *** !!! останах изумена , че тази "жена" е с медицинско образование и би трябвало да е наясно колко безумно идиотска е идеята й да ражда на преклонна възраст
225
0
 
32
 
! Отговори
елена преди 13 години
И махнете тази снимка най накрая , моля ви !
224
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
напълно нормално е и в момента в страни с по-традиционни порядки да се раждат по 10-тина деца, последните на над 45-годишна възраст. Познавам лично такива деца и не само че са си съвсем добре, но и доста по-здравомислещи от по-голямата част от коментиращите тук.
223
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А коментарите ти получават минуси, защото са нелепи и будят смях. Излез от чалгаджийската България ( както сам казваш ) и виж например в Германия дали има нещо странно да родиш дете след 30 години. Не всичко, което ти говорят учителоите и го пише в учебниците е истина. Сам трябва да знаеш на какво ниво е образованието ни.
222
3
 
14
 
! Отговори
до 227,225 преди 13 години
Значи си учил по някой от онези учебници, писани от стари комунисти, които си живеят в свой собствен свят. Няма нищо нередно в това на 35 години да създадеш дете. Аномалии има най-вече при жени алкохолички, пушачки, наркоманки и някои чисто генетични, които се предават на поколения и не зависят от възраст.
221
3
 
0
 
! Отговори
I преди 13 години
Това, че коментарите ми получават повече минуси е напълно в духа на чалгарджийска България, където хората са големи моралисти, но отказват да расъждават...
220
1
 
3
 
! Отговори
ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ ;) преди 13 години
226 е напьлно прав/а !!!
219
7
 
5
 
! Отговори
I преди 13 години
До 226 : аз нямам нищо против професионалното развитие, него не съм изучавал, говорех за биология с което съм по-запознат и цитирах факти - статистика. На 35 години шанса да има проблем е малък, но с всяка следваща година се увеличава драстично.
218
1
 
27
 
! Отговори
до 225 преди 13 години
И какво е ненормалното според теб на 35 години да родиш дете ? В повечето цивилизовани държави хората първо се развиват професионално, създават семейства и после, когато се почувстват готови създават деца.
217
15
 
7
 
! Отговори
I преди 13 години
Доколкото съм учил за тези неща, всяко раждане след 35-40 годишна възраст много често е във вреда на новородените, там аномалиите са доста често явление... Мисля, че е безотговорно и свръхегоистично да си правиш деца на такава възраст...
216
2
 
40
 
! Отговори
NS преди 13 години
Щях да се съглася с вас, ако не бях гледал интервю с "майката", където тя през смях казва "ами дано да оцелеят". Това има ли нужда от коментар? Жентата очевидно не е нормална и може би не трябва да и се търси отговорност, но лекарите участвали в този ужасен експеримент трябва да бъдат затворени.
215
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да живее науката и прогреса!!!
214
1
 
5
 
! Отговори
pa6ata преди 13 години
Balgarko deteto ne e neinoto,tq samo go iznova i tova e....
213
13
 
5
 
! Отговори
българка преди 13 години
Поне сега не обиждайте майката-не ви ли идва на ум каква мъка изпитва за едното си детенце Колко бебета умират ,родени от млади и здрави майки,а И колко млади майки умират при раждане или след това,а
212
4
 
19
 
! Отговори
бб преди 13 години
вижте снимката-*** та дрънка,изчислете колко пари са дадени досега на едно куку с болни амбиции да е по вестниците,ами то природата си знае работата,с тия пари дадени за тая луда и нейните болни амбиции можеше да се спаси някое здраво дете което след време да допринесе нещо за тая скапана държава,експерименти за сметка на нормалните хора,ами тая *** не се е научила до 62години поне да се гримира,децаще гледа-доктор менгеле ако беше жив тая щеше да му е пръв сътрудник,а иначе сега тия