МОСВ разреши да се убие Мечката!

Също е разрешено и разселване на 8 мечки в Смолянско
21 юли 2010 21:02,
38
МОСВ разреши да се убие Мечката!
Снимка: Булфото

МОСВ издаде разрешително на Държавно ловно стопанство „Славейно”, с. Славейно, област Смолян, да организира и осъществи отстрел на една мечка в района на ловното стопанство и община Баните, съобщиха от екоминистерството.

Преди около две седмици жена от селото беше нападната там от кафява мечка.

РИОСВ-Смолян ще контролира лова и за спазването на условията в разрешителното.

МОСВ даде съгласие и за разселване на 8 броя мечки от област Смолян.

Още по темата

Мечките ще бъдат улавяни чрез ненараняващи стъпни капани, които се проверяват всекидневно.

Ще бъдат маркирани с нашийници, съоръжени с радиопредаватели и GPS устройства.

От Сдружение за дива природа “БАЛКАНИ” ще свършат тази работа с помощта на РИОСВ-Смолян и дирекция „Национална служба за защита на природата” на МОСВ.

Предстои среща на ръководството на екоминистерството с кметовете на 19-те проблемни общини от областта, за да се координират действията за предпазване на населението от нападения и щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: МОСВ мечки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
g преди 13 години
turist, в грешка си. Поне за САЩ - никой не плаща за да гледа мечки, няма обезопасени маршрути, нито турове с коли! В западните щати и на север има достатъчно мечки на свобода, но те са повече проблем отколкото атракция. Такса вход за Йелоустоун е $10, както и всеки друг нац. парк, и тя отива само за поддръжка и дори и за това не стига.
35
0
 
1
 
! Отговори
kaloiana преди 13 години
Kogato hora i divech si usporvat hranata e taka.Koi po-barzo 6te deistva.
34
0
 
2
 
! Отговори
baba Meca преди 13 години
iajte mi gazeca! ;)
33
0
 
2
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Много ми е интересно,ако мечката срещне някой от тримата съдии от Приморс-ко, напр.Урумов,какво ще й каже той,ако тя реше да го яде: "Абе ти пита ли ВСС дали разрешава,защото той ми е началник?" или "Ти знаеш ли,че аз съм ВИСШ СЪДИЯ и съм НЕЗАВИСИМ,така че току така ти не можеш да ме ядеш!" или пък "Да вземеш да се махаш,че ще те съдя в съда в Страсбург!". В отговор мецана,понеже не е нито Бойко Борисов,нито мин.Цветанов,въобще няма да се церемони, а би го схрускала с мерак.
32
4
 
5
 
! Отговори
turist преди 13 години
Мързеливци сме и това е!Как в Африка, САЩ хората правят пари от мечките, а на нас ни пречат?Как го правят в Йелостоун?Хората имат право да посещават териториите им по обезопасени маршрути или само в колите си!СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ!!! Защо не го направят и тука? Къде в Европа можеш да видиш мечка на свобода?Не само селото, ами и целия регион, ще живне, ако има кой да го направи!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo dobre 4e ste gledali national geographic ina4e ot kude akul za gps :D
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти какво предлагаш да вкарат мечката в съда и да и назначат служебен адвокат
29
0
 
3
 
! Отговори
horus преди 13 години
Добавям - МОСВ е намерило най - ефикасното средство за противодействие срещу мечки, вълци, глигани и всякаква друга враждебна гад по планините. Та ако ви срещне мечка в гората - Изпейте и нещо от репертоара на Краси Аврамов, животното гарантирано ще побегне панически в дън гори тилилейски
28
3
 
3
 
! Отговори
Bogomil Kostoff AVRA преди 13 години
ДА СЕ ЗАКРИЕ МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА - КАК ТАКА ЩЕ УБИВАШ БЕЗ СЪД!?!
27
0
 
8
 
! Отговори
horus преди 13 години
Ама умрях от смях като чух за тези "Инструкции за безопастност", цитирам"КОГАТО ВИ СРЕЩНЕ МЕЧКА, ЗАГОВОРЕТЕ Я БАВНО И МОНОТОННО" :))))Само се чудя кой "велик" мечколог от МОСВ е написал това :)
26
1
 
4
 
! Отговори
vitorio преди 13 години
Не, приятел. НО си длъжен да проучиш какви диви животни се срещат във дадената планина, и да си подготвен за среща с тях!!! Учуден съм колко лекомислено ходят в гората хора, които нямат никаква подготовка... После мечка го нападнала, изгубил се и т.н. Гората от хиляди години не естественото ни местообитание и ние сме гостите там. Относно самата мечка- наистина трябва да бъде убита, щом вече е стръвница, жалко....
25
0
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
Аз живея на място НЕобитавано от мечки, но ако случайно отида на разходка в планината първо Инструкция за безопасност ли трябва да подпиша?
24
0
 
2
 
! Отговори
Merry преди 13 години
Ами ако си на място, обитавано от мечки, значи трябва да си инструктиран относно това кога и при какви условия те са склонни да те нападнат
23
0
 
6
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
С тая мечка съм се борил. Избяга шубелийката!
22
1
 
6
 
! Отговори
ПРАВО преди 13 години
Да знам, ако ме нападне мечка, преди да се опитам да се защитя първо да се обадя на тази служба, да ги питам мога ли да се защитавам, а ако не-да си мра спокойно!
21
7
 
5
 
! Отговори
Merry преди 13 години
До къде стигнахме, да не би България да е единствената държава, в която живеят ДИВИ животни? Те не случйно са защитени, защото това хората не знаем как да живеем в хармония с тях. Мечката била нападала хора, ама тя не ги е нападнала безпричинно, мечката била опасна - опасна е ако е застрашена... Защо в Аляска например има закони относно мечките, който ограничават доближаването на хората до тях, и там мечките са мечки, но властите ги пазят... пазят мечките, не хората от мечките, те пазят мечките
20
0
 
7
 
! Отговори
vida преди 13 години
kak 6te poznajt koj me4ka e ubijca?
19
0
 
4
 
! Отговори
Джон Дърт преди 13 години
МОСВ май иска с мечка дренки да яде.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ловците от дружинката само да не са като този:Ловец се връща от лов с убита мечка. Приятелите започват да го разпитват:- Колко пъти стреля?- Десет тека. - А колко пъти уцели мечката?- Нито веднъж. - Ами тогава как умря?- От смях, защото не можех да я уцеля.
17
0
 
4
 
! Отговори
abc преди 13 години
тоя @16 вицме развесели преди лягане