Ново нападение на мечка, този път изяла овца

Кметицата на Смолян настоява за изселване на животните
12 авг 2010 15:50,
103
Ново нападение на мечка, този път изяла овца
Снимка: БГНЕС

Сигнал за нападение от мечка между смолянските села Виево и Славейно е подаден на тел. 112 в ранния следобед, съобщи кметът на Смолян Дора Янкова.

Мечката е изяла овца, поясни кметицата.

Тя бе категорична, че ще продължи да настоява да се изселят мечките от района, като за целта се изготвя ясен оперативен план, за да може и хората да се чувстват защитени.

През месец май мечка нападна и уби 65-годишен мъж в района на смолянското село Кутела.

Още по темата

През юли пък 64-годишната Галина Димитрова от село Малка Арда бе нападната от мечка, която едва не смъкна скалпа й, докато брала гъби със сестра си.

Пострадала лежа близо 20 дни в смолянската болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: мечка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Спиридон преди 13 години
Това едно наръка, а кой ще ни спаси от ***-политици, които *** всичко?
95
1
 
0
 
! Отговори
Jeff-USA преди 13 години
до 82 Абсолютно недопустимо е да се хранят диви животни поради причината че им се отнема навика да си търсят храна.Това ставаше по времето на Тодор Живков , а голямата популация на сегашните мечки е следствие на резервата на Пенчо Кубадински в същия този район на Родопите.Коментара на 81 e истинското разрешение на въпроса.Дано да има повече далновидни българи в управлението на страната.
94
2
 
2
 
! Отговори
Bobi преди 13 години
На някои си бай Иван му се прияло овче месце и хоп....мечката я изяла :)))Че то така в нашия град мечките изядаха и овцете и кравите даже и медната жица окраднаха да я върнат за цветни метали....:)Или нека ти кажат че сестрати е к.рва пак върви доказваи че нямаш сестра....за всичко в нашата мила родина са виновни мечките .....
93
0
 
7
 
! Отговори
До Анчо преди 13 години
Същата работа и за тебе да ти залепят устата и да ти изкълчат пръстите на ръцете , че да не можеш да говориш и пишеш глупости :D
92
7
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
Най-лесно ще е да им се изпилят зъбите и да им се изрежат ноктите. Така няма да навредят на никой. :)
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е КОЛЕЛО ЛИ ДА ИЗЯДЕ?????????????
90
2
 
2
 
! Отговори
vdvd преди 13 години
Мечката си е жива ,но според мене трябва да се земат мерки с тея опасни животни.Вместо държавата да вземе мерки с тия опасни животни,те само мислят как да лапат и смучат пари... България ,можеби ако имаше по-сериозни управители и политици нямаше още да сме в криза.
89
5
 
1
 
! Отговори
весело преди 13 години
Тази мечка на снимката нападна жената и на ли я бяха убили, сега се оказва че е изяла овца, как стават тия работ ..................
88
5
 
2
 
! Отговори
komentar преди 13 години
Как някоя мечка не изяде Бойко Борисов?
87
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** мечка,спор няма!Дано да я нашибат скоро с бренеке.Преди да е посегнала на хора.
86
3
 
6
 
! Отговори
Човек преди 13 години
Много ми се иска на земята да кацне някоя друга по- развита цивилизация и да подгони "хората". Тогава ще разберете колко струва живота и защо трябва да се цени. Ама тя простотията не ходи по гората.
85
3
 
7
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Другарят Калашников може да отстрелва не само мечки.
84
1
 
4
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Тази мечка на снимката не е жива. Преди време снимката беше публикувана в ловджийски сайт и един се хвалеше с това убийство. Използвал нарезна карабина с оптически мерник. Обърнете внимание на неестествено усуканото тяло и че очите гледат в различни посоки. Нагласен е така трупът за снимката.
83
7
 
4
 
! Отговори
666 преди 13 години
Да изселят мечките ли?Най-добре да ги избият,и не само тях.Всички вълци,чакали,елени абе изобщо всички твари да се избият,гората да се изсече и изгори.Това ще донесе хиляди тона дървесина и нови обработваеми площи.Но не бива да се ограничаваме само до Родопите,това трябва да сполети цялата държава,ако не и света.Да,заради огромната загуба(една овца) всички тези неща,които предлагам не е лошо да се случат.
82
2
 
0
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Може да си купувате спрейчета, Они за мечки стават, таедни кучета дане прогонат...
81
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оревахте света за няколко мечки.А кой ще ни спаси от хилядите песове които ни тормозят.*** всичко.
80
2
 
4
 
! Отговори
човек преди 13 години
Нали за тези хранилки требе пари. От каде? Колкото до хората, само човек който не ходил в тези райони, може да говори така. Това не ти е полето, кадето нивата е след крайя на табелата на селото. Тук гората почва веднага след последната къща, а нивичките на хората, където са картофите и царевицата са в гората. Сам си отоговори какво става....
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако горските си вършеха работата и слагаха хранилки, нямаше да се стига до ядене на овце!Изселете некадърните кметици дет само си сапунисват.... и накрая мечките виновни. Мечките си живеят в гората, бе! Как може да е виновно животното, че си следва инстинктите! Виновни са хората, че не си следват акъла, а оная работа и крадливите ръце
78
3
 
8
 
! Отговори
човек преди 13 години
Изселването нямя да реши проблема, само ще го премести на друго място.Най-разумното е да се намали популацията до размер отговарящ на територията.И паралелно с това да се засадят овошки, капини, малини и др. в по отдалечените места. Друг начин няма.
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да ги доведат на Витоша,тука няма нито една-само еколози се виждат.....Тамън и те да я видят на живо........